Film & TV | Games | Boeken & Comics

Kippenvel met Goosebumps

Na een carrière in de tijdschriftenbranche bracht R.L. Stine in 1992 zijn eerste horrorboek voor tieners (Welcom to the dead House) uit, wat meteen een succes was. Tot op heden verkopen de Goosebumps-boeken (in Nederland bekend als Kippenvel) enorm goed. Zo gaan er alleen in de VS al zo’n 1,2 miljoen boeken per maand over de toonbank. In 1999 verscheen er zelfs een Goosebumps-televisieserie die ook in Nederland te zien was. En dat is niet alles, Dreamworks Interactive bracht twee Goosebumps-games op de markt: Goosebumps: Escape from HorrorLand en Attack of the Mutant en in 2001 verscheen er een stripversie genaamd Goosebumps Graphix. En nu, in 2015 wordt er een Goosebumps-film uitgebracht met Jack Black in de hoofdrol en Rob Letterman als regisseur.

Goosebumbs the movie
De film draait om de tiener Zach die met zijn ouders verhuisd naar een nieuwe stad. Hij komt erachter dat zijn nieuwe buurmeisje, Hannah, de dochter is van de beroemde Goosebumps schrijver R.L. Stine. Tijdens een bezoekje aan diens huis komt Zach erachter dat de monsters uit de boeken van R.L. Stine allemaal echt zijn en opgesloten zitten in de boeken van de schrijver. Dan gebeurt het ondenkbare: Zach laat ze per ongeluk allemaal vrij. De monsters terroriseren de stad en het is aan Zach, Hannah en Stine om ze weer terug te krijgen in hun boeken.

Een film voor tieners en volwassenen
Er is nog geen trailer vrijgegeven van de film maar er zijn wel al wat images beschikbaar van de monsters die we in de fim zullen zien. Natuurlijk mogen een enge clown, handpop, mummy en vogelverschrikker niet ontbreken.

De film is, zoals de boeken, bedoelt voor tieners/ jong volwassenen. Maar (zoals bij animatiefilms) zullen volwassenen zich ook wel vermaken. Zeker als je vroeger fan was van de Kippenvel-boeken en -televisieserie.
Kippenvel
De film gaat 7 augustus in de VS in première en zal waarschijnlijk 20 augustus in Nederland verschijnen.

Meld je aan op onze weekendnieuwsbrief
Krijg elk weekend een overzicht van het laatste horrornieuws!
Je kunt je elk moment afmelden