- advertentie -

Recensie: Zombeavers (Jordan Rubin, 2014)

zombeavers-posterAlleen al de titel trok mijn aandacht, nee, de aandacht van het hele internet. De eerste trailer was een aardige hit. Zombie Beavers, oftewel Zombeavers! Maakt de film zijn hype waar?

Een groep universiteitsstudenten verblijft voor een korte vakantie in een hut aan een rivier. Maar al gauw worden ze bedreigd door een horde dodelijke zombie bevers. Wat een weekend van seks en losbandigheid moest worden, groeit uit tot een nachtmerrie wanneer de jongeren ingesloten worden door de moordzuchtige bevers. Zij moeten nu alles doen wat in hun macht ligt om deze aanvallen te overleven.

Nee, Zombeavers is geen big budget Hollywood-film. Nee, Zombeavers is geen serieuze horrorthriller. Zombeaver is een heerlijk over-the-top horrorcomedy/creature feature. Alleen al de intro doet zijn naam eer aan, er komt per ongeluk een vat met giftig afval terecht in het water. Via een mooie animatie komen we terecht bij de hoofdlocatie van de film, een huisje waar drie vriendinnen lekker een weekend zonder hun vriendjes gaan ontspannen. Toch blijken ze allemaal verslaafd aan de mobiele telefoon en zijn al snel gestrest wanneer er geen bereik blijkt te zijn.

De acteerervaring van de 3 dames (Lexi Atkins, Cortney Palm, Rachel Melvin) en hun vriendjes (Hutch Dano, Jake Weary, Peter Gilroy) is uitgebreid, maar verre van kwalitatief. Ach, in zo’n film hoef je alleen maar een beetje mooi te zijn en hopen dat je het grootste gedeelte van het script overleefd.

De special effects zijn duidelijk practical effects, soms wat knullig en soms erg goed gedaan. Met name de make-up ziet er goed uit.

Waardering: 4 / 5 sterren      
Koop bij bol.comBij Zombeavers weet je wat je moet verwachten en dan overtreft het dat een klein beetje. Genoeg voor 4 sterren schaterlachen dus!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Trailer voor storytelling horrorgame ‘Beyond The Veil’

Beyond The Veil is een game gebaseerd op storytelling. Beyond the Veil is a text-based narrative horror game, with…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…

5 Horrorfilms met een geniale soundtrack

De films met een soundtrack als je maar een seconde van hoort, je weet gelijk de film en de scène waar het bij hoort. Sommige deuntjes kunnen zo eng zijn dat je er misschien wel kippenvel van krijgt. Hier de Top 5: Films met een geniale…