Recensie: Knight of the Dead (Mark Atkins, 2013)

Knight of the Dead Zombie
Zucht, daar gaan we weer…

Okay, zombiefilms zijn populair, maar dat betekent niet dat het publiek zit te wachten op duizenden variaties op het gegeven. Knight of the Dead is de zoveelste miskleun waarin een lading slecht geschminkte figuranten varkensdarmen ‘uit’ een collega rukken. Het feit dat het verhaal zich afspeelt in de late middeleeuwen, ten tijde van de pestepidemie, maakt niets uit.

In Knight of the Dead moet een priester een mysterieus religieus kunstvoorwerp vervoeren. Hiervoor moet hij door de ‘vallei des doods’ waar pestlijders, heksen en andere paria’s naartoe zijn verbannen. De priester wordt geëscorteerd door 4 kruisridders, helaas heeft een van hen de woede van een landheer op de hals gehaald door een van diens mannen te doden. De priester en de 4 ridders moeten het dus opnemen tegen de ondoden van de ‘vallei des doods’ en de wraakzuchtige landheer.

Laat je niet misleiden door de mooie hoes...
Laat je niet misleiden door de mooie hoes…

Knight of the Dead is duidelijk een low-budget film, al is er veel zorg besteed aan de locatie en de kleding en make-up. Ook zijn de acteurs helemaal zo slecht nog niet, het script en de regie helaas wel, hierdoor worden bepaalde scènes echt pijnlijk slecht. Door verwijzingen naar de Heilige Graal, Luther en een snufje ‘The Name of the Rose’ (Jean-Jeacques Annaud, 1986) wordt nog geprobeerd het verhaal op een hoger plan te tillen, maar helaas. De special make-up en special effects zijn minimaal, en slagen er net zoals het verhaal niet in om de film eng te maken.

Eigenlijk is er maar één ding bijzondere aan deze film: het feit dat hij daadwerkelijk is uitgebracht op DVD.

Waardering: 1.5 / 5 sterren      
Bloody Mary proefnotitie:Ik heb er helemaal de pest aan. Knight of the Dead is nu verkrijgbaar op DVD en Blu-ray

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer