Recensie: Warm Bodies (Jonathan Levine, 2013)

In Warm Bodies speelt Nicholas Hoult een zombie met gevoelens. Dag in, dag uit strompelt hij door een verlaten vliegveld met zijn mede zombies. Hij weet niet waarom hij en de rest zombies zijn geworden en weet ook zijn naam niet meer, alleen dat het met een R begint. Op een dag besluit hij om met een groepje naar de stad te trekken op zoek naar eten (mensen dus). Maar dan komt hij de mooie, levende, Julie (Teresa Palmer) tegen waarop hij verliefd wordt. R besluit om haar mee te nemen naar het vliegveld, waar hij een vliegtuig bewoont wat vol staat met door hem verzamelde objecten. In eerste instantie is Julie doodsbang voor R maar ze komt er al snel achter dat hij niet geïnteresseerd is in haar als zijn snack. Uiteindelijk ontwikkelt julie ook gevoelens voor R maar de vraag is of deze liefde wel mogelijk is. Julie’s vader (John Malkovich) is namelijk leider van het menselijk verzet en doet niets liever dan Zombie’s afknallen en R moet Julie nog even opbiechten dat hij de hersens van haar (destijds) vriendje heeft opgegeten. Een romance gedoemd om te mislukken. Of toch niet?

Warm Bodies waait als een frisse wind door het huidige landschap van serieuze zombiefilms en -series. Hier geen drama of angst maar vooral humor en leuk gevonden dialogen. Uiteraard blijven er wel gore stukken inzitten (wanneer R de hersens van Julie’s vriendje heerlijk zit op te peuzelen) want het is en blijft een zombiefilm.

Warm Bodies

Een zombiefilm is over het algemeen onbedoeld grappig door bijvoorbeeld slecht acteerwerk of goedkope special effects. Warm bodies is bedoeld grappig en slaagt daar goed in. Nicholas Hoult zet een droge en ietwat verlegen zombie neer die dus gevoelens ontwikkelt voor een mens. En het menselijke karakter van Julie ontwikkelt ook weer gevoelens voor R. Heel origineel zou je denken, hoe verzinnen ze het? Maar als je wat dieper kijkt dan heeft het verhaal toch wel erg veel overeenkomsten met Romeo & Juliette. Zelfs de balkonscène is erin verwerkt.

Maar dat mag de pret niet drukken. Warm Bodies verveelt eigenlijk nooit en ontroert je. De film is vooral gericht op komedie maar is soms ook spannend. Je hebt de zogenaamde boney’s, zombies die al heel ver heen zijn en die alle huid van zich hebben afgetrokken en alles eten wat een hartslag heeft. Deze zijn wel wat enger dan de ‘normale’ zombies  maar heel eng? Nee. Verwacht dus geen The Walking Dead praktijken.

Wat een film verder maakt of kraakt zijn natuurlijk de acteurs. John Malkovich is een goede toevoeging als de schietgrage vader van Julie. Volgens Nicholas Hoult is Malkovich op de set ook erg entertainend, hij kan blijkbaar heel goed Youtube filmpjes nadoen. En Rob Corddry (als zombie ‘M’) blijkt de koning van het improviseren (Bitches man…).

Waardering: 4 / 5 sterren      
(een gelijke score met het boek Warm Bodies)

Warm Bodies is een Zomromcom of een Romcomzom of Comzomrom of… nou ja je snapt het wel, die lekker wegkijkt en zeker een bezoekje aan de bioscoop waard is.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 Reacties
 1. netzotov zegt

  ik had het in de sneak preview gezien. Erg leuke film, maar een beetje te zoetsappig naar het eind hoor.. voor een zombiefilm. En dat voelt m.i. wat onwennig. Maar voor het samensmelten van twee genres hebben ze het heel goed gedaan

 2. S. zegt

  ..ik loop hier iig niet warm voor …

 3. Remko Schedel zegt

  Sinds Twilight het vampiergenre voorgoed heeft verkracht door te stellen dat vampiers eeuwenoude, bleke Hugo Boss en Victoria’s Secret-modellen zijn die geen mensenbloed drinken (!!!?) en verliefd worden op depressieve emo-trutjes en de schrijfster hierna ook nog eens doodleuk hetzelfde truukje uithaalt met het alien genre (The Host) lijkt het wel mode om horror te combineren met slap liefdesgeneuzel.
  Een zombie en een levend meisje die verliefd worden? Dat heet gewoon necrofilie en is allesbehalve eng of romantisch

  What’s next?
  Films over een modellenbureau voor knappe mummies? Of sexy zeemonsters tijdens een bikinishoot?

