- advertentie -

Is ‘The 5th Wave’ het einde van de mensheid?

5th-wave‘The 5th Wave’ is een boek van Rick Yancey uit 2013 (recensie hier). Het kreeg een vervolg ‘The Infinite Sea’ uit 2014 en wordt als trilogie afgesloten in 2016 met ‘The Last Star’. Maar nog voordat het laatste boek in de winkels ligt, zal het eerste boek al verfilmd zijn. Op 28 januari brengt Sony de film ‘The 5th Wave’ naar de Nederlandse bioscopen. De film is geregisseerd door Jonathan Blakeson met in de hoofdrollen Chloë Grace Moretz, Liev Schreiber en Maika Monroe.

Aliens zijn bezig de aarde veroveren. Er zijn vier golven van aanvallen geweest, steeds gewelddadiger en de mensheid is al gedecimeerd. Er is angst en wantrouwen. Het is niet meer duidelijk wie nog 100% mens is en wie eigenlijk overgenomen is door de aliens. Cassie (Chloë Grace Moretz) bereidt zich voor op de vijfde golf van aanvallen, bang dat dit de allesvernietigende aanval wordt, en probeert wanhopig haar jongere broer te redden. Kan ze een jonge man die haar wil helpen wel voor 100% vertrouwen?

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Recensie: ‘The Order’ (Netflix, 2019)

De nieuwe Netflix-serie The Order is vooral een experimentele serie is. Het is een mix van spanning, liefde en…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…