Recensie: You’re Next (Adam Wingard, 2011)

De naam van regisseur Adam Wingard horen we de laatste tijd steeds vaker. We zijn dan ook in de afgelopen jaren veel werk van hem tegengekomen. Zo heeft hij meegewerkt aan de ABC’s of Death, V/H/S en V/H/S 2. Zijn eerdere film You’re Next, uit 2011, ziet echter nu pas het levenslicht in de Nederlandse, maar ook Amerikaanse, bioscopen. Met indrukwekkende posters en een zeer spannende trailers worden we al warm gemaakt voor een uber eng spektakel. Maar is dat wel zo?….

De familie Davidson houdt een familieweekend en iedere telg uit het gezin kom met partner naar het familielandhuis. Crispian (AJ Bowen) neemt zijn Australische vriendinnetje Erin (Sharni Vinson) mee. Het is voor hem echt een ‘moetje’. En wanneer de ene na de andere telg het huis binnen komt blijkt ook wel waarom Crispian er moeite mee heeft want er is nogal veel oud zeer. Wanneer de familie ineens word belaagd door drie gemaskerde personen en een voor een het loodje leggen moeten alle problemen opzij gezet worden om te kunnen overleven. De familie staat werkelijk een helse nacht tegemoet..

YOU'RE NEXT DAY 16

Hoewel de film een behoorlijk goed spanning weet op te bouwen. De personages worden niet uitgebreid uitgelicht en dat is helemaal prima. Laat dat hakken en zagen maar beginnen! Vooral de broer van Cripsian, Drake (gespeeld door Joe Swanberg) speelt zo goed de irritante broer dat je hoopt dat tie snel een bijl in zijn hoofd krijgt.

Helaas loopt het niet zoals we zouden willen. Ja, Drake krijgt het zwaar te verduren. Gelukkig. Net als vrijwel alle andere familieleden. Het tempo gaat behoorlijk rap en de met diermasker uitgeruste belagers zijn zeker creepy maar dan.. Na iets meer dan een half uur weet je het plot al. Je kan je afvragen wat Wingard bezielt door al zo vroeg in de film weg te geven hoe en waarom deze mensen de familieleden willen afslachten. Want er is ook daadwerkelijk een reden. In een film als Ils uit 2006 blijf je tot het eind toe in spanning omdat je de beweegredenen van de belagers niet weet. En uiteindelijk weet je aan het eind nog steeds niet precies waarom. Dat maakt de situatie alleen maar enger en blijft je er ook beter bij betrokken.

you are next

Dat had met gemak ook zo kunnen zijn bij You’re Next. De spanning, de setting en de naar uitziende killers zijn aanwezig. Maar toch kiest Wingard ervoor om alles uit de doeken te doen nog voordat de film op de helft van zijn tijd is. Dat zorgt ervoor dat je al snel niet meer wakker ligt om de familieleden. Je wacht nu er rustig op totdat die het loodje gaan leggen. Erin neemt te snel het voortouw en je weet dat dit the last girl standing gaat worden. Ook dat gegeven is niet erg maar mevrouw weet wel erg veel survivaltechnieken. En waarom ze dat weet is eerder belachelijk en lachwekkend dan serieus te noemen. Ergens lijkt Wingard dat in de laatste 20 minuten ook in te zien en besluit ons dat ook te trakteren op een flink aantal lollig bedoelde maar nogal misgeschoten grappen.

De shorts van Wingard mogen misschien smaken naar meer maar deze film van normale lengte maakt ons toch duidelijk dat hij hier nog ernstig aan moet werken.

you-re-next

Waardering: 1.5 / 5 sterren      

You’re Next draait vanaf vandaag, 22 augustus, in de bioscoop.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

6 Reacties
 1. Don Julio zegt

  Jammer. Ik had op basis van de dierenmaskers in de trailer op meer gehoopt. Ik sla de bios dus over, en wacht wel op de dvd. Dan is het tweede deel makkelijk door te spoelen ;-).

  1. Remko Schedel zegt

   Blijft iets persoonlijks, natuurlijk, maar zelf zal ik nooit zelf besluiten een film toch maar niet in de bioscoop te willen zien vanwege iemand anders’ recensie.
   Ik heb een eigen mening en deze is misschien wel heel anders dan die van de recensent.

 2. Frank Mulder zegt

  hmm, denk toch dat ik hem wil zien

 3. Tump zegt

  Andere recensies zijn wel positief… zal wel weer een film zijn die je of geweldigvind of helemaal niets…

 4. netzotov zegt

  Heb em net gezien en ben me een paar keer goed de tandjes geschrokken, haha. Verhaal word al snel duidelijk inderdaad, maar ondanks dat heb ik me toch prima visueel vermaakt hoor.

