Verslag Comic Con Amsterdam 2016 + er komt een Rotterdam Editie!

comic-con-amsterdam
In januari werden wij enorm blij, Robert Englund werd aangekondigd als hoofdgast van een nieuw evenement: Comic Con Amsterdam. Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver, zo’n tienduizend fans en een dozijn aan beroemdheden vermaakten zich in de met moeite gekoelde hallen van de RAI Amsterdam.
Is Nederland groot genoeg voor twee Comic Cons? En welke is beter, Utrecht of Amsterdam?

De eerste editie van de Comic Con Amsterdam begint met een niet al te grote opzet, de van oorsprong Britse organisatie Showmasters richt op 10 tot 12 duizend bezoekers, genoeg om twee hallen van de RAI te vullen. Zaterdagochtend rond 11 uur blijkt dat er zeker genoeg interesse is, de rij is op dat moment bijna drie kwartier.
Bij binnenkomst worden ze ontvangen door Marty Mc Fly met de DeLorean.
marty-mcfly-delorean
Om 12 uur stapt Robert Englund het podium om in geuren en kleuren over zijn carriere te vertellen. Natuurlijk is iedereen geïnteresseerd over zijn rol als Freddy Krueger uit Wes Craven’s Nightmare on Elm Street en hij beantwoord graag alle vragen. Voordat hij de rol van Krueger kreeg aangeboden speelde hij al 10 jaar in gewone films en ook zo’n 10 jaar op het toneel (onder andere stukken van Shakespeare en Tsjechov). Maar Craven vroeg was kleine Robbie als kind van hield, waarmee de acteur besefte dat hij altijd fan is geweest van het horrorgenre.

Maar ook de film Zombiestrippers krijgt aandacht en we leren dat het script helaas is gematigd, er zaten veel meer politieke grappen in over George W. Bush. Ook raadt Robert Englund aan om Suicide Squad opnieuw te kijken met het idee dat het eigenlijk een horrorfilm is.
robert-englund-comiccon-amsterdam
Later die dag is het nog mogelijk om bij Robert Englund een handtekening te kopen of met de acteur op de foto te gaan.

Op de beursvloer vinden we vele bekend comic- en gadgetwinkel, maar ook een paar opvallende creatievelingen. Zo ben ik bijna verliefd geworden op deze Creepers van Dutch Outcast Collectible Studio:
Creepers-Dutch-Outcast-Collectible-Studio
Ook de maskers bij Frank Replica Masks van Frank Nieuwlandt uit België is een stand waar een horrorliefhebber eeuwen naar kan kijken. Prachtig om te zien dat op het moment dat ik er langs loopt iemand een Freddy Krueger masker aan het passen is.
frank-replica-masks-comic-con-amsterdam
Het hoofdpersonage uit Nightmare on Elm Street heeft ook nog een klein museum op de Comic Con Amsterdam waar zowel levensechte replica’s als echte filmprops zijn te bewonderen. Ook waren er props uit onder andere Star Wars, Battlestar Galactica en Star Trek te zien
freddy-krueger-props-amsterdam-comiccon
Robrt Englund was natuurlijk niet de enige gast, ook James Marsters nam de tijd om vragen uit het publiek (dat ditmaal €10 extra moest betalen of de onbewaakte achteringang moest nemen) te beantwoorden. De rol van Spike in Buffy, the Vampire Slayer was zijn eerste grote en veel leerde hij van collega Anthony Michael Hall. Toneelspelen is net als de bediening is een restaurant, ‘Get on the stage, deliver your lines and get of the stage’, maar voor tv viel er nog wel wat te leren. Net als de eerste zoen met Buffy, deze moet wel 14 keer worden over gedaan.
james-marsters-amsterdam-comiccon
Fans konden het weekend ook op foto of een handtekening vragen aan onder andere Sean Astin, Ian McDiarmid, Peter Mayhew, Lance Henriksen, Ke Huy Quan, Natalia Tena of Stephanie Leonidas.

Maar een groot deel van het publiek komt natuurlijk om te kijken of zichzelf te laten bekijken, hieronder een selectie van de horrorgerelateerde cosplayers op de Comic Con Amsterdam 2016:
cosplay-amsterdam-jason-voorhees
cosplay-amsterdam-freddy-krueger
bioshock-cosplay-amsterdam
jurassic-park-cosplay-amsterdam
the-walking-dead-cosplay-amsterdam-comic-con

Next: Comic Con Rotterdam

De Comic Con Amsterdam was helaas kleiner opgezet dan de Dutch Comic Con en er zijn wel wat puntjes die verbeterd kunnen worden (zoals een plattegrond en iets meer duidelijkheid over welke dingen je een meerprijs moet betalen). Film & Comic Con, de titel die men in Engeland gebruikt past eigenlijk beter bij dit evenement, film en tv zijn qua gasten de belangrijkste peilers van de organisatie en comics, boeken, games hebben maar een mager plekje. Vermoedelijk waren diverse bezoekers een klein beetje teleurgesteld, ook door de vergelijking met de grotere en beter georganiseerde Utrechtse concurrent. Volgend jaar keert de (Film &) Comic Con Amsterdam terug en als deze net zo groeit als de DDC deed, dan is het een toffe aanvullen op de kalender.
Bij het verlaten van het evenement werd niet alleen duidelijk dat de Comic Con Amsterdam volgend jaar 5 & 6 augustus terugkeert naar de hoofdstad, ook zal er in 25 en 26 februari in Ahoy de Comic Con Rotterdam worden georganiseerd door Showmasters.

Wat vond jij van de eerste Comic Con Amsterdam?
frank-mulder-zombie-comic-con-amsterdam

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
 1. Arie de haas zegt

  Ik ben de zondag geweest. Vond het een zeer geslaagd evenement. Ook heb ik ook een handtekening gescoord van Robert englund en gelijk met het op de foto gegaan. Vond het een zeer vriendelijke man.

  Ook leuke dingen gekocht, mensen gekeken. Ga zeker ook naar Rotterdam comic con. En dutch comic con volgend jaar. Hopelijk ook nog bats, bones & Dice dit jaar. En retrocon in Ahoy in november ook nog.

  Vind het erg leuk om zulke evenementen langs te gaan 😀

 2. Natalie zegt

  Ik vond het een beetje tegenvallen. Ben showmasters events in de UK gewend, daarmee vergeleken was ACC toch wel een beetje karig en te krap opgezet. Ben benieuwd naar Bats, Bones en Dice in Utrecht in oktober. Dat krijgt als het goed is echt een Halloween thema.

  Trouwens, als jullie de Walking Dead leuk vinden: wij, de Walking Dead cosplayers op de foto hierboven, hebben net een Nederlandse The Walking dead fan, cosplay en entertainment groep opgericht genaamd The Dutching Dead. Check us out en geef ons een like op fb: http://www.facebook.com/TheDutchingDead

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Halloween 2019: feesten, evenementen en horrormarathons

7 leuke Halloween-activiteiten 2019

Halloween begint echt in te burgeren in Nederland. Grote pretparken pakken uit, etalages van winkels worden versiert en alle tv-zenders zenden griezelige programma's uit. Er zijn inmiddels vele Halloween-activiteiten in Nederland, we lichten er 7 voor je uit.
Lees meer...

Vier Halloween 2019 in deze 8 pretparken

De populariteit van Halloween in pretparken blijft toenemen. Behalve de griezelige aankleding, spookhuizen en scarezones is het ook dé mogelijkheid om de achtbanen in het donker te beleven!
Lees meer...

Halloween steeds uitbundiger gevierd in Nederland

De meeste Nederlanders vieren Halloween. Dit blijkt ons onderzoek in samenwerking met Stadshart Zoetermeer – dé Halloweenstad van Nederland. Ruim 70% van de respondenten staat stil bij dit van oorsprong Keltische griezelfeest.
Lees meer...

Deze 5 Halloweenfeesten pakken flink uit!

