- advertentie -

Anthonie Holslag brengt lezer in Halloweensferen met nieuwe verhalenbundel

een bloedovergoten dageraadEen week voor Halloween is natuurlijk hét moment om een horror verhalenbundel op de markt te brengen. Dit heeft één van de betere schrijvers van het Nederlandse horrorgenre, Anthonie Holslag, heel goed begrepen. Afgelopen zaterdag, op het horrorevent Haunted Castle in Lisse, was voor het eerst, Holslags nieuwe verhalenbundel ‘Een bloedovergoten dageraad’.

‘Ondoden. Spinnen. Een bungelow in de mist, bloedsporen die niet kunnen verdwijnen, meisjes in rode jassen en een dageraad, een bloedovergoten dageraad waar een zoon  naar zijn moeder zoekt..En waar niets meer hetzelfde zal zijn…’

Ook deze verhalenbundel wordt gekenmerkt door Holslags aandacht voor de menselijke duisternis en het creëren van een naargeestige en huiveringwekkende sfeer. En vooral ervoor zorgen dat de lezer genoeg ruimte krijgt om zelf de leegtes in te vullen… Twee verhalen zijn hier al te lezen op De Nachtvlinders.

zwarte murenHet meest bijzondere van deze bundel is wel, dat een deel van de opbrengst gaat naar het tegengaan van zinloos geweld. Hier heeft de auteur zelf een heftige ervaring mee gehad. Zie de link.

Maar dat is niet het enige. Ook is er een zogenaamde ‘relux’ versie verschenen van Holslags eerdere bundel ‘Zwarte Muren’ met een adembenemend mooie omslag. Verder bevat de bundel een nieuw voorwoord, vier nieuwe verhalen en de schrijfsels van een dode poëet.

Zowel ‘Een bloedovergoten dageraad’ als ‘Zwarte Muren relux’ zijn uitgegeven door uitgeverij Zilverspoor. De boeken zijn te bestellen op www.anthonieholslag.com, de betere Nederlandse boekhandels. Eveneens kun je de boeken ook kopen op de aankomende Stephen King fanclubdag.

He Horrorliefhebber
Al bijna 10 jaar houden we je op de hoogte van het laatste horrornieuws in films, games, boeken, series en meer. Dat is leuk, maar kost ook tijd en energie. We willen zeker 10 jaar doorgaan, steun je ons daarin? Dat kan door bijvoorbeeld een mooie Nachtvlinders-tas, -knuffel, -t-shirt of koffiemok te kopen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.