- advertentie -

Verhalenwedstrijd Harland Awards zoekt horror

Ben jij goed in het vertellen van verhalen? Ben jij nog beter in het schrijven van verhalen? Vallen deze verhalen in de genres sciencefiction, fantasy of horror? Lees dan verder en mogelijk maak je kans op €1.000!

Harland Awards 2015

De Harland Awards is de schrijfwedstrijd voor sf-, fantasy- en horrorverhalen in het Nederlands. De webstrijd wordt sinds 1976 georganiseerd en heette toen de King Kong Award. Tot 1987 hield de verhalenwedstrijd dezelfde naam en meestal dezelfde organisator. Naar jaren een roulerende organisatie te hebben, besloot men in 1996 de prijs om te dopen tot de Millennium Prijs, welke onder andere door viervoudig King Kong Award-winnaar Paul Harland werd georganiseerd. Toen de schrijver in 2003 op 42-jarige leeftijd om het leven kwam, besloot de organisatie om de prijs naar hem te vernoemen. De Paul Harland Prijs gaat dit jaar verder als de Harland Awards, georganiseerd door Stichting ter bevordering van het Fantastische Genre.

Stuur je horrorverhaal of -boek voor 1 september in

Voor de editie van 2015 kun tot 1 september 2015 je verhaal van maximaal 10.000 woorden insturen. Natuurlijk mag het ook sciencefiction of fantasy zijn, maar omdat nog geen kwart van de inzendingen horror is zal dat vast meer opvallen. Je mag overigens twee verhalen inzenden. Schrijf je zo een hele roman vol? Ook die kun je inzenden voor de ‘Awards voor de beste sciencefiction-, fantasy of horrorroman van 2015’.
En wie weet mag jij de hoofdprijs ophalen tijdens het Gala van het Fantastische Boek begin 2016.

Meer over de Harland Awards vind je op de website.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 Reacties
 1. Johan De Joode zegt

  Misschien wel leuk om mij hier eens aan te wagen.. 🙂

 2. Leandra de Groot zegt

  leuk om eens aan mee te doen!

 3. Floris M. Kleijne zegt

  Ook (en vooral) SF is traditioneel ondervertegenwoordigd; ik meen me te herinneren dat horror meestal zelfs een iets hoger percentage haalt.

  1. Frank Mulder zegt

   Denk dat Young Adult oververtegenwoordigd is 😉

 4. Miriam zegt

  Jammer dat de Harland awards meer een one-man-show is voor bepaalde schrijvers om vooral zichzelf op de borst te kloppen. Dat heeft mij altijd weerhouden om mee te doen aan deze wedstrijd. Wel is het initiatief goed, want fantasy en science-fiction worden nog steeds ondergewaardeerd en niet als volwaardige boeken gezien.

  @ Frank: vergeet de Nederlandse literaire thriller niet ala Saskia Noort en Simone van der Vlugt. En al is young adult een hype, er zitten best aardige titels tussen.

Recente berichten

Trailer voor storytelling horrorgame ‘Beyond The Veil’

Beyond The Veil is een game gebaseerd op storytelling. Beyond the Veil is a text-based narrative horror game, with…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…

5 Horrorfilms met een geniale soundtrack

De films met een soundtrack als je maar een seconde van hoort, je weet gelijk de film en de scène waar het bij hoort. Sommige deuntjes kunnen zo eng zijn dat je er misschien wel kippenvel van krijgt. Hier de Top 5: Films met een geniale…