- advertentie -

Thomas Olde Heuvelt wint als eerste Nederlandse schrijver Hugo Award

thomas-olde-heuveltDe Nederlandse schrijver Thomas Olde Heuvelt heeft afgelopen weekend de Hugo Award in de categorie korte fictie gewonnen voor zijn verhaal ‘The Day the World Turned Upside Down’. De Hugo Awards zijn wereldwijd de oudste en meest prestigieuze literaire prijzen voor sciencefiction en fantasy. Het is de eerste keer dat een Nederlander wint, en tevens de eerste keer dat een van oorsprong niet-Engelstalig verhaal in de prijzen valt. In 2013 was hij ook in deze categorie genomineerd. Eerder winnaars in deze categorie zijn onder andere Isaac Asimov, Roger Zelazny en George R. R. Martin.

Het verhaal is nog niet in het Nederlands verschenen, maar valt wel volledig te lezen op de website van Lightspeed Magazine.

Filmstudio Warner Bros werkt momenteel aan een televisieserie gebaseerd op HEX, een thriller over een klein Nederlands stadje anno nu dat gebukt gaat onder de vloek van een in de zeventiende eeuw veroordeelde heks. Momenteel werkt Olde Heuvelt aan een nieuw boek, dat medio 2016 zal verschijnen bij Luitingh-Sijthoff.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. linda zegt

    Heb ‘de ‘hype’ rondom deze auteur nooit zo begrepen. Ik heb een tweetal boeken van hem gelezen en vond ze (eerlijk gezegd) niet al te geweldig. Gaat het hier dan toch om de presentatie van de auteur in plaats van zijn of haar schrijverskwaliteit? Er zijn namelijk zoveel Nederlandse en buitenlandse auteurs in dit genre die zoveel beter zijn. Jammer dat deze schrijvers dan gemist worden….

Recente berichten

Recensie: ‘The Order’ (Netflix, 2019)

De nieuwe Netflix-serie The Order is vooral een experimentele serie is. Het is een mix van spanning, liefde en…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…