Interview Hugh Dancy – Will Graham in tv-serie Hannibal

hannibalVandaag komt de tv-serie Hannibal op blu-ray en dvd uit, gebaseerd op de beroemde boeken van Thomas Harris rondom seriemoordenaar Hannibal Lecter. Acteur Hugh Dancy is hierin de hoofdrol van Will Graham, een profiler voor de FBI: hij heeft een bijzondere gave om in het hoofd van seriemoordenaars te kruipen. Hij voelt aan hoe ze denken, wat hen motiveert tot hun gruwelijke daden en hoe ze te werk gaan. Maar de seriemoordenaar waar hij nu jacht op maakt, stelt hem voor een raadsel. Daarom roept hij de hulp in van Dr. Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen), een briljante psychiater. Will en Hannibal vormen een uniek en briljant team dat grote successen boekt. Maar Will heeft niet in de gaten dat Hannibal een duister geheim met zich meedraag… Hij is zelf een seriemoordenaar! Het begin van een superspannend kat-en-muisspel.

Interview

De Nachtvlinders sprak met Hugh Dancy tijdens de San Diego Comic-Con International. Zijn karakter Will Graham heeft een psychische aandoening die doet denken aan het syndroom van Asperger, of iets het wat anders?
Hugh Dancy licht toe: “In de eerste aflevering vraagt Jack Crawford (Laurence Fishburne) aan Will ‘Where are you on the spectrum?’, een verwijzing naar het autisme spectrum. Maar dat vind ik misleidend, ik weet haast zeker dat Will geen Asperger heeft. Sterker nog, ik denk dat hij het tegenovergestelde heeft. Je moet het zo zien, aan de ene kant heb je autisme – deze ontvangen helemaal geen (sociale) prikkels van de mede mens – en daarna heb je ons allemaal [Hugh wijst met handgebaren een midden aan]. Beeld je dan in dat je dat spectrum doortrekt, daar vind je mensen die geen controle hebben over alle prikkels die ze ontvangen – daar vind je Will. En om zichzelf te beschermen, doet hij zich voor als iemand met Asperger, oogcontact en sociaal gedrag te mijden.
hugh dancy - hannibal
Om die rol te spelen, wat is de voorbereiden die je doet, heb je mensen met zo’n stoornis bestudeerd?
“Je bedoelt zo iemand als Will? Er is niemand zoals Will, net als dat er niemand is zoals Hannibal. Maar natuurlijk heb ik de boeken van Thomas Harris (Schrijver van Red Dragon, Silence of the Lambs, Hannibal en Hannibal Rising) gelezen en daarna ook het werk bestudeert van de mensen die Thomas Harris ook gebruikte als bron, deze mensen hebben het idee van ‘profiling’ voor seriemoordenaars bedacht. In die wetenschap waar intuïtie en recherchewerk samengaan vind je het karakter Will, maar dan in extreme mate.”

Hannibal is een gedurfde serie, was je verrast toen je het script kreeg of de scenes zag?
“Ik denk dat je doelt op op de hoeveelheid bloed en het aantal lijken, maar wat ik zo gedurfd en veel interessanter vond is het hele concept; afleveringen van één uur vol met psychologische, complexe en ingewikkelde volwassen content. Het bloed en de ingewanden behoren tot het genre, maar dienden ook een duidelijk doel, het is de basis van Wills gesteldheid en de band met Hannibal. Dit kan allemaal in een tv-serie omdat het esthetisch is, nergens werd het gebruikt om een gat in het plot te verhullen.”
hannibal-ep-2
Een contract tekenen voor een tv-serie voor meerdere seizoenen, hoe eng is dat? Wat nu als er een mooie filmrol voorbijkomt, ben je niet bang dat je dan spijt hebt?
“In de gesprekken met Bryan Fuller [showrunner, ook bekend van Pushing Daisies] hoorde ik hem over de serie en hij vertelde zijn visie over seizoen 1, 2, 3, 4 en zelfs 5, zo’n uitgebreid verhaal dat ik overtuigd het contract heb getekend. Ik denk dat ik over 5 jaar nog steeds enthousiast ben over deze series. En ook het publiek bleek enthousiast, dus ik ben erg blij dat ik het heb gedaan.”

In de andere boeken rondom Hannibal Lecter komt Will Graham niet voor, zou je het jammer vinden als jouw rol minder wordt?
“Nee, ik maak me daarover nog geen zorgen. De serie kan volledig rondom Hannibal draaien, maar dat is riskant… het heeft een omhulsel nodig. Maar ook als mijn rol inderdaad wat minder wordt, vind ik het niet heel erg. Ik ben heel erg benieuwd naar de ontwikkeling in het tweede seizoen van Hannibal.”

http://www.youtube.com/watch?v=2HW9rtFYsEw

Het 13 afleveringen tellende eerste seizoen van Hannibal is nu te koop op blu-ray en dvd.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

6 Reacties
 1. Sjors zegt

  Cool dat jullie hem gesproken hebben. Het eerste seizoen is supervet, mede dankzij Hugh Dancy, die zijn rol echt supergoed speelt.

