- advertentie -

Jan Doense zaait Hel en Verdoemenis in Den Bosch

Shine-Festival-Den-BoschOp 7 mei begint in ’s-Hertogenbosch een nieuw multidisciplinair kunstenfestival: Shine. Het festival heeft “een rijk palet aan internationaal georiënteerde interactieve kunstvormen en is geïnspireerd op het drieluik van Jheronimus Bosch’ Tuin der lusten. Beleef samen aardse verleidingen, duivelse dromen en serene bezinning in het Paleiskwartier.”

Hel en Verdoemenis

Jan Doense zal zaterdag 9 mei de filmische kant van de hel laten zien aan de hand van trailers en clips van horror- en explotationfilms. Het programma heeft hij samen met Michael ‘The Collector’ Helmerhorst samengesteld, met het werk van Jheronimus Bosch als inspiratiebron. Het evenement vindt tussen 21:30u en 23:u plaats in het Festivalhart – Drôhme en kaarten kosten €9.

Embodiment of Evil

The Dark Side 1 & 2: Korte Films

Gedurende het festival zijn er ook een aantal korte films te bewonderen. Surreële wereldvreemde figuren, apocalyptische/, duistere werelden en soldaten in tango. Alle 6 korte films zijn doorlopend in de Twilight Tower te zien en buiten de vaste filmtijden op het grote witte doek in Drohme.
canis-shortBlok 1:
Mute (Job, Joris, Marieke, 2013)
Beauty (Rino Stefano Tagliafierro, 2014)
Sleep With the Fishes (Belle Mellor, 2005)
Blok 2
Canis (Anna Solanas & Marc Riba, 2013)
Origin of Creatus (Floris Kaaijk, 2010)
Black Tape (Uri Kranot & Michal Kranot, 2014)

En nog veel meer op Shine

Dit is natuurlijk slechts een greep uit het uitgebreide programma van Shine dat tussen 7 en 17 mei in Den Bosch plaatsvindt. Er is bijvoorbeeld ook een Masterclass van Erik van Schaaik (Under The Apple Tree) over zijn project Hieronymus, een filmvertoning van Hirokazu Koreeda’s After Life en meer.

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Recensie: ‘The Order’ (Netflix, 2019)

De nieuwe Netflix-serie The Order is vooral een experimentele serie is. Het is een mix van spanning, liefde en…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…