Zes Zalige Zomer Zombie Boekenseries

De zomer is eindelijk begonnen. Dat betekent een paar blockbusters in de bioscoop, niks op tv, en alle tijd om in de zon een goed boek te lezen. Maar één goed boek maakt nog geen zomer, daar is een serie voor nodig. Daarom, met de Nederlandse première van World War Z net achter ons, een Nachtvlinders Zombieboeken Serie Tip Zes om je tanden in te zetten.

Tip 1: Newsflesh trilogie – Mira Grant

(Feed, Deadline en Blackout)

Feed-by-Mira-GrantVergeet WikiLeaks en Prism. Als je op zoek bent naar keihard nieuws moet je bij de blog After The End Times van Georgia en Shaun Mason zijn. Georgia Mason: “You can’t kill the truth”. Shaun Mason: “Nothing is impossible to kill. It’s just that sometimes after you kill something, you have to keep shooting it until it stops moving. And that’s really sort of neat when you stop to think about it”. Zombies vormen een dreigende achtergrond voor een meeslepend verhaal over vriendschap, verraad, politiek en op hol geslagen wetenschap. Met humor en met karakters waar je om gaat geven, een killer combo.
Koop bij bol.com
Waardering: 5 sterren

As The World Dies trilogie – Rhiannon Frater

(First Days, Fighting To Survive en Siege, plus de 3 prequels Untold Stories)

As the world dies_aDeze serie speelt zich af in een door zombies overspoeld Texas. De openingsscène is overweldigend en trekt je meteen het verhaal in over een moderne Thelma en Louise. De voornaamste karakters in deze serie zijn twee vrouwen. De bedaarde en net iets te vaak door haar man geslagen huisvrouw Jenni en de van buiten sterke advocate Katie vormen een mooi duo. Het komt niet vaak voor dat een horrorboek gedomineerd wordt door girl power, en dat zorgt er in combinatie met het sterke verhaal voor dat deze serie zeker een aanrader is. Hou er wel rekening mee dat de drie boeken samen 1 geheel vormen, zonder elk een eigen afronding. Mocht het eerste deel je bevallen, dan kun je dus beter halverwege het boek alvast de andere delen kopen.
Koop bij bol.com
Waardering: 4 sterren

Benny Imura serie – Jonathan Maberry

(Rot & Ruin, Dust & Decay, Flesh & Bone)

rot-and-ruinDeze serie speelt zich af 14 jaar na First Night, de zombies uitbraak. Maberry schept een wereld met steeds meer diepgang, waarin een aantal jongeren op zoek gaat naar een ander leven dan dat achter de hekken van hun geboortedorp. Ik was verkocht vanaf de opening: “Benny Imura couldn’t hold a job, so he took to killing. It was the family business. He barely liked his family—and by family he meant his older brother, Tom—and he definitely didn’t like the idea of “business.” Or work. The only part of the deal that sounded like it might be fun was the actual killing”. Humor, vriendschap, liefde, lafheid en veel geweld, deze serie heeft het allemaal. Laat je niet afschrikken door het kenmerk “young adult” dat boekverkopers eraan geven, want dit coming of age verhaal kent meer gruwelijkheden dan heel seizoen 3 van The Walking Dead bij elkaar. Ok, dan de eerste 3 seizoenen van The Walking Dead bij elkaar. Ps. Het vierde deel, Fire & Ash, is aangekondigd voor september 2013.
Koop bij bol.com
Waardering: 5 sterren

Zombies in Ierland – Wayne Simmons

Fever-Wayne-Simmons (Flu en Fever, Drop Dead Gorgeous en Doll Parts)

Eigenlijk twee series, want Drop Dead Gorgeous en opvolger Doll Parts kennen andere hoofdrolspelers dan Flu en Fever. Maar daar waar de meeste boeken over zombies zich afspelen in de VS, situeert Wayne Simmons zijn verhalen in Ierland. Dus kom je niet de gebruikelijke marinier tegen met een raketwerper in de kofferbak van zijn gepantserde Humvee of de survivalist met 5 miljoen kogels voor zijn shotgun. Daarvoor in de plaats spelen IRA en UDF gangsters, oude dj’s, tatoeage artiesten en een klein meisje belangrijke rollen. De boeken leggen meer focus op de karakters dan op verscheurde ingewanden. En introduceren in Drop Dead Gorgeous een heel nieuw soort zombie…
Koop bij bol.com
Waardering: 4 sterren

