Film & TV | Games | Boeken & Comics

Recensie: Outcast comics 1 & 2 (Kirkman & Azaceta)

Outcast comicKyle Barnes wordt achtervolgd door zijn traumatische verleden. Zijn ervaring met bezetenheid heeft ervoor gezorgd dat hij als een kluizenaar leeft en vrienden en familie zo ver mogelijk bij zich vandaan houdt. Wanneer oude bekende pastor Anderson zijn hulp inschakelt bij een nieuwe duiveluitdrijving gaat Kyle de confrontatie aan met zijn verleden, maar is hij wel voorbereid op de angstaanjagende antwoorden die hij dan krijgt?

TV-serie

Vanavond begint op tv-zender FOX de nieuwe serie Outcast en tegelijkertijd is de gelijknamige comicreeks uitgekomen. Beiden komen uit het brein van The Walking Dead-bedenker en -schrijver Robert Kirkman. Toen hij aan de nieuwe comic begon werd hij al vrij snel benaderd door FOX Internaetional Channels om er ook een tv-serie van te maken. De pilotaflevering beviel beide partijen goed en krijgt van ons ook 4 sterren. De serie wordt vanaf maandag 6 juni elke maandag om 22.00 uur uitgezonden.

Recensie: Outcast comic

De comic wordt in Nederland uitgebracht voor Silverster Strips. Het verhaal is geschreven door Robert Kirkman die nu duidelijk ervaring heeft met series. Maar de introductie van de personages komt op deze filmische manier iets minder goed over in de comic, verwarrend en onduidelijk. Maar het maakt wél nieuwsgierig en het verhaal grijpt je al snel.

cover-Outcast-2Kyle Barnes zit met een trauma uit zijn jeugd, dit wordt mede duidelijk door de pijnlijke terugblikken naar die periode. Ook zie je dit trauma terug in zijn woede en onbegrip. Hij is echter niet alleen, om hem heen zitten veel mensen met een probleem. Kyle kan samen met Pastor Anderson deze mensen helpen, maar brengen zichzelf niet in gevaar? Deel 1 ‘Omgeven door Duisternis’ begint met een terugblik, deel 2 ‘Verlicht de Weg’ sluit met een vergelijkbare terugblik mooi een hoofdstuk af. Daarmee ben ik benieuwd hoe gruwelijk deze comicserie wordt, dit belooft veel.

Paul Azaceta brengt het verhaal met zijn tekening grauw en geweldadig over, het verhaal krijgt hiermee nog meer impact. De lijnen in de gezichten van de hoofdpersonages lijken gedurende het verhaal wel iets meer details te krijgen, alsof Azaceta ook nog kennis met ze moet maken. De inkleuring bevat veel herfsttonen en daarmee geeft Elizabeth Breitweiser een extra duistere, depressieve lading aan Outcast.
Koop bij bol.com

Waardering: 3.5 / 5 sterren      
Duister, gruwelijk en verwarrend. Het onduidelijke begin helpt niet met het opstarten van de verhaallijn, waar gaat het verhaal heen?
De eerste twee delen van Outcast (88 en 65 pagina’s) zijn nu verkrijgbaar via Silverster Strips. Ook is er een gelimiteerde hard cover (152 pagina’s) met beide delen verschenen, deze komt overeen met de Amerikaanse ‘Outcast trade paperback 1: A Darkness Surrounds Him’.

Meld je aan op onze weekendnieuwsbrief
Krijg elk weekend een overzicht van het laatste horrornieuws!
Je kunt je elk moment afmelden