- advertentie -

’Dead of Summer’ wordt summercamp slasher tv-serie

summercamp-bloodDe Amerikaanse tv-zender ABC Family hernoemt zich in januari naar #Freeform. En hoe vrij ze zijn blijkt wel aan de zojuist aangekondigde nieuwe tv-serie: Dead of Summer. Een typische summercamp slasher midden in de winter uitzenden.

Dead of Summer speelt zich af eind jaren ’80 als de scholen dicht zijn voor de zomervakantie. Het zomerkamp Camp Clearwater en de medewerkers zijn klaar voor een zonovergoten seizoen vol jongeren, waar eerste liefdes ontstaan, gezoend wordt – en voor het eerst gemoord. De duistere mythologie van Clearwater komt tot leven en de zomer vol plezier veranderd al snel in een onvergetelijke terreur. Gedeeltelijk wordt het een coming-of-age verhaal, gedeeltelijk een bovennatuurlijke horror. ‘Dead of Summer’ wordt een gedurfde serie die het mooie en duistere kant van de zomer onderzoekt.

De serie zal worden geschreven en geproduceerd door Adam Horowitz, Edward Kitsis (Lost, Once Upon A Time) en Ian Goldberg (Once Upon a Time, Criminal Minds: Suspect Behavior). “Dead of Summer gaat over wat er gebeurt als een zomerkamp mis gaat – echt, echt mis. Het horrorgenre is nieuw voor ons en ik ben blij dat we Adam, Eddy, Ian en hun onmetelijke talent hebben voor onze zender, ” meldt Karey Burke van ABC Family/Freeform in het persbericht.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Recensie: ‘The Order’ (Netflix, 2019)

De nieuwe Netflix-serie The Order is vooral een experimentele serie is. Het is een mix van spanning, liefde en…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…