- advertentie -

100 Hellboys helpen stripveteranen

The Hero Initiative is een non-profit organisatie, opgericht in 2000, die striptekenaars van de oude dagen uit de financiële brand helpt. Bijvoorbeeld met ziekenhuiskosten, schulden en alles om een basis op te bouwen voor een goed leven en om aan werk te komen. Vooral voor striptekenaars uit de jaren 50, 60 en 70. Toentertijd kregen striptekenaars nauwelijks tot geen royalty’s en hadden niet eens eigendomsrecht op hun creaties.
Om deze stripveteranen te helpen en te danken voor hun werk, is de Hero Initiative opgericht en heeft tot nu 500.000 dollar op kunnen halen en 50 striptekenaars kunnen helpen.

hellboy_100De projecten die de Hero Initiative opricht om geld op te halen is dat er 100 exemplaren van beroemde strips worden herdrukt, allemaal met een blanco voorkant. Die worden ingevuld door de striptekenaars van nu, waarna ze geveild worden op Ebay. Het geld dat wordt opgehaald is dan voor de stripveteranen. The Walking Dead en de X-Men hebben al eerder meegedaan aan dit project.

Voor het laatste project is hulp gevraagd aan Mike Mignola, de vader van Hellboy, en Dark Horse Comics. Beide partijen deden meteen mee. 100 exemplaren van het eerste deel van Hellboy & the BPRD: 1952 zijn gedrukt met blanco covers, die zijn ingevuld door tekenaars als Mike Mignola zelf, Eric Powell (The Goon), Tim Seeley (G.I. Joe, Hack/Slash), Ben Templesmith (30 Days of Night, Silent Hill; Dying Inside) en nog vele anderen.

De veiling is net gestart vanaf 2 juni en zal nog 10 weken doorgaan, met elke week 10 covers waarop geboden kan worden. Op de site van Hero Initiative kun je de lijst vinden van alle striptekenaars die hebben meegedaan. In september 2015 zal een hardcover- en softcoverboek worden uitgegeven met alle covers erin.
Bieden kan op de Ebay site van Hero Initiative.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Trailer voor storytelling horrorgame ‘Beyond The Veil’

Beyond The Veil is een game gebaseerd op storytelling. Beyond the Veil is a text-based narrative horror game, with…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…

5 Horrorfilms met een geniale soundtrack

De films met een soundtrack als je maar een seconde van hoort, je weet gelijk de film en de scène waar het bij hoort. Sommige deuntjes kunnen zo eng zijn dat je er misschien wel kippenvel van krijgt. Hier de Top 5: Films met een geniale…