- advertentie -

Wat als echte monsters de make-up voor films doen?

American Gothic Press presenteert met trots hun toekomstige stripserie Monster World, hun tweede titel gemaakt door stripauteur Steve Niles (30 Days of Night, Criminal Macabre), die eerder ook Broken Moon onder hen uitbracht.

Het verhaalt volgt een detective, die de verdwijning van een man onderzoekt. De detective stuit algauw op een sekte, die de controle lijken te hebben in… Hollywood monsterfilms?

monsterworldOprichter van American Gothic Press, Philip Kim, kreeg het idee voor het verhaal door zichzelf af te vragen: “Wat als de grimeur achter het monster make-up van monsterfilms hulp kreeg van echte monsters voor extra realisme? Wat voor krachten zouden daarachter schuilen als dat mogelijk was?”

In samenwerking met Steve Niles, is een verhaal gekomen dat het noir genre met de occult verbindt.

Voor Kim is deze serie een van zijn beste prestaties, zeker omdat hij mocht samenwerken met Niles en striptekenaar Piotr Kowalski (SEX, Night Breed), die de tekeningen verschaft voor het verhaal.

Kowalski heeft al ervaring met het noir genre door zijn samenwerking met Joe Casey, met wie hij de noir serie SEX van Image Comics maakt. Hij nam meteen het aanbod aan om te werken aan Monster World.

Kowalski heeft in zijn carrière al veel monsters en andere enge wezens getekend, maar met Monster World kon hij ze allemaal tekenen in een verhaal. Het noir verhaal sprak hem ook aan, omdat het tekenen van donkere kamers, hoeken en enge schaduwen een van zijn favorieten is.

Monster World is een miniserie die uit vier delen zal bestaan. Ieder deel zal een deel bevatten van een schilderij van occult kunstenaar Nigel Sade. Met alle vier strips samen kan het schilderij compleet worden gemaakt.

Deel 1 van Monster World komt uit op 30 december.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Trailer voor storytelling horrorgame ‘Beyond The Veil’

Beyond The Veil is een game gebaseerd op storytelling. Beyond the Veil is a text-based narrative horror game, with…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…

5 Horrorfilms met een geniale soundtrack

De films met een soundtrack als je maar een seconde van hoort, je weet gelijk de film en de scène waar het bij hoort. Sommige deuntjes kunnen zo eng zijn dat je er misschien wel kippenvel van krijgt. Hier de Top 5: Films met een geniale…