- advertentie -

Ben jij dé Master of Fear? De VPRO zoekt jou!

Wie weet de harten van het publiek (en jury) het meest op hol te brengen? Die mag zich dan ‘Master of Fear 2015’ noemen. De VPRO daagt jonge, talentvolle filmmakers uit om vóór 28 augustus een plan in te dienen. Een vakjury kiest drie gelukkigen die een budget van 7500 euro krijgen waarmee ze hun film van circa vijf minuten kunnen realiseren.
johncarpenter
Met Halloween, 31 oktober, worden de films uitgezonden op NPO3 en tegelijkertijd in een bioscoopzaal waar het publiek aangesloten zal worden op een hartslagmeter. Dit resultaat wordt meegewogen in de de beslissing wie de beste horrorfilm heeft gemaakt.

Ik kan dit ludieke concept alleen maar toejuichen. Hopelijk wordt het een jaarlijks terugkerend televisieprogramma en levert het een paar meesterlijk enge creaties op!

Inschrijven kan tot 28 augustus via vpro.nl/mastersoffear.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Recensie: ‘The Order’ (Netflix, 2019)

De nieuwe Netflix-serie The Order is vooral een experimentele serie is. Het is een mix van spanning, liefde en…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…