 4. Hanneke zegt

  Ik denk dat dit soort films wel een publiek trekt wat normaliter niet warm zou lopen voor horror, zombie’s, vampieren etc. omdat ze het gewoon te eng vinden. Ik vind het zelf niet verkeerd dat het genre zich zo aanpast dat het geschikter wordt voor een grotere doelgroep. Eigenlijk vind ik het zelfs wel leuk gevonden. Laat deze films dan lekker voor de zwijmelaars zijn, er blijven nog genoeg films over voor de mensen die wél een sterke maag hebben.

 5. Duiv zegt

  Deed mij ook een beetje aan Twilight denken, hoewel er goed geacteerd werd er er best goede grappen over het zombiegerne inzaten.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Halloween 2019: feesten, evenementen en horrormarathons

7 leuke Halloween-activiteiten 2019

Halloween begint echt in te burgeren in Nederland. Grote pretparken pakken uit, etalages van winkels worden versiert en alle tv-zenders zenden griezelige programma's uit. Er zijn inmiddels vele Halloween-activiteiten in Nederland, we lichten er 7 voor je uit.
Lees meer...

Vier Halloween 2019 in deze 8 pretparken

De populariteit van Halloween in pretparken blijft toenemen. Behalve de griezelige aankleding, spookhuizen en scarezones is het ook dé mogelijkheid om de achtbanen in het donker te beleven!
Lees meer...

Halloween steeds uitbundiger gevierd in Nederland

De meeste Nederlanders vieren Halloween. Dit blijkt ons onderzoek in samenwerking met Stadshart Zoetermeer – dé Halloweenstad van Nederland. Ruim 70% van de respondenten staat stil bij dit van oorsprong Keltische griezelfeest.
Lees meer...

Deze 5 Halloweenfeesten pakken flink uit!

Iedere kroeg of club organiseert wel een feestje met Halloween, maar welke pakken er echt uit? We gaan alleen voor de échte Halloweenfeesten.
Lees meer...

5 Spookhuizen en Escape Experiences voor echte thrillseekers (Halloween 2019)

Een avondje horrorfilms kijken is niet meer genoeg voor echte thrillseekers en ook dit jaar valt er weer genoeg te beleven voor, tijdens en ná Halloween.
Lees meer...

Maar wat is Halloween eigenlijk?

31 oktober is het Halloween of eigenlijk All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen. Halloween is een samensmelting van diverse gebruiken en geloven.
Lees meer...

Vijf ‘Last Minute’ Halloweenkostuums

Je kent het misschien wel,  je hebt kaartjes voor een Halloweenfeest en enorme zin om te gaan maar niet zoveel tijd en geld om aan een kostuum te besteden.
Lees meer...

Hoe maak je jouw eigen Halloween-pompoen?

Handleiding: Maak je eigen Halloween Pompoen! Heb jij al een pompoen versierd of wil je dat wel doen maar weet je niet zo goed hoe?
Lees meer...

Kort Verhaal: Happy Halloween door Hanneke Boon

Greg trok zijn vest naar beneden. Aandachtig keek hij naar zichzelf in de spiegel. ‘Dit kostuum is dom’ dacht hij bij zichzelf.
Lees meer...

Help! Hoe word ik een Zombie in 5 stappen?

Zombies zijn hip, verkleed je als zombie voor Halloween of een zombiewalk. Hoe wordt je een zombie? Tutorial met Zombie-kleding en make-up
Lees meer...

Halloween: kostuums om je te inspireren

Halloween; dat wordt weer griezelen! De ideale gelegenheid om je te verkleden als monster, spook, zombie, vampier of als je beestachtige zelf?
Lees meer...

Dia de los Muertos – de dag van de doden

Dia de los Muertos is een eeuwenoude traditie met rituelen van de inheemse Mexicaanse bevolking die schedels als trofee bewaarde.
Lees meer...

Zo vier je Halloween in Walt Disney World, Orlando!

Halloween ofwel All Hallows' Eve wordt natuurlijk het grootst gevierd in Amerika. Daarom gingen we dit jaar naar Disney Orlando!
Lees meer...

Ben jij klaar voor het Halloweenfeest?

De videoclip Social Mediasochist - Common Shiner biedt inspiratie voor een Halloweenkostuum en brengt je alvast in de feeststemming!
Lees meer...

Halloween: Creëer je eigen enge gerechten

Gerechten die gemaakt worden met Halloween kunnen er mooi, maar juist ook walgelijk uitzien. De kunst daarvan is puur, om het maar zo eng mogelijk te maken.
Lees meer...

Halloween: Pompoenen voor Fashionista’s

Horror-liefhebbende, Halloweenvierende fashionista's kunnen dit jaar in stijl voor de dag komen met pompoenen voorzien van de logo's van luxemerken.
Lees meer...

Kort verhaal: Allerheiligen – Wim Dekens

Het was kwart over tien toen de jonge man naar de ingang van het kleine kerkhof liep. Kort verhaal Allerheiligen van Wim Dekens.
Lees meer...

