Recensie: The Coven (John Mackie, 2015)

thecoven_filmposterEen film over heksen, dat moet wel leuk worden. Toen deze film beschikbaar kwam, was er nog geen IMDb-item beschikbaar. Nu inmiddels wel. Deze score is laag, erg laag. Is dat terecht?

Op IMDb krijgt The Coven maar een 2.0 namelijk. Deze beoordeling is misschien nog wel aan de hoge kant.

Vijf tienermeisjes zijn helemaal in de ban van de verhalen die ze op school hebben gehoord over de Coven: een open plek in het bos, omringd door dertien oude eiken. Een paar jaar geleden zijn daar tijdens Halloween zeven mensen spoorloos verdwenen. En nu zijn de meiden van plan er met Halloween de nacht door te brengen. In de Coven zien ze dat iemand kort geleden de naam ‘LUCIFER’ in de grond heeft gekrast. Een van de meiden wil stoer doen en schrijft haar naam en die van haar vriendinnen onder de desbetreffende beginletters. Zo blijven er nog twee letters over: de L en de E. En dan belanden de vijf in een gruwelijke nachtmerrie…

Eerste wat opvalt is dat er maar vier tienermeisje op de filmposter en dvd-hoes staan. Dat is bijzonder, waarom? Geen idee. Ook lijkt deze filmposter verdacht veel op The Craft, ook een film over tienermeisjes en heksen. Maar daar houdt de vergelijking dan ook op. Vervolgens is het verhaal zwak, zitten er geen schrikmomenten in en wordt er zelfs nergens gruwelijk. Dat is wel wat de dvd-hoes belooft; een nachtmerrie. Het verhaal heeft wel potentie, tijdens de start van de film krijg je zelf wat interessante achtergrondinformatie over hekserij. Maar dat houdt na de eerste scène gelijk op. Daarnaast zijn de losse stukken in de film lastig te plaatsen. Zo is er een motorrijder die opeens opduikt en iedereen achtervolgt. Ik heb nog steeds geen idee waar deze motorrijder in het verhaal hoort, zo is niks in het verhaal duidelijk.

Waardering: 1 / 5 sterren      
Koop bij bol.comEindoordeel: The Coven is vooral heel erg zonde van je tijd.
Waardering: 1/5 sterren.

1 reactie
  1. Johan Apeldoorn zegt

    Nu ziet het er zo uit:

En wat vind jij?

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.