Junk Head: Een indrukwekkende stop-motion horror

Junkhead korte filmIn een verre toekomst heeft de mensheid een manier gevonden om eeuwig te leven met behulp van genetische manipulatie, maar hierdoor konden ze zich niet meer voortplanten.
Om de werkkracht staande te houden, creëerde de mensheid nieuwe wezens met behulp van klonen, maar deze klonen kwamen gauw in opstand. Na een oorlog gingen de klonen in de benedenniveaus wonen. De mensheid bleef boven.
1200 jaar later wordt een missierobot in een capsule naar de benedenniveaus gestuurd, maar wordt neergeschoten. De capsule en de robot ontploffen. Het hoofd van de robot wordt gevonden door ondergrondse werkers, die het meenemen naar een dokter.
Na nader onderzoek blijkt dat er een mensenhoofd in de robot zit en de dokter maakt een nieuw lichaam voor de mens. De mens ontwaakt, maar is zijn geheugen kwijt.

‘Junk Head’ is gemaakt door de Japanner Takahide Hori, die werkt onder de naam Yamiken. En ook echt alles is door Yamiken alleen gemaakt. Regie, verhaal, de poppen, het decor, de animatie. Vier jaar lang heeft Yamiken zijn vrije tijd opgeofferd om deze film te maken en ook nog uit eigen zak betaald.
Junkhead  Takahide Hori Yamiken
‘Junk Head’ werd meteen een groot succes na de eerste vertoning. Een deel 2 is in de maak en dit keer krijgt Yamiken hulp. Of het weer vier jaar zal duren, wie weet. Maar het zal het wachten waard zijn. Volg de facebook van Yamiken voor het laatste nieuws van de volgende Junk Head-film.

Spannende boekenweken mei 2019

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Guantaz zegt

    Leuk gedaan!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer