Film & TV | Games | Boeken & Comics

Circus of Horrors: rollercoaster vol verbazingwekkende acts

circus-of-horrors-acrobats
Het Britse Circus of Horrors was afgelopen twee dagen in Amsterdam, beide avonden met een volle zaal. We spraken zelf een aantal Belgen die speciaal voor Dr. Haze en co naar de Nederlandse hoofdstad waren gereden. In het interview vroeg ik al aan de circusdirecteur wat we konden verwachten, maar toch is zelfs na het zien de show moeilijk te omschrijven. Eén ding staat als een huis boven water: The Circus of Horrors is een heerlijke avond genieten!

The Circus of Horrors is misschien niet eens heel anders dan alle wintercircussen die nu in Nederland optreden. De show zit vol acrobatiek, aangevuld met een flinke dosis rock’n roll. De show begint met met de freakshow kant; een vrouw opgesloten in een glazen stolp, een degenslikker die naast zwaarden ook zagen en neonlampen naar binnen werkt en een live piercing van een haarspeld door beiden wangen van de Mongolian Laughing Boy.
circus of horrors freaks
Het publiek krijgt even tijd om bij te komen met een vrouw die op grote hoogte haar acrobatische kunsten laat zien in een ring. Maar degenslikker Hannibal Hellmurto keert alweer terug en heist een massief blok op met een haak in zijn neus. Voor de pauze nog een zeer knap uitgevoerde acrobatische act.

Ook na de pauze start de show direct heftig, onze favoriete degenslikker brengt nu een stoelpoot richting zijn maag. Bij het touwtje springen (inclusief salto’s en meer) wordt een flinke dosis vuur toegevoegd. En het publiek wordt weer op de proef gesteld met een act van de Mongolian Laughing Boy: Een touwtje dat hij inslikt haalt hij na een incisie met een stanleymes weer uit zijn maag.

circus of horrors clownsRichting de finale is het duidelijk, de horrorclowns staan op het punt om de macht te grijpen en iedere andere artiest moet de pijp uit. Mensen worden in tweeën gescheurd, opgeblazen of onthoofd.

Waardering: 4 / 5 sterren      

De show van The Circus of Horror is werkelijk een rollercoaster aan verbazingwekkende acts, zowel aan de acrobatische kant als op het gebied van horror. Wij zien ze graag terug in Nederland.