Film & TV | Games | Boeken & Comics

‘The Leviathan’ komt tot leven in fantastische teaser


Filmmakers Niell Blomkamp (District 9), Simon Kinberg (X-men), Jim Uhls (Fight Club) zijn volgens Deadline allemaal betrokken bij het project van Ruairi Robinson. Filmstudio Fox is er zeer waarschijnlijk in geïnteresseerd. Maar wat is ‘The Leviathan’?

Het monster Leviathan
Volgens wikipedia
In Ugaritische teksten uit de 14e eeuw v.Chr. staat de Leviathan beschreven als de vijand van de stormgod Baäl. Het woord baäl betekende in het Kanaänitisch machtige heerser (mogelijk verwant met het Sanskriet bala, ‘sterk’) een titel vergelijkbaar met de term ‘farao’.

Leviathan zou de koning der vissen zijn, zoals Ziz de koning der vogels is en Behemoth de koning der zoogdieren.
[…]
In apocalyptische geschriften, evenals in het latere christendom, wordt de duivel als een voorstelling van de Leviathan gezien. In het apocalyptisch boek Henoch komt hij voor als het onmetelijk grote schepsel dat ‘de afgrond over de bronnen van de wateren overspant’. Zijn kaken worden soms de poorten van de hel genoemd. Aan het einde der tijden zal hij de laatste grote slag voeren met de aartsengel Gabriël.

Ruairi Robinson’s The Leviathan
leviathan-teaserHet project wordt duidelijk een sciencefiction-film dat zich in de 22ste eeuw afspeelt. De mensheid heeft kolonies gesticht op verschillende werelden. En kan sneller reizen dan het licht. Hoe? Een grondstof dat zich bevindt in de eieren van het grootste monster dat de mensheid ooit heeft gezien…

Meld je aan op onze weekendnieuwsbrief
Krijg elk weekend een overzicht van het laatste horrornieuws!
Je kunt je elk moment afmelden