Verslag Mad Max: Fury Road in première op Cannes

Vandaag ging op Cannes Mad Max Fury Road in wereldpremiere. In dit vierde deel van de Mad Max-franchise neemt Max het op tegen de tiran Immortan Joe en zijn War Boys. De aanwezige pers reageerde enthousiast op de film, dat een waar visueel spektakel bleek te zijn.

Acteur Nicholas Hoult en producent Doug Mitchell zijn blij om elkaar weer te zien
Acteur Nicholas Hoult en producent Doug Mitchell zijn blij om elkaar weer te zien
Evenals de voorgaande Mad Max-films werd ook het vierde deel geregisseerd door George Miller. Het eerste deel werd uitgebracht in 1979 en kostte zo’n 400.000 dollar, maar bracht uiteindelijk 100 miljoen dollar op. Daarmee werd het een van de meest winstgevende films, wat het zelfs een plek in het Guinness Book of Records bezorgde.

Dat het vierde deel iets meer gekost heeft dan 400.000 dollar is wel duidelijk. De filmlocaties, voertuigen, kostuums en special effects zijn ‘mind blowing’ en de cast (Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult) is ook indrukwekkend.

Na de persvoorstelling was er een persconferentie waar George Miller, de cast en editor aanwezig waren.

Tijdens de persconferentie werd al snel duidelijk dat Mad Max Fury Road geen makkelijke bevalling was geweest. Het heeft echt jaaaaren geduurd voordat de uiteindelijke productie op gang kwam. Tijdens het filmen waren er talloze storyboards, maar er was niet echt een strak script, iets wat Tom Hardy wel miste. Het verhaal is vooral al filmend ontstaan.

Er is ook erg veel tijd besteed aan de postproductie. Margaret Sixel (tevens Millers vrouw) heeft de film gemonteerd, een helse klus aangezien er zoveel materiaal was en er slechts 2 uur over kon blijven. Er zijn wel 15 screenings met publiek geweest om de uiteindelijke film te kunnen maken.

Een belangrijk element van de film is de muziek. De soundtrack werd gecomponeerd door Nederlander Tom Holkenborg (wereldwijd ook bekend als Junkie XL). ‘If it aint Dutch, it aint much’ schijnt Holkenborg tegen Miller gezegd te hebben. Feit is in ieder geval dat Holkenborg’s muziek perfect bij de film past en mij persoonlijk zelfs kippenvelmomenten bezorgd heeft.

Tom Hardy, poseert na de persconferentie even met de aanwezige pers in Cannes
Tom Hardy, poseert na de persconferentie even met de aanwezige pers in Cannes

Tom Hardy neemt in deze film de rol van Max Rockatansky op zich (aanvankelijk wilde Miller Heath Ledger…. (zoals ik al zei, het was een zware bevalling). Hij vond het moeilijk om de rol van Mel Gibson over te nemen, maar uiteindelijk is Mad Max door Miller gecreëerd, hij neemt alleen maar het stokje over.

Mel Gibson heeft de film trouwens gezien. Volgens George Miller vond hij hem erg vermakelijk.

Nicholas Hoult speelt de rol van Nux, een War Boy. Hij wil maar één ding, sterven in de strijd zodat hij naar Walhalla kan. Hij heeft Mad Max nodig als (onvrijwillig) bloeddonor en neemt hem daarom mee wanneer hij de strijd aan moet gaan met Furiosa.

Charlize Theron speelt de rol van Furiosa, zij helpt de 5 vrouwen van de tiran Immortan Joe ontsnappen. Haar personage mist een onderarm, iets wat het acteren niet altijd makkelijk maakte. Toch wilde ze het in de film houden, want het hoort bij het karakter. Zoals het er nu naar uit ziet, zal Furiosa wederom een grote rol spelen in de vijfde Mad Max film, waarvan de werktitel zelfs Furiosa is. Maar George Miller wil eerst een beetje op adem komen, want zoals hij zelf zegt: “I feel like I have just delivered a very big baby.”
Charlize-Theron-mad-max

Lees hier ook onze recensie van Mad Max: Fury Road, de film draait nu in de bioscoop.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Sjors zegt

    Gister in de bios gezien. Hele vette film, net een achtbaanrit. Volgens mij is het eerste echte rustmoment als de film al een uur bezig is 😛

  2. Very Bloody Mary zegt

    Ja goed he! Hij verveelt geen moment.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Halloween 2019: feesten, evenementen en horrormarathons

7 leuke Halloween-activiteiten 2019

Halloween begint echt in te burgeren in Nederland. Grote pretparken pakken uit, etalages van winkels worden versiert en alle tv-zenders zenden griezelige programma's uit. Er zijn inmiddels vele Halloween-activiteiten in Nederland, we lichten er 7 voor je uit.
Lees meer...