Aftertime trilogie – Sophie Littlefield

Aftertime - sophie littlefield (Aftertime, Rebirth en Horizon)

Een geval apart. Aftertime volgt het leven van voormalig alcoholiste Cass Dollar. De zombie apocalyps heeft veel nadelen, maar voor haar het voordeel dat ze hierdoor de mogelijkheid heeft haar dochtertje terug te krijgen. Lang duurt dit geluk niet, en zeker in het eerste deel is de zoektocht van een mogelijk geïnfecteerde moeder naar haar kind hartverscheurend. Een bizarre sekte van vrouwen die zich gevestigd hebben in een stadion zorgt voor een beklemmende sfeer. Maar wanneer de dochter eenmaal gevonden is gaat het in delen twee en drie, tussen de strijd met zombies door, vooral over de keuze die de hoofdpersoon moet maken tussen twee lovers. Denk The Hunger Games voor volwassenen, maar dan met zombies.  Hou je van zombies maar ook van romances waarin de heldin moet kiezen tussen twee foute mannen, dan moet je dit trio zeker meenemen naar het strand.
Koop bij bol.com
Waardering: 2 tot 4 sterren, afhankelijk van je voorkeur voor post apocalyptische romances

Day by Day Armageddon serie – J.L. Bourne

Day By Day Armageddon (Book Cover 1) (Day by Day Armageddon, Beyond Exile, Shattered Hourglass)

Begonnen als een online fictief journaal (op zijn eigen website) is de Day by Day Armageddon serie een dagboek van een van de overlevenden van een zombie uitbraak. De serie is geschreven door een actieve militair. Dat blijkt onder andere uit de details over wapens en tactieken die de boeken (meestal) ondersteunen. Natuurlijk helpt het wanneer je hoofdpersoon de nodige automatische wapens in huis heeft, survival technieken beheerst, en vliegtuig kan besturen en weten hoe een ondergrondse raketsilo werkt. Maar naast het gebruiken van zijn eigen ervaring schrijft Bourne ook met een passie die je voelt en die je meeneemt in een post apocalyptische wereld.
Koop bij bol.com
Waardering: 3 (het einde) tot 5 (het begin) sterren

Alle series zijn te koop bij de betere boekhandel

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Jonathan Maberry zegt

    Great picks…and thanks for including me on your list. However check out Joe McKinney’s brilliant and award-winning zombie series. It kicks off with DEAD CITY.

  2. Frank Mulder zegt

    Veel om te lezen 🙂
    Heb je Outpost (Adam Baker) met prequel Juggernaut en sequel Terminus gelezen? Vond het eerste deel geweldig, maar moet de rest van de reeks ook nog lezen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Halloween 2019: feesten, evenementen en horrormarathons

7 leuke Halloween-activiteiten 2019

Halloween begint echt in te burgeren in Nederland. Grote pretparken pakken uit, etalages van winkels worden versiert en alle tv-zenders zenden griezelige programma's uit. Er zijn inmiddels vele Halloween-activiteiten in Nederland, we lichten er 7 voor je uit.
Lees meer...

Vier Halloween 2019 in deze 8 pretparken

De populariteit van Halloween in pretparken blijft toenemen. Behalve de griezelige aankleding, spookhuizen en scarezones is het ook dé mogelijkheid om de achtbanen in het donker te beleven!
Lees meer...

Halloween steeds uitbundiger gevierd in Nederland

De meeste Nederlanders vieren Halloween. Dit blijkt ons onderzoek in samenwerking met Stadshart Zoetermeer – dé Halloweenstad van Nederland. Ruim 70% van de respondenten staat stil bij dit van oorsprong Keltische griezelfeest.
Lees meer...

