Film & TV | Games | Boeken & Comics

Thomas Olde Heuvelt wint als eerste Nederlandse schrijver Hugo Award

thomas-olde-heuveltDe Nederlandse schrijver Thomas Olde Heuvelt heeft afgelopen weekend de Hugo Award in de categorie korte fictie gewonnen voor zijn verhaal ‘The Day the World Turned Upside Down’. De Hugo Awards zijn wereldwijd de oudste en meest prestigieuze literaire prijzen voor sciencefiction en fantasy. Het is de eerste keer dat een Nederlander wint, en tevens de eerste keer dat een van oorsprong niet-Engelstalig verhaal in de prijzen valt. In 2013 was hij ook in deze categorie genomineerd. Eerder winnaars in deze categorie zijn onder andere Isaac Asimov, Roger Zelazny en George R. R. Martin.

Het verhaal is nog niet in het Nederlands verschenen, maar valt wel volledig te lezen op de website van Lightspeed Magazine.

Filmstudio Warner Bros werkt momenteel aan een televisieserie gebaseerd op HEX, een thriller over een klein Nederlands stadje anno nu dat gebukt gaat onder de vloek van een in de zeventiende eeuw veroordeelde heks. Momenteel werkt Olde Heuvelt aan een nieuw boek, dat medio 2016 zal verschijnen bij Luitingh-Sijthoff.

Meld je aan op onze weekendnieuwsbrief
Krijg elk weekend een overzicht van het laatste horrornieuws!
Je kunt je elk moment afmelden