Vier Halloween 2019 in deze 8 pretparken

De populariteit van Halloween in pretparken blijft toenemen. Behalve de griezelige aankleding, spookhuizen en scarezones is het ook dé mogelijkheid om de achtbanen in het donker te beleven!
Lees meer...

Halloween steeds uitbundiger gevierd in Nederland

De meeste Nederlanders vieren Halloween. Dit blijkt ons onderzoek in samenwerking met Stadshart Zoetermeer – dé Halloweenstad van Nederland. Ruim 70% van de respondenten staat stil bij dit van oorsprong Keltische griezelfeest.
Lees meer...

Deze 5 Halloweenfeesten pakken flink uit!

Iedere kroeg of club organiseert wel een feestje met Halloween, maar welke pakken er echt uit? We gaan alleen voor de échte Halloweenfeesten.
Lees meer...

5 Spookhuizen en Escape Experiences voor echte thrillseekers (Halloween 2019)

Een avondje horrorfilms kijken is niet meer genoeg voor echte thrillseekers en ook dit jaar valt er weer genoeg te beleven voor, tijdens en ná Halloween.
Lees meer...

Maar wat is Halloween eigenlijk?

31 oktober is het Halloween of eigenlijk All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen. Halloween is een samensmelting van diverse gebruiken en geloven.
Lees meer...

Vijf ‘Last Minute’ Halloweenkostuums

Je kent het misschien wel,  je hebt kaartjes voor een Halloweenfeest en enorme zin om te gaan maar niet zoveel tijd en geld om aan een kostuum te besteden.
Lees meer...

Hoe maak je jouw eigen Halloween-pompoen?

Handleiding: Maak je eigen Halloween Pompoen! Heb jij al een pompoen versierd of wil je dat wel doen maar weet je niet zo goed hoe?
Lees meer...

Kort Verhaal: Happy Halloween door Hanneke Boon

Greg trok zijn vest naar beneden. Aandachtig keek hij naar zichzelf in de spiegel. ‘Dit kostuum is dom’ dacht hij bij zichzelf.
Lees meer...

Help! Hoe word ik een Zombie in 5 stappen?

Zombies zijn hip, verkleed je als zombie voor Halloween of een zombiewalk. Hoe wordt je een zombie? Tutorial met Zombie-kleding en make-up
Lees meer...

Halloween: kostuums om je te inspireren

Halloween; dat wordt weer griezelen! De ideale gelegenheid om je te verkleden als monster, spook, zombie, vampier of als je beestachtige zelf?
Lees meer...

Dia de los Muertos – de dag van de doden

Dia de los Muertos is een eeuwenoude traditie met rituelen van de inheemse Mexicaanse bevolking die schedels als trofee bewaarde.
Lees meer...

Zo vier je Halloween in Walt Disney World, Orlando!

Halloween ofwel All Hallows' Eve wordt natuurlijk het grootst gevierd in Amerika. Daarom gingen we dit jaar naar Disney Orlando!
Lees meer...

Ben jij klaar voor het Halloweenfeest?

De videoclip Social Mediasochist - Common Shiner biedt inspiratie voor een Halloweenkostuum en brengt je alvast in de feeststemming!
Lees meer...

Halloween: Creëer je eigen enge gerechten

Gerechten die gemaakt worden met Halloween kunnen er mooi, maar juist ook walgelijk uitzien. De kunst daarvan is puur, om het maar zo eng mogelijk te maken.
Lees meer...

Halloween: Pompoenen voor Fashionista’s

Horror-liefhebbende, Halloweenvierende fashionista's kunnen dit jaar in stijl voor de dag komen met pompoenen voorzien van de logo's van luxemerken.
Lees meer...

Kort verhaal: Allerheiligen – Wim Dekens

Het was kwart over tien toen de jonge man naar de ingang van het kleine kerkhof liep. Kort verhaal Allerheiligen van Wim Dekens.
Lees meer...

Top 5: griezelsnoep voor Halloween

Deze week een top 5 met heerlijk griezelige snoepjes!
Lees meer...

Interview met scare actor Shelby Keizer

Overdag normale mensen, 's avonds wezens van de nacht. Wij interviewden één van de scare actors van Haunted Hall: Shelby Keizer.
Lees meer...