Deze 5 Halloweenfeesten pakken flink uit!

Iedere kroeg of club organiseert wel een feestje met Halloween, maar welke pakken er echt uit? We gaan alleen voor de échte Halloweenfeesten.
Lees meer...

5 Spookhuizen en Escape Experiences voor echte thrillseekers (Halloween 2019)

Een avondje horrorfilms kijken is niet meer genoeg voor echte thrillseekers en ook dit jaar valt er weer genoeg te beleven voor, tijdens en ná Halloween.
Lees meer...

Maar wat is Halloween eigenlijk?

31 oktober is het Halloween of eigenlijk All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen. Halloween is een samensmelting van diverse gebruiken en geloven.
Lees meer...

Vijf ‘Last Minute’ Halloweenkostuums

Je kent het misschien wel,  je hebt kaartjes voor een Halloweenfeest en enorme zin om te gaan maar niet zoveel tijd en geld om aan een kostuum te besteden.
Lees meer...

Hoe maak je jouw eigen Halloween-pompoen?

Handleiding: Maak je eigen Halloween Pompoen! Heb jij al een pompoen versierd of wil je dat wel doen maar weet je niet zo goed hoe?
Lees meer...

Kort Verhaal: Happy Halloween door Hanneke Boon

Greg trok zijn vest naar beneden. Aandachtig keek hij naar zichzelf in de spiegel. ‘Dit kostuum is dom’ dacht hij bij zichzelf.
Lees meer...

Help! Hoe word ik een Zombie in 5 stappen?

Zombies zijn hip, verkleed je als zombie voor Halloween of een zombiewalk. Hoe wordt je een zombie? Tutorial met Zombie-kleding en make-up
Lees meer...

Halloween: kostuums om je te inspireren

Halloween; dat wordt weer griezelen! De ideale gelegenheid om je te verkleden als monster, spook, zombie, vampier of als je beestachtige zelf?
Lees meer...

Dia de los Muertos – de dag van de doden

Dia de los Muertos is een eeuwenoude traditie met rituelen van de inheemse Mexicaanse bevolking die schedels als trofee bewaarde.
Lees meer...

Zo vier je Halloween in Walt Disney World, Orlando!

Halloween ofwel All Hallows' Eve wordt natuurlijk het grootst gevierd in Amerika. Daarom gingen we dit jaar naar Disney Orlando!
Lees meer...

Ben jij klaar voor het Halloweenfeest?

De videoclip Social Mediasochist - Common Shiner biedt inspiratie voor een Halloweenkostuum en brengt je alvast in de feeststemming!
Lees meer...

Halloween: Creëer je eigen enge gerechten

Gerechten die gemaakt worden met Halloween kunnen er mooi, maar juist ook walgelijk uitzien. De kunst daarvan is puur, om het maar zo eng mogelijk te maken.
Lees meer...

Halloween: Pompoenen voor Fashionista’s

Horror-liefhebbende, Halloweenvierende fashionista's kunnen dit jaar in stijl voor de dag komen met pompoenen voorzien van de logo's van luxemerken.
Lees meer...

Kort verhaal: Allerheiligen – Wim Dekens

Het was kwart over tien toen de jonge man naar de ingang van het kleine kerkhof liep. Kort verhaal Allerheiligen van Wim Dekens.
Lees meer...

Top 5: griezelsnoep voor Halloween

Deze week een top 5 met heerlijk griezelige snoepjes!
Lees meer...

Interview met scare actor Shelby Keizer

Overdag normale mensen, 's avonds wezens van de nacht. Wij interviewden één van de scare actors van Haunted Hall: Shelby Keizer.
Lees meer...

Tover je woning om in een spookhuis

Op zoek naar originele Halloween-decoraties? Met de ‘digital decorations’ van AtmosFX verander je je woning met een druk op de knop in een spookhuis. AtmosFX levert animaties en films die kunnen worden afgespeeld op je televisie en computer, maar die je ook kunt projecteren. AtmosFX levert desgewenst speciale schermen waarop je de…
Lees meer...

