- advertentie -

Comicrecensie: Pulpman #17 De verloofde van Frankenstein

pulpman frankensteinPulpman is een Nederlands stripmagazine tjokvol werk van striptekenaar Fred de Heij. Het bevat korte strips, delen van langere strips en verhalen en kritiek van De Heij gericht op de stripwereld. Het magazine is vernoemd naar Pulpman, een clownfiguur die de hoofdrol speelt in verschillende verhalen in het magazine.

De verhalen die dit deel o.a. bevat zijn;

  • De verloofde van Frankenstein – Het beroemde Frankensteinverhaal herverteld door De Heij met Pulpman in de rol als dokter Frankenstein.
  • Selfie – Privédetective Pulpman moet een aantal erotische selfies vinden van een vrouw.
  • Roca Verde – Het langste verhaal in dit magazine. Over crime en sex en een vreemd eiland.
  • Ehrenfest – Een fragment van de strip over de Oostenrijkse natuurkundige Paul Ehrenfest, die De Heij in opdracht van museum Boerhaave in Leiden heeft gemaakt.
  • Claire DeWitt – Een fragment van het tweede deel van de horrorwestern Claire DeWitt van De Heij.
  • En nog een aantal korte strips.

Opvallend aan Pulpman is hoe iedereen realistisch is getekend, behalve Pulpman zelf, die als een cartoon clown is getekend en dus snel uitsteekt tussen al het realisme. Maar ook weer niet te. De zwarte-witte en ruwe stijl van De Heij weet de onrealistische Pulpman goed deel te maken van de realistische wereld om hem heen.

pulpman #17Gekeken puur voor de horrorfan kan Pulpman je niet vermaken. De enige horror in deze Pulpman is het verhaal van Frankenstein, die meer erotisch is dan horror, en een fragment van Claire DeWitt, die er veelbelovend uitziet, maar in dit magazine veels te kort is voor een goede beoordeling. De andere verhalen zijn humor en crime. En allemaal met een erotische ondertoon.
Je kan beter gelijk overstappen naar het volledige deel van Claire DeWitt. Deel 1 is al verkrijgbaar bij Uitgeverij Xtra, dezelfde uitgeverij die ook Pulpman uitgeeft.

Voor de doorsnee stripliefhebber is Pulpman wel een interessant magazine om een keer te lezen. Zeker als je al fan bent van de werken van Fred de Heij.

Waardering: 3.5 / 5 sterren      
Koop bij bol.comHet magazine kost €12,50. Door de erotische thema’s is dit magazine uiteraard alleen voor een ouder publiek. Minstens 16 jaar en ouder, zoals al aangegeven op de cover.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Recensie: ‘The Order’ (Netflix, 2019)

De nieuwe Netflix-serie The Order is vooral een experimentele serie is. Het is een mix van spanning, liefde en…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…