Godzilla is Nederlands favoriete filmmonster

Filmmonsters…. Al sinds het begin van bewegende film fascineren monsters op het witte doek. Van uit de kluiten gewassen apen tot haaien of andere ondefinieerbare schepsels. Ze laten ons nederig voelen en jagen ons angst aan. Maar hebben we ook een favoriet filmmonster? Onderzoek onder meer dan 2.050 respondenten wijst uit dat de Nederlandse filmkijker Godzilla als hun favoriete filmmonster beschouwt. Ruim 31% van de ondervraagden gaf aan Godzilla het liefst op het witte doek te zien, gevolgd door Jaws met 29,3%. Frankenstein eindigde met 20,4% van de stemmen op de derde plaats. Slechts 18,4% is fan van King Kong.

5000185275_BX_GODZILLA_3D_BD_LP.inddTer gelegenheid van het 60-jarig jubileum van Godzilla en de home entertainment release van ‘Godzilla’ op 17 september, deed Warner Bros. Home Entertainment onderzoek Nederlands favoriete filmmonster. En hoewel het monster dus al generaties lang de stuipen op ons lijf jaagt, hebben we blijkbaar ook een zwak voor hem…

60 jaar na de allereerste Godzilla-film, brengt Warner Bros. Home Entertainment op 17 september de spectaculaire Godzilla op Blu-ray en DVD. De spectaculaire special effects en waanzinnige spanning maken van deze nieuwe Godzilla-film een ultieme monsterfilm. Zie hoe de angstaanjagende Godzilla verrijst, terwijl de mensheid machteloos toekijkt.

Onderzoeksresultaten
Het onderzoek is uitgevoerd op de websites DeNachtvlinders.nl, Filmpjekijken.com, FOK.nl, Mijnserie.nl en Moviemachine.nl. Aan deze poll hebben 2.050 respondenten meegewerkt.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer