Fear the Walking Dead voorlopig niet in Nederland/België

Update 19/01/2016: AMC zendt Fear The Walking Dead seizoen 1 & 2 in Nederland uit
Update 26/10/2015: Fear the Walking Dead vanaf 9 december 2015 in Nederland/België te koop


fear-the-walking-dead
Veel fans stellen vragen aan FOX in Nederland wanneer ‘Fear the Walking Dead’ wordt uitgezonden. De zender antwoordt steevast dat deze in tegenstelling tot de originele ‘The Walking Dead’ niet wordt uitgezonden en proberen mensen op te fleuren met de komst van Robert Kirkman’s Outcast in 2016. AMC is namelijk voor de spinoff, in tegenstelling tot ‘The Walking Dead’, geen distributiedeal aangegaan met Fox Channels International.

Wereldwijd simultaan uitgezonden door AMC

De spinoff ‘Fear the Walking Dead’ wordt wereldwijd op het zelfde moment uitgezonden door AMC in de nacht van 23 op 24 augustus. Voor de Amerikanen is dat op zondagavond 21:00u en voor Europeanen is dat 03:00u ’s nachts door het tijdsverschil.

Het persbericht van 10 juli:

“AMC and AMC Global, the international AMC-branded television network, announced today from Comic-Con International that the worldwide premiere of summer’s most anticipated new series “Fear the Walking Dead” will air Sunday, August 23rd at 9:00 p.m. ET/PT. The extended 90-minute episode will also debut on AMC Global channels around the world simultaneously with the U.S. premiere on AMC and will then re-air in local time zones during primetime.”

Fear the Walking Dead toch niet in Nederland en België

In Nederland en België is AMC sinds eind vorig jaar beschikbaar, de zender digitale MGM werd bij de verkoop van Chellomedia door Liberty Global aan AMC Networks International omgedoopt tot AMC. Wie echter in de tv-gids kijkt van de zender ziet in de nacht van 23 op 24 augustus géén ‘Fear the Walking Dead’ staan.

Een woordvoerder van AMC Networks liet aan mij weten dat ze op dit moment geen lanceerdatum hebben voor de serie in Nederland en België. Zodra er meer bekend is horen we dat.

Dejavu?

Het voelt bijna als 5 jaar geleden, toen moesten we het slechte nieuws brengen dat de originele The Walking Dead serie mogelijk helemaal niet in de Benelux zou worden uitgezonden. Gelukkig verandere FOXlife een half jaar later het standpunt en werd deze serie vanaf seizoen 2 vrijwel tegelijk met Amerika uitgezonden.

In Frankrijk is de serie wel tegelijk met de VS te zien:
https://www.youtube.com/watch?v=y_4YaSfNFPk

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer