Film & TV | Games | Boeken & Comics

RTL5 is toch gevallen voor de charmes van Grimm

grimm-nbc-tv-show
Enige tijd geleden slaakten wij een noodkreet met de vraag of de serie Grimm nog uitgezonden zou worden op de Nederlandse televisie. Gelukkig kunnen wij nu vermelden dat RTL5 de serie vanaf vandaag gaat uitzenden op de donderdagavond.

Waar gaat Grimm over?
Herinner je de sprookjes die je verteld werden voor het slapen gaan? Dit waren geen sprookjes, dit zijn waarschuwingen.

Grimm is een dramareeks die geïnspireerd is op de sprookjes van de gebroeders Grimm. Deze sprookjes waren oorspronkelijk geen lieve verhaaltjes, maar griezelige verhalen die dienden als waarschuwing. Moordrechercheur Nick Burkhardt ontdekt dat hij deel uitmaakt van een speciale eenheid van profilers, Grimms genoemd, die de bewakers vormen tussen de mensheid en de mythologische wezens van de onderwereld. Hij komt er terecht in een wereld vol eeuwenoude rivaliteiten en komt oog in oog te staan met Hexenbiests, bloedbaden en andere eeuwenoude vormen van het kwaad.

De cast bestaat uit David Giuntoli (Nick Burkhardt), Russell Hornsby (Hank Griffin), Bitsie Tulloch (Juliette Silverton), Silas Weir Mitchell (Eddy Monroe), Sasha Roiz (Captain Renard), Bree Turner (Rosalee Calvert) en Reggie Lee (Sgt. Wu).

RTL5 heeft haar donderdagavond nu omgedoopt tot horroravond met op 3 januari met een dubbele aflevering van Grimm (20.30u) met daarna de eerste aflevering van het reeds op dvd verschenen eerste seizoen van American Horror Story (22.25u)

In België wordt op 2BE nu op zondagavonden het tweede seizoen van Grimm (21:30u) en het eerste seizoen van American Horror Story (23:10u) uitgezonden.