 5. Frank Mulder zegt

  Heerlijk genoten!
  Ik snap wel wat je bedoelt, ze hadden de ‘overgang’ beter kunnen inpakken.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Halloween 2019: feesten, evenementen en horrormarathons

7 leuke Halloween-activiteiten 2019

Halloween begint echt in te burgeren in Nederland. Grote pretparken pakken uit, etalages van winkels worden versiert en alle tv-zenders zenden griezelige programma's uit. Er zijn inmiddels vele Halloween-activiteiten in Nederland, we lichten er 7 voor je uit.
Lees meer...

Vier Halloween 2019 in deze 8 pretparken

De populariteit van Halloween in pretparken blijft toenemen. Behalve de griezelige aankleding, spookhuizen en scarezones is het ook dé mogelijkheid om de achtbanen in het donker te beleven!
Lees meer...

Halloween steeds uitbundiger gevierd in Nederland

De meeste Nederlanders vieren Halloween. Dit blijkt ons onderzoek in samenwerking met Stadshart Zoetermeer – dé Halloweenstad van Nederland. Ruim 70% van de respondenten staat stil bij dit van oorsprong Keltische griezelfeest.
Lees meer...

Deze 5 Halloweenfeesten pakken flink uit!

Iedere kroeg of club organiseert wel een feestje met Halloween, maar welke pakken er echt uit? We gaan alleen voor de échte Halloweenfeesten.
Lees meer...

5 Spookhuizen en Escape Experiences voor echte thrillseekers (Halloween 2019)

Een avondje horrorfilms kijken is niet meer genoeg voor echte thrillseekers en ook dit jaar valt er weer genoeg te beleven voor, tijdens en ná Halloween.
Lees meer...

Maar wat is Halloween eigenlijk?

31 oktober is het Halloween of eigenlijk All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen. Halloween is een samensmelting van diverse gebruiken en geloven.
Lees meer...

Vijf ‘Last Minute’ Halloweenkostuums

Je kent het misschien wel,  je hebt kaartjes voor een Halloweenfeest en enorme zin om te gaan maar niet zoveel tijd en geld om aan een kostuum te besteden.
Lees meer...

Hoe maak je jouw eigen Halloween-pompoen?

Handleiding: Maak je eigen Halloween Pompoen! Heb jij al een pompoen versierd of wil je dat wel doen maar weet je niet zo goed hoe?
Lees meer...

Kort Verhaal: Happy Halloween door Hanneke Boon

Greg trok zijn vest naar beneden. Aandachtig keek hij naar zichzelf in de spiegel. ‘Dit kostuum is dom’ dacht hij bij zichzelf.
Lees meer...

Help! Hoe word ik een Zombie in 5 stappen?

Zombies zijn hip, verkleed je als zombie voor Halloween of een zombiewalk. Hoe wordt je een zombie? Tutorial met Zombie-kleding en make-up
Lees meer...

Halloween: kostuums om je te inspireren

Halloween; dat wordt weer griezelen! De ideale gelegenheid om je te verkleden als monster, spook, zombie, vampier of als je beestachtige zelf?
Lees meer...

Dia de los Muertos – de dag van de doden

Dia de los Muertos is een eeuwenoude traditie met rituelen van de inheemse Mexicaanse bevolking die schedels als trofee bewaarde.
Lees meer...

Zo vier je Halloween in Walt Disney World, Orlando!

Halloween ofwel All Hallows' Eve wordt natuurlijk het grootst gevierd in Amerika. Daarom gingen we dit jaar naar Disney Orlando!
Lees meer...

Ben jij klaar voor het Halloweenfeest?

De videoclip Social Mediasochist - Common Shiner biedt inspiratie voor een Halloweenkostuum en brengt je alvast in de feeststemming!
Lees meer...

Halloween: Creëer je eigen enge gerechten

Gerechten die gemaakt worden met Halloween kunnen er mooi, maar juist ook walgelijk uitzien. De kunst daarvan is puur, om het maar zo eng mogelijk te maken.
Lees meer...

Halloween: Pompoenen voor Fashionista’s

Horror-liefhebbende, Halloweenvierende fashionista's kunnen dit jaar in stijl voor de dag komen met pompoenen voorzien van de logo's van luxemerken.
Lees meer...

Kort verhaal: Allerheiligen – Wim Dekens

Het was kwart over tien toen de jonge man naar de ingang van het kleine kerkhof liep. Kort verhaal Allerheiligen van Wim Dekens.
Lees meer...

Top 5: griezelsnoep voor Halloween

Deze week een top 5 met heerlijk griezelige snoepjes!
Lees meer...

