- advertentie -

Leestip: horrormanga Pupa

Zou je je laten opeten door je eigen zusje, wanneer deze opeens verandert in een monster en hunkert naar vlees? Zelfs mensenvlees? Deze liefde tussen broer en zus wordt op de proef gesteld in de horrormanga ‘Pupa’.

pupa-vol-1Pupa gaat over Utsutsu Hasegawa en zijn kleine zusje, Yume. Na een zware geschiedenis van mishandeling van hun vader en achtergelaten door hun moeder, zijn beide weeskinderen geworden en Utsutsu heeft gezworen er altijd te zijn voor zijn zusje.

Maar dan raakt Yume geïnfecteerd met het pupa-virus, die verspreid wordt door mysterieuze rode vlinders. Diegene die besmet zijn met dit virus, krijgen opeens een grote hunkering naar alles wat van vlees is, ook mensenvlees. Wordt de honger te groot, dan veranderen ze in een monster en vallen ze iedereen aan. Dat gebeurt met Yume en ze valt haar eigen broer aan.

Vreemd genoeg overleeft Utsutsu de aanval. Wanneer hij wakker wordt, ziet hij dat zijn zusje is terugveranderd in haar menselijke zelf. Utsutsu ontmoet Maria, een vreemde vrouw die het pupa-virus onderzoekt en geïnteresseerd is in Utsutsu en Yume als haar nieuwe proefkonijnen. Er wordt ontdekt dat Utsutsu ook besmet is met het virus; hij verandert echter niet in een monster of heeft trek in mensenvlees. In plaats daarvan heeft hij genezende krachten en kan hij lichaamsdelen terug laten groeien. Zo heeft hij de aanval van zijn zusje overleefd.

Maria belooft Yume een soort medicijn te geven, wat helpt de honger naar vlees wat te stillen, maar het kan de honger niet laten verdwijnen. In ruil daarvoor wilt ze de broer en zus onderzoeken om meer over het pupa virus te weten te komen. Utsutsu neemt het aan en neemt ook de taak op zich om als voedselbron te dienen voor Yume, om te voorkomen dat ze nog meer mensen opeet.

De horrormanga Pupa begon in maart 2011 en is kort geleden geëindigd in december 2013. Het is gepubliceerd in het Japanse tijdschrift Comic Earth Star. Daarnaast wordt het verhaal in totaal 5 boeken uitgegeven, waarvan de laatste uitkomt in februari.

En voor wie liever kijkt, Pupa verschijnt ook als tv-reeks:

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Recensie: ‘The Order’ (Netflix, 2019)

De nieuwe Netflix-serie The Order is vooral een experimentele serie is. Het is een mix van spanning, liefde en…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…