Recensie: Outcast comics 1 & 2 (Kirkman & Azaceta)

Outcast comicKyle Barnes wordt achtervolgd door zijn traumatische verleden. Zijn ervaring met bezetenheid heeft ervoor gezorgd dat hij als een kluizenaar leeft en vrienden en familie zo ver mogelijk bij zich vandaan houdt. Wanneer oude bekende pastor Anderson zijn hulp inschakelt bij een nieuwe duiveluitdrijving gaat Kyle de confrontatie aan met zijn verleden, maar is hij wel voorbereid op de angstaanjagende antwoorden die hij dan krijgt?

TV-serie

Vanavond begint op tv-zender FOX de nieuwe serie Outcast en tegelijkertijd is de gelijknamige comicreeks uitgekomen. Beiden komen uit het brein van The Walking Dead-bedenker en -schrijver Robert Kirkman. Toen hij aan de nieuwe comic begon werd hij al vrij snel benaderd door FOX Internaetional Channels om er ook een tv-serie van te maken. De pilotaflevering beviel beide partijen goed en krijgt van ons ook 4 sterren. De serie wordt vanaf maandag 6 juni elke maandag om 22.00 uur uitgezonden.

Recensie: Outcast comic

De comic wordt in Nederland uitgebracht voor Silverster Strips. Het verhaal is geschreven door Robert Kirkman die nu duidelijk ervaring heeft met series. Maar de introductie van de personages komt op deze filmische manier iets minder goed over in de comic, verwarrend en onduidelijk. Maar het maakt wél nieuwsgierig en het verhaal grijpt je al snel.

cover-Outcast-2Kyle Barnes zit met een trauma uit zijn jeugd, dit wordt mede duidelijk door de pijnlijke terugblikken naar die periode. Ook zie je dit trauma terug in zijn woede en onbegrip. Hij is echter niet alleen, om hem heen zitten veel mensen met een probleem. Kyle kan samen met Pastor Anderson deze mensen helpen, maar brengen zichzelf niet in gevaar? Deel 1 ‘Omgeven door Duisternis’ begint met een terugblik, deel 2 ‘Verlicht de Weg’ sluit met een vergelijkbare terugblik mooi een hoofdstuk af. Daarmee ben ik benieuwd hoe gruwelijk deze comicserie wordt, dit belooft veel.

Paul Azaceta brengt het verhaal met zijn tekening grauw en geweldadig over, het verhaal krijgt hiermee nog meer impact. De lijnen in de gezichten van de hoofdpersonages lijken gedurende het verhaal wel iets meer details te krijgen, alsof Azaceta ook nog kennis met ze moet maken. De inkleuring bevat veel herfsttonen en daarmee geeft Elizabeth Breitweiser een extra duistere, depressieve lading aan Outcast.
Koop bij bol.com

Waardering: 3.5 / 5 sterren      
Duister, gruwelijk en verwarrend. Het onduidelijke begin helpt niet met het opstarten van de verhaallijn, waar gaat het verhaal heen?
De eerste twee delen van Outcast (88 en 65 pagina’s) zijn nu verkrijgbaar via Silverster Strips. Ook is er een gelimiteerde hard cover (152 pagina’s) met beide delen verschenen, deze komt overeen met de Amerikaanse ‘Outcast trade paperback 1: A Darkness Surrounds Him’.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 Reacties
 1. Sjors zegt

  Deel één van de comic zat bij de meest recente the Walking Dead TPB die ik kocht en ik vind het een cool begin. Inderdaad wat verwarrend, maar niet té. Ik denk dat ik deze serie wel verder ga lezen en/of de tv serie ga kijken.

  1. Frank Mulder zegt

   Ik las ergens trouwens dat Kirkman toch een einde voor TWD voor ogen heeft. Eerder wilde hij er een eindeloze serie van maken.
   (zelf ben ik overigens nog maar bij 30, dus genoeg te lezen)

   1. Sjors zegt

    Het is een leuk idee om het eindeloos door te laten gaan, maar in de praktijk werkt dat zelden. Of het moet heel verrassend zijn; het leven na de zombieplaag, waar Amerika/de wereld opnieuw wordt opgebouwd onder leiding van de hoofdpersonages, of zoiets 😛 Maar goed, dat zie ik niet gebeuren.