Interview met scare actor Shelby Keizer

Overdag normale mensen, 's avonds wezens van de nacht. Wij interviewden één van de scare actors van Haunted Hall: Shelby Keizer.
Lees meer...

Tover je woning om in een spookhuis

Op zoek naar originele Halloween-decoraties? Met de ‘digital decorations’ van AtmosFX verander je je woning met een druk op de knop in een spookhuis. AtmosFX levert animaties en films die kunnen worden afgespeeld op je televisie en computer, maar die je ook kunt projecteren. AtmosFX levert desgewenst speciale schermen waarop je de…
Lees meer...

Maak je Halloweenkostuum compleet met deze maskers

Met een Halloween-masker maak je jouw kostuum echt af. Wij geven je 5 ideeēn om er fantastisch uit te zien op het Halloweenfeest! En 15% korting!
Lees meer...

Halloween-filmtips

Top 5 filmtips om met Halloween te kijken

Afgelopen tijd hebben De Nachtvlinders hevig gediscussieerd over welke vijf horrorfilms je met Halloween moet kijken, dit is onze tip 5:
Lees meer...

Halloween Horror Top 25 van de jaren ’10 – Deel 1

Wat zijn de 25 beste horrorfilms van dit decennium? Midnight Movie Reviewer Dennis Alink bespreekt nummers 25 t/m 21 van deze Halloweenlijst.
Lees meer...

Top 5 sfeervolle Halloweenfilms

Vandaag, 31 oktober is het dan Halloween en daarom een Top 5 met, in mijn ogen, de meest sfeervolle Halloweenfilms.
Lees meer...

Korte Halloweenfilms

Halloween parodie van Backstreet Boys “I’ll Kill You That Way”

Slashstreet Boys maken hilarische parodie van "I Want It That Way" speciaal voor Halloween.
Lees meer...

Don’t Do It & Pumpkin Night – 2 korte Halloweenfilms

Yes, het is Halloween! Twee korte horrorfilms die ons laten zien dat je niet moet spotten met pompoenen. Happy Halloween!
Lees meer...

Downloading And You – Korte Halloweenfilm

Een knappe prestatie op zich, al voor de 13e keer maken Adam Green en Will Barratt een korte film voor Halloween: Downloading And You
Lees meer...

Korte Halloweenfilm: The Trick or Treater (Eric England)

Het is weer bijna Halloween, een stevige en vooral hongerige pompoen speelt de hoofdrol in deze korte horrorfilm The Trick or Treater.
Lees meer...

Korte Halloween-film: Witches Brew

Het lijkt zo’n onschuldig kinderspelletje ‘Witches Brew’, kinderen geven geblindeerd heksenspullen door en ze moeten raden wat het echt is.
Lees meer...

The Killer Choir: Kill the world

Een parodie op het liedje: Michael Jackson- Heal the world
Lees meer...

Monster Problems – korte Halloween-film

Drie monsters zitten achter een jongetje aan in zijn slaapkamer, maar helaas is het jongetje ze telkens te slim af.
Lees meer...

The Green Ruby Pumpkin – korte Halloween film

Wat gebeurt er als je twee special effect meesters een Halloweenfilmpje laat maken? De korte film The Green Ruby Pumpkin is het resultaat van een samenwerking van Miguel Ortega (Thor, 300, Silent Hill) en Tran Ma (Thor, Alice in Wonderland, Transformoers: Dark of the Moon). http://vimeo.com/51358765 De twee hebben veel aandacht gehad voor…
Lees meer...

Korte film: Halloween Hugs (Adam Green, 2013)

Al jaren maakt filmregisseur Adam Green ( Hatchet, Frozen, Holliston) iedere Halloween een korte film met Halloween als thema.
Lees meer...

Happy Tree Friends vieren Halloween: Remains To Be Seen

Wie kent ze niet, de superblije Happy Tree Friends. En natuurlijk vieren ook de Happy Tree Friends Halloween, hoewel vieren misschien niet het juiste woord is...
Lees meer...

The Life and Death of a Pumpkin

Deze korte horrorfilm van Aaron Yonda over het leven van een Halloweenpompoen uit 2006 met de voiceover van Matt Sloan is zowel dramatisch als vermakelijk.
Lees meer...

Korte Halloween-film “The Jester”

The Jester is geregisseerd door Colin Krawchuk en vertelt over een man die op Halloween-avond een goochelaar tegenkomt die wel erg enge trucjes heeft...
Lees meer...

Trick or Treat: Just take one – Halloween Short

Het dilemma voor trick-or-treat met Halloween, wat te doen met een onbeheerde bak met snoep voor een deur met een briefje JUST TAKE ONE... korte film
Lees meer...