Film & TV | Games | Boeken & Comics

Verhalenwedstrijd Harland Awards zoekt horror

Ben jij goed in het vertellen van verhalen? Ben jij nog beter in het schrijven van verhalen? Vallen deze verhalen in de genres sciencefiction, fantasy of horror? Lees dan verder en mogelijk maak je kans op €1.000!

Harland Awards 2015

De Harland Awards is de schrijfwedstrijd voor sf-, fantasy- en horrorverhalen in het Nederlands. De webstrijd wordt sinds 1976 georganiseerd en heette toen de King Kong Award. Tot 1987 hield de verhalenwedstrijd dezelfde naam en meestal dezelfde organisator. Naar jaren een roulerende organisatie te hebben, besloot men in 1996 de prijs om te dopen tot de Millennium Prijs, welke onder andere door viervoudig King Kong Award-winnaar Paul Harland werd georganiseerd. Toen de schrijver in 2003 op 42-jarige leeftijd om het leven kwam, besloot de organisatie om de prijs naar hem te vernoemen. De Paul Harland Prijs gaat dit jaar verder als de Harland Awards, georganiseerd door Stichting ter bevordering van het Fantastische Genre.

Stuur je horrorverhaal of -boek voor 1 september in

Voor de editie van 2015 kun tot 1 september 2015 je verhaal van maximaal 10.000 woorden insturen. Natuurlijk mag het ook sciencefiction of fantasy zijn, maar omdat nog geen kwart van de inzendingen horror is zal dat vast meer opvallen. Je mag overigens twee verhalen inzenden. Schrijf je zo een hele roman vol? Ook die kun je inzenden voor de ‘Awards voor de beste sciencefiction-, fantasy of horrorroman van 2015’.
En wie weet mag jij de hoofdprijs ophalen tijdens het Gala van het Fantastische Boek begin 2016.

Meer over de Harland Awards vind je op de website.

Meld je aan op onze weekendnieuwsbrief
Krijg elk weekend een overzicht van het laatste horrornieuws!
Je kunt je elk moment afmelden