Iedere kroeg of club organiseert wel een feestje met Halloween, maar welke pakken er echt uit? We gaan alleen voor de échte Halloweenfeesten.
Lees meer...

5 Spookhuizen en Escape Experiences voor echte thrillseekers (Halloween 2019)

Een avondje horrorfilms kijken is niet meer genoeg voor echte thrillseekers en ook dit jaar valt er weer genoeg te beleven voor, tijdens en ná Halloween.
Lees meer...

Maar wat is Halloween eigenlijk?

31 oktober is het Halloween of eigenlijk All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen. Halloween is een samensmelting van diverse gebruiken en geloven.
Lees meer...

Vijf ‘Last Minute’ Halloweenkostuums

Je kent het misschien wel,  je hebt kaartjes voor een Halloweenfeest en enorme zin om te gaan maar niet zoveel tijd en geld om aan een kostuum te besteden.
Lees meer...

Hoe maak je jouw eigen Halloween-pompoen?

Handleiding: Maak je eigen Halloween Pompoen! Heb jij al een pompoen versierd of wil je dat wel doen maar weet je niet zo goed hoe?
Lees meer...

Kort Verhaal: Happy Halloween door Hanneke Boon

Greg trok zijn vest naar beneden. Aandachtig keek hij naar zichzelf in de spiegel. ‘Dit kostuum is dom’ dacht hij bij zichzelf.
Lees meer...

Help! Hoe word ik een Zombie in 5 stappen?

Zombies zijn hip, verkleed je als zombie voor Halloween of een zombiewalk. Hoe wordt je een zombie? Tutorial met Zombie-kleding en make-up
Lees meer...

Halloween: kostuums om je te inspireren

Halloween; dat wordt weer griezelen! De ideale gelegenheid om je te verkleden als monster, spook, zombie, vampier of als je beestachtige zelf?
Lees meer...

Dia de los Muertos – de dag van de doden

Dia de los Muertos is een eeuwenoude traditie met rituelen van de inheemse Mexicaanse bevolking die schedels als trofee bewaarde.
Lees meer...

Zo vier je Halloween in Walt Disney World, Orlando!

Halloween ofwel All Hallows' Eve wordt natuurlijk het grootst gevierd in Amerika. Daarom gingen we dit jaar naar Disney Orlando!
Lees meer...

Ben jij klaar voor het Halloweenfeest?

De videoclip Social Mediasochist - Common Shiner biedt inspiratie voor een Halloweenkostuum en brengt je alvast in de feeststemming!
Lees meer...

Halloween: Creëer je eigen enge gerechten

Gerechten die gemaakt worden met Halloween kunnen er mooi, maar juist ook walgelijk uitzien. De kunst daarvan is puur, om het maar zo eng mogelijk te maken.
Lees meer...

Halloween: Pompoenen voor Fashionista’s

Horror-liefhebbende, Halloweenvierende fashionista's kunnen dit jaar in stijl voor de dag komen met pompoenen voorzien van de logo's van luxemerken.
Lees meer...

Kort verhaal: Allerheiligen – Wim Dekens

Het was kwart over tien toen de jonge man naar de ingang van het kleine kerkhof liep. Kort verhaal Allerheiligen van Wim Dekens.
Lees meer...

Top 5: griezelsnoep voor Halloween

Deze week een top 5 met heerlijk griezelige snoepjes!
Lees meer...

Interview met scare actor Shelby Keizer

Overdag normale mensen, 's avonds wezens van de nacht. Wij interviewden één van de scare actors van Haunted Hall: Shelby Keizer.
Lees meer...

Tover je woning om in een spookhuis

Op zoek naar originele Halloween-decoraties? Met de ‘digital decorations’ van AtmosFX verander je je woning met een druk op de knop in een spookhuis. AtmosFX levert animaties en films die kunnen worden afgespeeld op je televisie en computer, maar die je ook kunt projecteren. AtmosFX levert desgewenst speciale schermen waarop je de…
Lees meer...

