TV-serie Under The Dome dit najaar op SBS6 en Vier

Under The Dome posterDe absolute TV-topper deze zomer in de VS was vast en zeker ‘Under The Dome‘, de CBS-reeks gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King gemaakt door het productiehuis van Steven Spielberg. Ongeveer 13 miljoen Amerikanen volgden de reeks en zender CBS kondigde al aan dat er volgende zomer een tweede seizoen van de reeks komt. En nu kunnen ook wij de reeks (legaal) ontdekken. De Nederlandse zender SBS6 zal namelijk vanaf 7 oktober om 20u30 het eerste seizoen via dubbelafleveringen uitzenden. In Vlaanderen is Under The Dome vanaf donderdag 5 september te ontdekken op Vier omstreeks 23u05.

In ‘Under The Dome’ volgen we de inwoners van het stadje Chester’s Mill, New England. Op een dag worden de inwoners plotseling afgesloten van de buitenwereld, als een enorme mysterieuze koepel over de stad valt. Al snel blijkt dat de koepel ondoordringbaar is en niemand de koepel in of uit kan. Chester’s Mill is door de mysterieuze ‘dome’ afgesloten van weersinvloeden. De rivier droogt op, de lucht wordt slechter en door het broeikaseffect wordt het heel heet. Als de eerste brand in het stadje uitbreekt, blijkt dat roet en vuil zich hechten aan de koepel, waardoor deze geleidelijk smeriger wordt en de lucht verduistert. Wie de koepel aanraakt krijgt een elektrische prikkel, en elektrische apparatuur gaat kapot of ontploft in de nabijheid van de koepel. Wanneer de stad langzaam verscheurd door de paniek van de bewoners als zij proberen te ontsnappen aan dit bijzondere verschijnsel, is er een kleine groep die probeert de vrede te bewaren. Zij gaan op zoek naar het geheim en doel van deze ‘Dome’, terwijl ze ondertussen meer van elkaar te weten komen dan gewenst is…

Hoofdrollen in Under The Dome zijn er voor Dean Norris (Breaking Bad), Mike Vogel (Pan Am), Rachelle Lefevre (Twilight) en Brittany Robertson (Scream 4). De reeks is van de hand van Brian K. Vaughan (Y: The Last Man) en Neal Bear (A Gifted Man) en wordt gemaakt door Amblin Television, de TV-productiemaatschappij van Steven Spielberg. De eerste aflevering werd in de VS zowel door de critici als door de kijkers enorm gesmaakt en geprezen. Maar de volgende twee afleveringen waren voor heel wat kijkers en critici enorm teleurstellend. Het tempo werd flink naar onderen bijgesteld en velen klaagden over het feit dat het verhaal een belachelijk karakter kreeg – zonder al te veel te willen verklappen, maar in die afleveringen vinden de inwoners het blijkbaar normaal dat ze onder een dome gevangen zitten. Gelukkig weet de reeks zich verder in het seizoen te herstellen, al blijven de critici toch wijzen op het clichématige en voorspelbare van de reeks.

Vlaanderen: vanaf donderdag 5 september op Vier om 23:05 uur
Nederland: vanaf maandag 7 oktober op SBS 6 om 20:30 uur (dubbelafleveringen)

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer