Recensie: Paranormal Activity – The Ghost Dimension 3D

gd6
Het is bijna niet te bevatten: The Ghost Dimension is het aller, allerlaatste deel van de Paranormal Activity-serie. Voor veel horrorfans zal dat als muziek in de oren klinken maar voor de grote schare fans, die ieder deel nauw volgde, hopen misschien wel op antwoorden die voorgaande delen opriepen. De grote man achter de serie, Oren Peli, heeft dan ook beloofd om met de afsluiter van de serie deze vragen te beantwoorden. Of hem dat is gelukt? Let’s check it out.

Emily en Ryan kunnen hun geluk niet op. Samen met hun dochtertje Leila maken zij zich klaar voor de feestdagen in hun gloednieuwe woning. Ryan’s broer Mike heeft net een punt gezet achter zijn relatie en komt ook een tijdje bij hen inwonen. Samen met Emily’s vriendin Skylar beginnen zij het huis aan te kleden met kerstversiering. Bij het openen van een van de dozen blijkt deze van de vorige bewoners te zijn. gd1Ze vinden een ouderwetse camera en een groot aantal videobanden waarop zij vreemde rituelen zien waarbij een aantal kinderen betrokken zijn. Niet lang daarna begint ook de kleine Leila rare trekken te vertonen…

The Ghost Dimension is, zoals al eerder gezegd, het laatste deel van de Paranormal Activity serie. Een einde verdient een goede afsluiter. Iets dat antwoord geeft op vragen die ook voorkwamen in eerdere films. Nu gaf bedenker van het origineel Oren Peli al aan dat wij nu eindelijk de geest Toby gaan zien. En ja, dat krijgen we te zien. Soort van. Er zijn in The Ghost Dimension zeker referenties naar eerdere films. Vooral naar deel 1 en 2. We krijgen meer inzicht op wat daar gebeurde en dat is zeker fijn. Toch hadden we misschien iets meer verwacht. Zeker omtrent Toby.

Productiehuis Blumhouse Productions besloot ons ook iets bijzonders te geven. Iets wat we nog niet veel hebben gezien: een found footage film maar dan in 3D. Nu staan de laatste delen van Paranormal Activity nogal bekend om zijn jump scares. Het is een makkelijke manier van angst aanjagen en, helaas, we zien ze vaak al ruim van tevoren ook aankomen. Nu met 3D komen die nogal saaie jump scares wel echt veel beter tot zijn recht. En jump scares heeft Ghost Dimension er genoeg! Het is leuk en we zouden het graag in de toekomst vaker willen zien. Als dat ook gepast is in de film zelf natuurlijk en dat kan heel goed in The Ghost Dimension.

Helaas is het verhaal ondergeschikt aan de effecten. Oké, we hebben het natuurlijk over het horrorgenre en daar is het verhaal wel verhaal wel vaker de pineut. Maar we hebben het hier over het laatste deel van een zeer populaire reeks. Je verwacht meer maar helaas dat krijgen we niet en dat is toch wel erg zonde.

Waardering: 2 / 5 sterren      
Paranormal Activity: The Ghost Dimension 3D draait nu in de bioscoop.

gd3Lees ook onze recensies van
Paranormal Activity: The Marked Ones
Paranormal Activity 4
Paranormal Activity 3
Paranormal Activity 2
Paranormal Activity: Tokyo Night
Welk deel vond jij het beste?

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer