- advertentie -

Godzilla terroriseert verder in comic Godzilla: Cataclysm

2014 markeert de zestigste verjaardag van Godzilla. Zijn laatste film is net in première gegaan, net als een prequel comic van de film. En nu komt IDW Publishing met meer Godzilla-nieuws. Deze zomer komt een nieuwe vijfdelige Godzilla-stripserie uit, Godzilla: Cataclysm.

godzilla cataclysmGodzilla tart de mensheid nog altijd en doorkruist een nachtmerrieachtige toekomst. Het oude stamhoofd, Hiroshi, wordt geplaagd door de monsters uit het verleden die bijna de mensheid hebben uitgeroeid. Wanneer gevaar dreigt voor Hiroshi’s stam, wordt ontdekt dat herinneringen uit het verleden mogelijk de toekomst kunnen redden.

Deze serie wordt geschreven door genomineerd schrijver Cullen Bunn (The Sixth Gun, Deadpool kills the Marvel Universe). De tekeningen worden verzorgd door Dave Wachter (Night of 1000 Wolves, Breath of Bones).

Bunn had altijd al een Godzilla-verhaal willen schrijven. In zijn kindertijd had Bunn al een boek gemaakt genaamd “Attack of the monsters”. Godzilla had een rol daarin, net zoals vele andere monsters, en samen terroriseerden ze de wereld. Het verhaal begon met Godzilla die uit een ijsberg brak en eindigde met het leger die een groot zwaard op Godzilla’s hoofd liet vallen. Bunn weet zeker dat zijn vertellerskunsten nu wat volwassener zijn geworden, maar de droom om ooit een Godzilla-verhaal te kunnen schrijven is altijd gebleven.

Godzilla; Cataclysm zal in augustus uitkomen. Tot dan kunnen Godzilla-fans ook nog genieten van de huidige IDW Publishing stripserie, Godzilla; Rulers of Earth.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. S. zegt

    Ben benieuwd, Rules of the earth en Legends waren erg vet. Vond Awakening vooraf aan de nieuwe film wel iets tegenvallen.. maar dit ziet r erg tof uit

Recente berichten

Recensie: ‘The Order’ (Netflix, 2019)

De nieuwe Netflix-serie The Order is vooral een experimentele serie is. Het is een mix van spanning, liefde en…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…