 2. irene niec zegt

  Graag doe ik mee voor deze dvd, ik heb er nog niets van gezien.

 3. René zegt

  Goede serie, vooral mad mikkelson is weer super!

 4. erica handel zegt

  Fijn om een goede serie te kijken tijdens de koude wintermaanden.

 5. Hans zegt

  wanneer ook in nederland op tv te zien? Lijkt me geweldig!

  1. Frank Mulder zegt

   Kleine kans dat het binnenkort wordt uitgezonden, er gingen geruchten dat de serie op RTL zou komen, maar inmiddels is de DVD al uitgekomen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Halloween 2019: feesten, evenementen en horrormarathons

Deze 5 Halloweenfeesten pakken flink uit!

Iedere kroeg of club organiseert wel een feestje met Halloween, maar welke pakken er echt uit? We gaan alleen voor de échte Halloweenfeesten.
Lees meer...

7 leuke Halloween-activiteiten 2019

Halloween begint echt in te burgeren in Nederland. Grote pretparken pakken uit, etalages van winkels worden versiert en alle tv-zenders zenden griezelige programma's uit. Er zijn inmiddels vele Halloween-activiteiten in Nederland, we lichten er 7 voor je uit.
Lees meer...

Halloween steeds uitbundiger gevierd in Nederland

De meeste Nederlanders vieren Halloween. Dit blijkt ons onderzoek in samenwerking met Stadshart Zoetermeer – dé Halloweenstad van Nederland. Ruim 70% van de respondenten staat stil bij dit van oorsprong Keltische griezelfeest.
Lees meer...

Vier Halloween 2019 in deze 8 pretparken

De populariteit van Halloween in pretparken blijft toenemen. Behalve de griezelige aankleding, spookhuizen en scarezones is het ook dé mogelijkheid om de achtbanen in het donker te beleven!
Lees meer...

5 Spookhuizen en Escape Experiences voor echte thrillseekers (Halloween 2019)

Een avondje horrorfilms kijken is niet meer genoeg voor echte thrillseekers en ook dit jaar valt er weer genoeg te beleven voor, tijdens en ná Halloween.
Lees meer...

Maar wat is Halloween eigenlijk?

31 oktober is het Halloween of eigenlijk All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen. Halloween is een samensmelting van diverse gebruiken en geloven.
Lees meer...

Vijf ‘Last Minute’ Halloweenkostuums

Je kent het misschien wel,  je hebt kaartjes voor een Halloweenfeest en enorme zin om te gaan maar niet zoveel tijd en geld om aan een kostuum te besteden.
Lees meer...

Hoe maak je jouw eigen Halloween-pompoen?

Handleiding: Maak je eigen Halloween Pompoen! Heb jij al een pompoen versierd of wil je dat wel doen maar weet je niet zo goed hoe?
Lees meer...

Kort Verhaal: Happy Halloween door Hanneke Boon

Greg trok zijn vest naar beneden. Aandachtig keek hij naar zichzelf in de spiegel. ‘Dit kostuum is dom’ dacht hij bij zichzelf.
Lees meer...

Help! Hoe word ik een Zombie in 5 stappen?

Zombies zijn hip, verkleed je als zombie voor Halloween of een zombiewalk. Hoe wordt je een zombie? Tutorial met Zombie-kleding en make-up
Lees meer...

Halloween: kostuums om je te inspireren

Halloween; dat wordt weer griezelen! De ideale gelegenheid om je te verkleden als monster, spook, zombie, vampier of als je beestachtige zelf?
Lees meer...

Dia de los Muertos – de dag van de doden

Dia de los Muertos is een eeuwenoude traditie met rituelen van de inheemse Mexicaanse bevolking die schedels als trofee bewaarde.
Lees meer...

Zo vier je Halloween in Walt Disney World, Orlando!

Halloween ofwel All Hallows' Eve wordt natuurlijk het grootst gevierd in Amerika. Daarom gingen we dit jaar naar Disney Orlando!
Lees meer...

Ben jij klaar voor het Halloweenfeest?

De videoclip Social Mediasochist - Common Shiner biedt inspiratie voor een Halloweenkostuum en brengt je alvast in de feeststemming!
Lees meer...

Halloween: Creëer je eigen enge gerechten

Gerechten die gemaakt worden met Halloween kunnen er mooi, maar juist ook walgelijk uitzien. De kunst daarvan is puur, om het maar zo eng mogelijk te maken.
Lees meer...

Halloween: Pompoenen voor Fashionista’s

Horror-liefhebbende, Halloweenvierende fashionista's kunnen dit jaar in stijl voor de dag komen met pompoenen voorzien van de logo's van luxemerken.
Lees meer...

Kort verhaal: Allerheiligen – Wim Dekens

Het was kwart over tien toen de jonge man naar de ingang van het kleine kerkhof liep. Kort verhaal Allerheiligen van Wim Dekens.
Lees meer...

Top 5: griezelsnoep voor Halloween

Deze week een top 5 met heerlijk griezelige snoepjes!
Lees meer...

