- advertentie -

Recensie: Pressure (Ron Scalpello, 2015)

Pressure - Ron Scalpello - poster‘Pressure’ is zo’n film die voor sommige mensen onder een thriller zal vallen en voor anderen onder horror. Dit is namelijk geen standaard horrorfilm. Op IMDb krijgt de film het genre thriller en maar een 5,7. De verwachtingen liggen daardoor niet zo hoog.

Een groep van ervaren diepzeeduikers raakt tijdens het repareren van een oliepijpleiding in de Indische Oceaan verwijdert van hun schip door een zware storm. Gevangen in een kleine onderzeeer op de zeebodem, 400 meter onder de zeespiegel, met nog maar weinig lucht is het bijna onmogelijk te overleven. Paranoia, paniek en claustrofobie overspoelen het team in deze race tegen de klok. Echter ze moeten samenwerken om te vechten voor hun voortbestaan en een manier te vinden om aan de oppervlakte te geraken.

Toch is ‘Pressure’ echt wel meer dan een 5,7 waard. Allereerst is het verhaal best wel angstaanjagend en is het ook niet extreem voorspelbaar. Er zitten geen gigantische plottwisten in, dus het qua verhaal is het dan ook weer geen 7. Maar even los van alle cijfers, de claustrofobie, de benauwdheid.

Beklemmend
Het sterkste punt van ‘Pressure’ is toch echt het gevoel dat je gedurende het grootste gedeelte van de tijd van het kijken krijgt. Beklemming. Ik heb zelf geen claustrofobie, maar zou het er spontaan van krijgen. Met nog weinig lucht ergens diep op de bodem van de zee, nee daar word ik niet blij van. Dit gevoel hebben ze heel goed neergezet, waardoor ik toch continu zo’n angstig gevoel heb tijdens het kijken. Hierdoor is deze film wat mij betreft ondanks dat het bij lange na geen standaard horror is toch erg goed.
Koop bij bol.com

Waardering: 3 / 5 sterren      

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Trailer voor storytelling horrorgame ‘Beyond The Veil’

Beyond The Veil is een game gebaseerd op storytelling. Beyond the Veil is a text-based narrative horror game, with…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…

5 Horrorfilms met een geniale soundtrack

De films met een soundtrack als je maar een seconde van hoort, je weet gelijk de film en de scène waar het bij hoort. Sommige deuntjes kunnen zo eng zijn dat je er misschien wel kippenvel van krijgt. Hier de Top 5: Films met een geniale…