- advertentie -

Archie Comics komt met nieuwe horrortitels

Afterlife with Archie
Archie Comics is een stripuitgeverij dat bekend staat om zijn geliefde strips van Sonic the Hedgehog en Sabrina the Teenage Witch. Hun beroemdste figuur is wel Archie, een aardige, soms klunzige tiener. Archi woont in Riverdale samen met zijn vrienden, Betty, Veronica, Reggie en Jughead en beleeft allerlei avonturen met een tot nu toe brave tint.

En recent is Archie Comics begonnen met de horrorserie Afterlife With Archie. De geliefde hond van Jughead, Hot Dog, is gestorven bij een aanrijding. Gebroken en wanhopig gaat Jughead naar de enige persoon die zijn hond weer terug kan halen, Sabrina the Teenage Witch. Met behulp van zwarte, verboden magie slaagt Sabrina in Hot Dog terug te halen, maar heeft geen idee van de duistere krachten die ze heeft losgelaten. Algauw wordt Riverdale overspoeld door zombies en moeten Archie en zijn vrienden zo snel mogelijk aan ze ontsnappen.

Het verhaal is geschreven door Roberto Aguirre-Sacasa (Fantastic Four) met tekeningen van Francesco Francavilla (Captain America, Swamp Thing) en Jack Morelli (Peter Parker). De cover is gedaan door Francavilla.

Chilling SabrinaDeze serie is een grote hit. Zo groot dat de eerste vijf delen nu samen worden gebracht in een boek. Dit boek komt uit op 10 juni. Er wordt ondertussen gesproken over een film gebaseerd op deze serie.

Maar er is meer Archie-horrornieuws. De geliefde tienerheks Sabrina krijgt een eigen horrorserie, die voortborduurt op het succes van Afterlife With Archie; The Chilling Adventures of Sabrina. Ook dit verhaal wordt geschreven door Roberto Aguirre-Sacasa. De tekeningen zullen komen van Robert Hack (Doctor Who). Verdere details van deze serie zijn nog niet bekend. Wel bekend is dat deze serie zal starten in oktober.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Recensie: ‘The Order’ (Netflix, 2019)

De nieuwe Netflix-serie The Order is vooral een experimentele serie is. Het is een mix van spanning, liefde en…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…