Top 5: griezelsnoep voor Halloween

Deze week een top 5 met heerlijk griezelige snoepjes!
Lees meer...

Interview met scare actor Shelby Keizer

Overdag normale mensen, 's avonds wezens van de nacht. Wij interviewden één van de scare actors van Haunted Hall: Shelby Keizer.
Lees meer...

Tover je woning om in een spookhuis

Op zoek naar originele Halloween-decoraties? Met de ‘digital decorations’ van AtmosFX verander je je woning met een druk op de knop in een spookhuis. AtmosFX levert animaties en films die kunnen worden afgespeeld op je televisie en computer, maar die je ook kunt projecteren. AtmosFX levert desgewenst speciale schermen waarop je de…
Lees meer...

Maak je Halloweenkostuum compleet met deze maskers

Met een Halloween-masker maak je jouw kostuum echt af. Wij geven je 5 ideeēn om er fantastisch uit te zien op het Halloweenfeest! En 15% korting!
Lees meer...

Halloween-filmtips

Top 5 filmtips om met Halloween te kijken

Afgelopen tijd hebben De Nachtvlinders hevig gediscussieerd over welke vijf horrorfilms je met Halloween moet kijken, dit is onze tip 5:
Lees meer...

Halloween Horror Top 25 van de jaren ’10 – Deel 1

Wat zijn de 25 beste horrorfilms van dit decennium? Midnight Movie Reviewer Dennis Alink bespreekt nummers 25 t/m 21 van deze Halloweenlijst.
Lees meer...

Top 5 sfeervolle Halloweenfilms

Vandaag, 31 oktober is het dan Halloween en daarom een Top 5 met, in mijn ogen, de meest sfeervolle Halloweenfilms.
Lees meer...

Korte Halloweenfilms

Halloween parodie van Backstreet Boys “I’ll Kill You That Way”

Slashstreet Boys maken hilarische parodie van "I Want It That Way" speciaal voor Halloween.
Lees meer...

Don’t Do It & Pumpkin Night – 2 korte Halloweenfilms

Yes, het is Halloween! Twee korte horrorfilms die ons laten zien dat je niet moet spotten met pompoenen. Happy Halloween!
Lees meer...

Downloading And You – Korte Halloweenfilm

Een knappe prestatie op zich, al voor de 13e keer maken Adam Green en Will Barratt een korte film voor Halloween: Downloading And You
Lees meer...

Korte Halloweenfilm: The Trick or Treater (Eric England)

Het is weer bijna Halloween, een stevige en vooral hongerige pompoen speelt de hoofdrol in deze korte horrorfilm The Trick or Treater.
Lees meer...

Korte Halloween-film: Witches Brew

Het lijkt zo’n onschuldig kinderspelletje ‘Witches Brew’, kinderen geven geblindeerd heksenspullen door en ze moeten raden wat het echt is.
Lees meer...

The Killer Choir: Kill the world

Een parodie op het liedje: Michael Jackson- Heal the world
Lees meer...

Monster Problems – korte Halloween-film

Drie monsters zitten achter een jongetje aan in zijn slaapkamer, maar helaas is het jongetje ze telkens te slim af.
Lees meer...

The Green Ruby Pumpkin – korte Halloween film

Wat gebeurt er als je twee special effect meesters een Halloweenfilmpje laat maken? De korte film The Green Ruby Pumpkin is het resultaat van een samenwerking van Miguel Ortega (Thor, 300, Silent Hill) en Tran Ma (Thor, Alice in Wonderland, Transformoers: Dark of the Moon). http://vimeo.com/51358765 De twee hebben veel aandacht gehad voor…
Lees meer...

Korte film: Halloween Hugs (Adam Green, 2013)

Al jaren maakt filmregisseur Adam Green ( Hatchet, Frozen, Holliston) iedere Halloween een korte film met Halloween als thema.
Lees meer...

Happy Tree Friends vieren Halloween: Remains To Be Seen

Wie kent ze niet, de superblije Happy Tree Friends. En natuurlijk vieren ook de Happy Tree Friends Halloween, hoewel vieren misschien niet het juiste woord is...
Lees meer...

The Life and Death of a Pumpkin

Deze korte horrorfilm van Aaron Yonda over het leven van een Halloweenpompoen uit 2006 met de voiceover van Matt Sloan is zowel dramatisch als vermakelijk.
Lees meer...

Korte Halloween-film “The Jester”

The Jester is geregisseerd door Colin Krawchuk en vertelt over een man die op Halloween-avond een goochelaar tegenkomt die wel erg enge trucjes heeft...
Lees meer...

Trick or Treat: Just take one – Halloween Short

Het dilemma voor trick-or-treat met Halloween, wat te doen met een onbeheerde bak met snoep voor een deur met een briefje JUST TAKE ONE... korte film
Lees meer...