Tover je woning om in een spookhuis

Op zoek naar originele Halloween-decoraties? Met de ‘digital decorations’ van AtmosFX verander je je woning met een druk op de knop in een spookhuis. AtmosFX levert animaties en films die kunnen worden afgespeeld op je televisie en computer, maar die je ook kunt projecteren. AtmosFX levert desgewenst speciale schermen waarop je de…
Lees meer...

Maak je Halloweenkostuum compleet met deze maskers

Met een Halloween-masker maak je jouw kostuum echt af. Wij geven je 5 ideeēn om er fantastisch uit te zien op het Halloweenfeest! En 15% korting!
Lees meer...

Halloween-filmtips

Top 5 filmtips om met Halloween te kijken

Afgelopen tijd hebben De Nachtvlinders hevig gediscussieerd over welke vijf horrorfilms je met Halloween moet kijken, dit is onze tip 5:
Lees meer...

Halloween Horror Top 25 van de jaren ’10 – Deel 1

Wat zijn de 25 beste horrorfilms van dit decennium? Midnight Movie Reviewer Dennis Alink bespreekt nummers 25 t/m 21 van deze Halloweenlijst.
Lees meer...

Top 5 sfeervolle Halloweenfilms

Vandaag, 31 oktober is het dan Halloween en daarom een Top 5 met, in mijn ogen, de meest sfeervolle Halloweenfilms.
Lees meer...

Korte Halloweenfilms

Halloween parodie van Backstreet Boys “I’ll Kill You That Way”

Slashstreet Boys maken hilarische parodie van "I Want It That Way" speciaal voor Halloween.
Lees meer...

Don’t Do It & Pumpkin Night – 2 korte Halloweenfilms

Yes, het is Halloween! Twee korte horrorfilms die ons laten zien dat je niet moet spotten met pompoenen. Happy Halloween!
Lees meer...

Downloading And You – Korte Halloweenfilm

Een knappe prestatie op zich, al voor de 13e keer maken Adam Green en Will Barratt een korte film voor Halloween: Downloading And You
Lees meer...

Korte Halloweenfilm: The Trick or Treater (Eric England)

Het is weer bijna Halloween, een stevige en vooral hongerige pompoen speelt de hoofdrol in deze korte horrorfilm The Trick or Treater.
Lees meer...

Korte Halloween-film: Witches Brew

Het lijkt zo’n onschuldig kinderspelletje ‘Witches Brew’, kinderen geven geblindeerd heksenspullen door en ze moeten raden wat het echt is.
Lees meer...

The Killer Choir: Kill the world

Een parodie op het liedje: Michael Jackson- Heal the world
Lees meer...

Monster Problems – korte Halloween-film

Drie monsters zitten achter een jongetje aan in zijn slaapkamer, maar helaas is het jongetje ze telkens te slim af.
Lees meer...

The Green Ruby Pumpkin – korte Halloween film

Wat gebeurt er als je twee special effect meesters een Halloweenfilmpje laat maken? De korte film The Green Ruby Pumpkin is het resultaat van een samenwerking van Miguel Ortega (Thor, 300, Silent Hill) en Tran Ma (Thor, Alice in Wonderland, Transformoers: Dark of the Moon). http://vimeo.com/51358765 De twee hebben veel aandacht gehad voor…
Lees meer...

Korte film: Halloween Hugs (Adam Green, 2013)

Al jaren maakt filmregisseur Adam Green ( Hatchet, Frozen, Holliston) iedere Halloween een korte film met Halloween als thema.
Lees meer...

Happy Tree Friends vieren Halloween: Remains To Be Seen

Wie kent ze niet, de superblije Happy Tree Friends. En natuurlijk vieren ook de Happy Tree Friends Halloween, hoewel vieren misschien niet het juiste woord is...
Lees meer...

The Life and Death of a Pumpkin

Deze korte horrorfilm van Aaron Yonda over het leven van een Halloweenpompoen uit 2006 met de voiceover van Matt Sloan is zowel dramatisch als vermakelijk.
Lees meer...

Korte Halloween-film “The Jester”

The Jester is geregisseerd door Colin Krawchuk en vertelt over een man die op Halloween-avond een goochelaar tegenkomt die wel erg enge trucjes heeft...
Lees meer...

Trick or Treat: Just take one – Halloween Short

Het dilemma voor trick-or-treat met Halloween, wat te doen met een onbeheerde bak met snoep voor een deur met een briefje JUST TAKE ONE... korte film
Lees meer...