Recensie: Maggie (Henry Robson, 2015)

maggie-blurayIn een semi post apocalyptische wereld vindt Wade (Arnold Schwarzenegger) na enkele weken zijn dochter Maggie (Abigail Breslin) terug in een ziekenhuis. Het blijkt dat ze het slachtoffer is van het zombievirus dat over de wereld heerst. Wade besluit zijn dochter mee naar huis te nemen waar ze haar laatste dagen door kan brengen omdat ze langzaam veranderd in een zombie, wetende dat hij rekening moet houden met de naargeestige afloop en die keuzes die hij dan zal maken.

Schwarzenegger is natuurlijk geen onbekende in het semi-horrorgenre. Met rollen als The Terminator en in End of Days heeft hij al wat ervaring met dit genre. Toch zie ik hem liever in deze over the top actiefilms dan in dit soort horrordrama’s. De film heeft het tempo van een schildpad op vakantie. Het verhaal wordt in den treure uitgerekt en verteld zonder ergens verrassend en spannend te zijn. Ik heb nog nooit zo’n slaapverwekkende horrorfilm gezien als Maggie.

Schwarzenegger en Breslin doen hun uiterste best om nog iets van die hopeloos geval te maken, maar weten geen raad met de personages en het script. De voor zijn dochter vechtende vader, de dochter die puberend nog wat van haar laatste dagen probeert te maken. Het is allemaal zo uitgekauwd en voorspelbaar.
a-still-from-the-movie-maggie-with-arnold-schwarzenegger-and-abigail-breslin
Het einde van de film zie je al vanaf minuut 1 aankomen, dus ook daarvoor hoef je de film niet uit te zitten. Wil je bloed en gore? Ook dan kom je van een koude kermis thuis.
Hollywood, doe me een lol en maak dit soort films nooit meer!

Waardering: 1.5 / 5 sterren      
Koop bij bol.com
Maggie is te koop op Blu-ray en DVD.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer