Film & TV | Games | Boeken & Comics

Megadikke horrorbundel ‘In The Dark’ verschijnt in april

in-the-dark-comicsMeer dan 250 bladzijden dik wordt het gloednieuwe verzamelboek ‘In The Dark’ vol nieuwe horrorverhalen van bekende schrijvers en tekenaars in de Amerikaanse comicwereld, met een voorwoord van bestsellerauteur Scott Snyder (American Vampire, Batman) en een kijkje in de geschiedenis van de horrorcomic zelf.

Het brein achter de anthologie ‘In The Dark’ is Rachel Deering, freelance schrijver en verzorger van hoe teksten in stripboeken eruit komen te zien. En een groot horrorfan van al sinds ze nog een klein meisje was. Rachel wilde met een boek komen waar ze zelf dol op zou zijn geweest, als ze zoiets zou vinden als klein meisje. Nu de horrorcomic een beetje uit de stripschappen begint te verdwijnen, wil zij er weer nieuw leven inblazen.

Voor dit boek wist Rachel grote bekendheden uit de comicwereld bij elkaar te krijgen om meer dan 20 originele horrorverhalen te schrijven en te tekenen, waaronder Steven Niles (30 days of night), Matthew Dow Smith (Hellboy), Marguerite Bennett (Batman, Batgirl) en Dalibor Talajic (Deadpool, Dexter).

Maar een product op de markt brengen, wat niet meer zo populair is als vroeger, is riskant. Het kan een groot succes worden of juist niet. Dus schakelde Rachel de hulp van Kickstarter in. Ze startte dit, hoe toepasselijk, op 31 oktober vorig jaar en binnen no-time had ze het dubbele binnen dan wat ze nodig had. Een groot succes dus.

En om het nog mooier te maken bood IDW Publishing aan om te helpen met het drukken en verzenden van deze boeken, om het zo aan een nog groter publiek te presenteren.

‘In The Dark’ is verkrijgbaar vanaf april.

Meld je aan op onze weekendnieuwsbrief
Krijg elk weekend een overzicht van het laatste horrornieuws!
Je kunt je elk moment afmelden