Maak je Halloweenkostuum compleet met deze maskers

Met een Halloween-masker maak je jouw kostuum echt af. Wij geven je 5 ideeēn om er fantastisch uit te zien op het Halloweenfeest! En 15% korting!
Lees meer...

Halloween-filmtips

Top 5 filmtips om met Halloween te kijken

Afgelopen tijd hebben De Nachtvlinders hevig gediscussieerd over welke vijf horrorfilms je met Halloween moet kijken, dit is onze tip 5:
Lees meer...

Halloween Horror Top 25 van de jaren ’10 – Deel 1

Wat zijn de 25 beste horrorfilms van dit decennium? Midnight Movie Reviewer Dennis Alink bespreekt nummers 25 t/m 21 van deze Halloweenlijst.
Lees meer...

Top 5 sfeervolle Halloweenfilms

Vandaag, 31 oktober is het dan Halloween en daarom een Top 5 met, in mijn ogen, de meest sfeervolle Halloweenfilms.
Lees meer...

Korte Halloweenfilms

Halloween parodie van Backstreet Boys “I’ll Kill You That Way”

Slashstreet Boys maken hilarische parodie van "I Want It That Way" speciaal voor Halloween.
Lees meer...

Don’t Do It & Pumpkin Night – 2 korte Halloweenfilms

Yes, het is Halloween! Twee korte horrorfilms die ons laten zien dat je niet moet spotten met pompoenen. Happy Halloween!
Lees meer...

Downloading And You – Korte Halloweenfilm

Een knappe prestatie op zich, al voor de 13e keer maken Adam Green en Will Barratt een korte film voor Halloween: Downloading And You
Lees meer...

Korte Halloweenfilm: The Trick or Treater (Eric England)

Het is weer bijna Halloween, een stevige en vooral hongerige pompoen speelt de hoofdrol in deze korte horrorfilm The Trick or Treater.
Lees meer...

Korte Halloween-film: Witches Brew

Het lijkt zo’n onschuldig kinderspelletje ‘Witches Brew’, kinderen geven geblindeerd heksenspullen door en ze moeten raden wat het echt is.
Lees meer...

The Killer Choir: Kill the world

Een parodie op het liedje: Michael Jackson- Heal the world
Lees meer...

Monster Problems – korte Halloween-film

Drie monsters zitten achter een jongetje aan in zijn slaapkamer, maar helaas is het jongetje ze telkens te slim af.
Lees meer...

The Green Ruby Pumpkin – korte Halloween film

Wat gebeurt er als je twee special effect meesters een Halloweenfilmpje laat maken? De korte film The Green Ruby Pumpkin is het resultaat van een samenwerking van Miguel Ortega (Thor, 300, Silent Hill) en Tran Ma (Thor, Alice in Wonderland, Transformoers: Dark of the Moon). http://vimeo.com/51358765 De twee hebben veel aandacht gehad voor…
Lees meer...

Korte film: Halloween Hugs (Adam Green, 2013)

Al jaren maakt filmregisseur Adam Green ( Hatchet, Frozen, Holliston) iedere Halloween een korte film met Halloween als thema.
Lees meer...

Happy Tree Friends vieren Halloween: Remains To Be Seen

Wie kent ze niet, de superblije Happy Tree Friends. En natuurlijk vieren ook de Happy Tree Friends Halloween, hoewel vieren misschien niet het juiste woord is...
Lees meer...

The Life and Death of a Pumpkin

Deze korte horrorfilm van Aaron Yonda over het leven van een Halloweenpompoen uit 2006 met de voiceover van Matt Sloan is zowel dramatisch als vermakelijk.
Lees meer...

Korte Halloween-film “The Jester”

The Jester is geregisseerd door Colin Krawchuk en vertelt over een man die op Halloween-avond een goochelaar tegenkomt die wel erg enge trucjes heeft...
Lees meer...

Trick or Treat: Just take one – Halloween Short

Het dilemma voor trick-or-treat met Halloween, wat te doen met een onbeheerde bak met snoep voor een deur met een briefje JUST TAKE ONE... korte film
Lees meer...