Interview met scare actor Shelby Keizer

Overdag normale mensen, 's avonds wezens van de nacht. Wij interviewden één van de scare actors van Haunted Hall: Shelby Keizer.
Lees meer...

Tover je woning om in een spookhuis

Op zoek naar originele Halloween-decoraties? Met de ‘digital decorations’ van AtmosFX verander je je woning met een druk op de knop in een spookhuis. AtmosFX levert animaties en films die kunnen worden afgespeeld op je televisie en computer, maar die je ook kunt projecteren. AtmosFX levert desgewenst speciale schermen waarop je de…
Lees meer...

Maak je Halloweenkostuum compleet met deze maskers

Met een Halloween-masker maak je jouw kostuum echt af. Wij geven je 5 ideeēn om er fantastisch uit te zien op het Halloweenfeest! En 15% korting!
Lees meer...

Halloween-filmtips

Top 5 filmtips om met Halloween te kijken

Afgelopen tijd hebben De Nachtvlinders hevig gediscussieerd over welke vijf horrorfilms je met Halloween moet kijken, dit is onze tip 5:
Lees meer...

Halloween Horror Top 25 van de jaren ’10 – Deel 1

Wat zijn de 25 beste horrorfilms van dit decennium? Midnight Movie Reviewer Dennis Alink bespreekt nummers 25 t/m 21 van deze Halloweenlijst.
Lees meer...

Top 5 sfeervolle Halloweenfilms

Vandaag, 31 oktober is het dan Halloween en daarom een Top 5 met, in mijn ogen, de meest sfeervolle Halloweenfilms.
Lees meer...

Korte Halloweenfilms

[Video] Slashstreet boys zijn terug met ‘As long as you’re bloody’

Het is een jaarlijkse Halloween-traditie geworden voor de boyband Slashstreet Boys om naar de top van de Halloween-hitlijst te klimmen, ze zijn terug met een gloednieuw nummer: ´As long as you´re bloody’, een parodie op het nummer ´As long as you love me´ van de Backstreet Boys.
Lees meer...

Halloween parodie van Backstreet Boys “I’ll Kill You That Way”

Slashstreet Boys maken hilarische parodie van "I Want It That Way" speciaal voor Halloween.
Lees meer...

Don’t Do It & Pumpkin Night – 2 korte Halloweenfilms

Yes, het is Halloween! Twee korte horrorfilms die ons laten zien dat je niet moet spotten met pompoenen. Happy Halloween!
Lees meer...

Downloading And You – Korte Halloweenfilm

Een knappe prestatie op zich, al voor de 13e keer maken Adam Green en Will Barratt een korte film voor Halloween: Downloading And You
Lees meer...

Korte Halloweenfilm: The Trick or Treater (Eric England)

Het is weer bijna Halloween, een stevige en vooral hongerige pompoen speelt de hoofdrol in deze korte horrorfilm The Trick or Treater.
Lees meer...

Korte Halloween-film: Witches Brew

Het lijkt zo’n onschuldig kinderspelletje ‘Witches Brew’, kinderen geven geblindeerd heksenspullen door en ze moeten raden wat het echt is.
Lees meer...

The Killer Choir: Kill the world

Een parodie op het liedje: Michael Jackson- Heal the world
Lees meer...

Monster Problems – korte Halloween-film

Drie monsters zitten achter een jongetje aan in zijn slaapkamer, maar helaas is het jongetje ze telkens te slim af.
Lees meer...

The Green Ruby Pumpkin – korte Halloween film

Wat gebeurt er als je twee special effect meesters een Halloweenfilmpje laat maken? De korte film The Green Ruby Pumpkin is het resultaat van een samenwerking van Miguel Ortega (Thor, 300, Silent Hill) en Tran Ma (Thor, Alice in Wonderland, Transformoers: Dark of the Moon). http://vimeo.com/51358765 De twee hebben veel aandacht gehad voor…
Lees meer...

Korte film: Halloween Hugs (Adam Green, 2013)

Al jaren maakt filmregisseur Adam Green ( Hatchet, Frozen, Holliston) iedere Halloween een korte film met Halloween als thema.
Lees meer...

Happy Tree Friends vieren Halloween: Remains To Be Seen

Wie kent ze niet, de superblije Happy Tree Friends. En natuurlijk vieren ook de Happy Tree Friends Halloween, hoewel vieren misschien niet het juiste woord is...
Lees meer...

The Life and Death of a Pumpkin

Deze korte horrorfilm van Aaron Yonda over het leven van een Halloweenpompoen uit 2006 met de voiceover van Matt Sloan is zowel dramatisch als vermakelijk.
Lees meer...

Korte Halloween-film “The Jester”

The Jester is geregisseerd door Colin Krawchuk en vertelt over een man die op Halloween-avond een goochelaar tegenkomt die wel erg enge trucjes heeft...
Lees meer...

Trick or Treat: Just take one – Halloween Short

Het dilemma voor trick-or-treat met Halloween, wat te doen met een onbeheerde bak met snoep voor een deur met een briefje JUST TAKE ONE... korte film
Lees meer...