Infographic: Evolution of Zombies

Van zombies worden we blij, misschien omdat het zondag en we ons dan graag met hun identificeren. Maar natuurlijk ook om hun fantastische acteerprestaties en dolkomische oneliners. Deze infographic geeft een leuke blik op het ontstaan van zombies in popculture en dit begint niet bij George A. Romero´s Night of the Living Dead in 1968. Al in 1932 speelde Béla Lugosi een voodoomeester die een groep van zombies aanstuurt in ´White Zombie´. Meer leuke feitjes lees je hieronder.

Wat is jouw zombie-film top 3?

evolution_of_zombies_infographic

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 Reacties
 1. Jeroen zegt

  Vooral die eerste zin 😉
  Wat mij ook bijstaat, is (volgens mij) in Land of the Dead, waarin de zombies zo’n beetje een leider krijgen die ook nog na lijkt te denken.

  1. Sjors zegt

   Dat is idd in Land of the Dead. Het idee (zoals uitgewerkt in die film) staat mij niet echt aan.

   1. Jeroen zegt

    Nee, mij ook niet.

    Oh en een top 3? Da’s lastig… Ik vond Zombieland wel erg gaaf, Shaun of the Dead, 28 Days Later… maar Dawn of the Dead vond ik ook wel erg tof. Hm.

    1. Sjors zegt

     Zombieland is ook één van mijn favorieten. Welke Dawn of the Dead bedoel je? Origineel of de remake? De remake staat hoog in mijn lijstje van favoriete zombiefilms.

 2. Sjors zegt

  Haha, de zondag is idd zombiedag (zomdag?). Vanochtend kwam ik brak uit bed, zwalkte traag wat door huis en ik heb letterlijk de hele middag hersenloos tv zitten kijken 😛 (Overigens kijk ik normaal gesproken niet zoveel tv :P)

  Mijn top drie (zonder volgorde): [Rec], Shaun of the Dead en 28 Days Later.

  Death Becomes Her ga ik eens opzoeken. Had ik nog nooit van gehoord.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer