Film & TV | Games | Boeken & Comics

Trailer Hemlock Grove, horrorserie met Famke Janssen

Hemlock GroveNetflix heeft aangekondigd dat ze Eli Roth’s horrorreeks Hemlock Grove op 19 april zal aanbieden aan haar abonnees. Op die dag kunnen de Netflix-abonnees – ook in de landen buiten de VS waar Netflix actief is, zoals Engeland of de Scandinavische landen – meteen alle 13 afleveringen bekijken. Tegelijkertijd heeft ze ook een eerste, veelbelovende trailer voor de reeks vrijgegeven.

Hemlock Grove begint met de ontdekking van het verscheurde lijk van een jonge vrouw op de terreinen van de voormalige Godfrey-staalfabriek. De politie en de bewoners hebben enkele verdachten op het oog. Sommigen denken aan een ontsnapte man uit de White Tower, een biotechnologisch onderzoekscentrum gerund door de voormalige fabriekseigenaars. Anderen verdenken dan weer de 17-jarige zigeuner Peter, die bij zijn klasgenoten voortdurend opschept dat hij een weerwolf is. Tenslotte is er ook Roman Godfrey, de arrogante en sociopathische Godfrey-erfgenaam, wiens zus Shelley aan een monsterlijke ziekte lijdt en wiens moeder Olivia een ware controlefreak is. Peter en Roman beseffen dat ze de dader zelf moeten vinden om hun onschuld te bewijzen en beginnen samen te werken.

Bij hun zoektocht moeten ze hun eigen waarheid onder ogen zien en de gruwelijke waarheid over een verlaten stadje als Hemlock Grove. Op deze manier groeit de reeks uit tot een serie over wat het betekent om een monster te zijn voor uw omgeving en hoe je als monster probeert een mens te worden en te blijven. Daarbij speelt deze donkere reeks ook in op onze angsten, onze teleurstellingen, onze verwoestende relaties, … terwijl er geruchten de ronde doen dat er een weerwolf in de buurt van Hemlock Grove ronddwaalt.

Hoofdrollen in Hemlock Grove zijn er voor Famke Janssen (X-Men), Bill Skarsgard (Simple Sam), Landon Loboiron (Terra Nova) en Dougray Scott (Mission Impossible II). Volgens Netflix wordt Hemlock Grove een horrorserie zoals er nog nooit een is geweest. Het wordt sexy, meeslepend, emotioneel en bizar en de streamingdienst is er van overtuigd dat zijn abonnees al gauw in de ban van de intense reeks zullen zijn.

Voorlopig is er nog geen nieuws of de serie in de Benelux zal landen.

Meld je aan op onze weekendnieuwsbrief
Krijg elk weekend een overzicht van het laatste horrornieuws!
Je kunt je elk moment afmelden