- advertentie -

Recensie: The Remaining (La Scala, 2014)

theremaining_filmposterApocalyptische omstandigheden vanuit het niets tijdens een bruiloft van een aantal jonge mensen. Dat klinkt als een goede uitvalsbasis.

Wanneer een hechte vriendengroep samenkomt voor de bruiloft van Skylar en Dan, hebben ze nog geen idee dat ze getuigen zullen zijn van een serie catastrofale gebeurtenissen die de feestelijk dag zullen veranderen in een strijd om leven en dood. Ze moeten op zoek naar een veilige plek en zien te overleven terwijl een leger aan creaturen, waarvan ze het bestaan niet kenden, de allesomvattende vernietiging ontketent.

De film heeft een boodschap, een religieuze boodschap zelfs, het verhaal draait namelijk in zijn geheel om de dag des oordeels. Een origineel verhaal dus, helaas wordt het verhaal wat mij betreft niet goed uitgewerkt. De special effects zijn niet fantastisch, de chemie tussen de nog jonge acteurs is daarentegen wel verrassend goed. Vooral het begin van de film boeit, er zitten wat angstaanjagende stukken in en de religie heeft nog een ondertoon.

Daarna is het niet meer echt spannend of eng, ook wordt de religeuze ondertoon de boventoon, wat nogal storend is als je een horrorfilm verwacht. Het is zeker een vermakelijke film, maar veel verder dan vermakelijk komt het niet.

Waardering: 2 / 5 sterren      
Koop bij bol.comWaarschijnlijk is er niet veel geld geweest voor regisseur La Scala om alles tot in de puntjes uit te werken. Jammer, want het idee achter de film is wel heel erg origineel en heeft zeker potentie. Misschien gaat er nog iemand anders met een hoger budget met het idee aan de haal.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Recensie: ‘The Order’ (Netflix, 2019)

De nieuwe Netflix-serie The Order is vooral een experimentele serie is. Het is een mix van spanning, liefde en…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…