Maak je Halloweenkostuum compleet met deze maskers

Met een Halloween-masker maak je jouw kostuum echt af. Wij geven je 5 ideeēn om er fantastisch uit te zien op het Halloweenfeest! En 15% korting!
Lees meer...

Halloween-filmtips

Top 5 filmtips om met Halloween te kijken

Afgelopen tijd hebben De Nachtvlinders hevig gediscussieerd over welke vijf horrorfilms je met Halloween moet kijken, dit is onze tip 5:
Lees meer...

Halloween Horror Top 25 van de jaren ’10 – Deel 1

Wat zijn de 25 beste horrorfilms van dit decennium? Midnight Movie Reviewer Dennis Alink bespreekt nummers 25 t/m 21 van deze Halloweenlijst.
Lees meer...

Top 5 sfeervolle Halloweenfilms

Vandaag, 31 oktober is het dan Halloween en daarom een Top 5 met, in mijn ogen, de meest sfeervolle Halloweenfilms.
Lees meer...

Korte Halloweenfilms

Halloween parodie van Backstreet Boys “I’ll Kill You That Way”

Slashstreet Boys maken hilarische parodie van "I Want It That Way" speciaal voor Halloween.
Lees meer...

Don’t Do It & Pumpkin Night – 2 korte Halloweenfilms

Yes, het is Halloween! Twee korte horrorfilms die ons laten zien dat je niet moet spotten met pompoenen. Happy Halloween!
Lees meer...

Downloading And You – Korte Halloweenfilm

Een knappe prestatie op zich, al voor de 13e keer maken Adam Green en Will Barratt een korte film voor Halloween: Downloading And You
Lees meer...

Korte Halloweenfilm: The Trick or Treater (Eric England)

Het is weer bijna Halloween, een stevige en vooral hongerige pompoen speelt de hoofdrol in deze korte horrorfilm The Trick or Treater.
Lees meer...

Korte Halloween-film: Witches Brew

Het lijkt zo’n onschuldig kinderspelletje ‘Witches Brew’, kinderen geven geblindeerd heksenspullen door en ze moeten raden wat het echt is.
Lees meer...

The Killer Choir: Kill the world

Een parodie op het liedje: Michael Jackson- Heal the world
Lees meer...

Monster Problems – korte Halloween-film

Drie monsters zitten achter een jongetje aan in zijn slaapkamer, maar helaas is het jongetje ze telkens te slim af.
Lees meer...

The Green Ruby Pumpkin – korte Halloween film

Wat gebeurt er als je twee special effect meesters een Halloweenfilmpje laat maken? De korte film The Green Ruby Pumpkin is het resultaat van een samenwerking van Miguel Ortega (Thor, 300, Silent Hill) en Tran Ma (Thor, Alice in Wonderland, Transformoers: Dark of the Moon). http://vimeo.com/51358765 De twee hebben veel aandacht gehad voor…
Lees meer...

Korte film: Halloween Hugs (Adam Green, 2013)

Al jaren maakt filmregisseur Adam Green ( Hatchet, Frozen, Holliston) iedere Halloween een korte film met Halloween als thema.
Lees meer...

Happy Tree Friends vieren Halloween: Remains To Be Seen

Wie kent ze niet, de superblije Happy Tree Friends. En natuurlijk vieren ook de Happy Tree Friends Halloween, hoewel vieren misschien niet het juiste woord is...
Lees meer...

The Life and Death of a Pumpkin

Deze korte horrorfilm van Aaron Yonda over het leven van een Halloweenpompoen uit 2006 met de voiceover van Matt Sloan is zowel dramatisch als vermakelijk.
Lees meer...

Korte Halloween-film “The Jester”

The Jester is geregisseerd door Colin Krawchuk en vertelt over een man die op Halloween-avond een goochelaar tegenkomt die wel erg enge trucjes heeft...
Lees meer...

Trick or Treat: Just take one – Halloween Short

Het dilemma voor trick-or-treat met Halloween, wat te doen met een onbeheerde bak met snoep voor een deur met een briefje JUST TAKE ONE... korte film
Lees meer...