    Ik heb zelf TPB 25 thuis liggen (145-150) en ik zal het zeker blijven lezen (voorlopig), maar het begint wel een herhaling van zetten te worden. Ik heb liever dat er een goed einde aan wordt gebreid rond TPB 30 of zo dan dat ik straks TPB 35-40 aan het lezen en me afvraag waarom ik het eigenlijk nog koop en lees.

    1. Frank Mulder zegt

     Misschien ziet hij het zelf dus ook.
     Ik ben benieuwd, zal binnenkort weer verder lezen. Maar nu eerst toch Outcast 🙂

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Halloween 2019: feesten, evenementen en horrormarathons

7 leuke Halloween-activiteiten 2019

Halloween begint echt in te burgeren in Nederland. Grote pretparken pakken uit, etalages van winkels worden versiert en alle tv-zenders zenden griezelige programma's uit. Er zijn inmiddels vele Halloween-activiteiten in Nederland, we lichten er 7 voor je uit.
Lees meer...

Vier Halloween 2019 in deze 8 pretparken

De populariteit van Halloween in pretparken blijft toenemen. Behalve de griezelige aankleding, spookhuizen en scarezones is het ook dé mogelijkheid om de achtbanen in het donker te beleven!
Lees meer...

Halloween steeds uitbundiger gevierd in Nederland

De meeste Nederlanders vieren Halloween. Dit blijkt ons onderzoek in samenwerking met Stadshart Zoetermeer – dé Halloweenstad van Nederland. Ruim 70% van de respondenten staat stil bij dit van oorsprong Keltische griezelfeest.
Lees meer...

Deze 5 Halloweenfeesten pakken flink uit!

Iedere kroeg of club organiseert wel een feestje met Halloween, maar welke pakken er echt uit? We gaan alleen voor de échte Halloweenfeesten.
Lees meer...

5 Spookhuizen en Escape Experiences voor echte thrillseekers (Halloween 2019)

Een avondje horrorfilms kijken is niet meer genoeg voor echte thrillseekers en ook dit jaar valt er weer genoeg te beleven voor, tijdens en ná Halloween.
Lees meer...

Maar wat is Halloween eigenlijk?

31 oktober is het Halloween of eigenlijk All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen. Halloween is een samensmelting van diverse gebruiken en geloven.
Lees meer...

Vijf ‘Last Minute’ Halloweenkostuums

Je kent het misschien wel,  je hebt kaartjes voor een Halloweenfeest en enorme zin om te gaan maar niet zoveel tijd en geld om aan een kostuum te besteden.
Lees meer...

Hoe maak je jouw eigen Halloween-pompoen?

Handleiding: Maak je eigen Halloween Pompoen! Heb jij al een pompoen versierd of wil je dat wel doen maar weet je niet zo goed hoe?
Lees meer...

Kort Verhaal: Happy Halloween door Hanneke Boon

Greg trok zijn vest naar beneden. Aandachtig keek hij naar zichzelf in de spiegel. ‘Dit kostuum is dom’ dacht hij bij zichzelf.
Lees meer...

Help! Hoe word ik een Zombie in 5 stappen?

Zombies zijn hip, verkleed je als zombie voor Halloween of een zombiewalk. Hoe wordt je een zombie? Tutorial met Zombie-kleding en make-up
Lees meer...

Halloween: kostuums om je te inspireren

Halloween; dat wordt weer griezelen! De ideale gelegenheid om je te verkleden als monster, spook, zombie, vampier of als je beestachtige zelf?
Lees meer...

Dia de los Muertos – de dag van de doden

Dia de los Muertos is een eeuwenoude traditie met rituelen van de inheemse Mexicaanse bevolking die schedels als trofee bewaarde.
Lees meer...

Zo vier je Halloween in Walt Disney World, Orlando!

Halloween ofwel All Hallows' Eve wordt natuurlijk het grootst gevierd in Amerika. Daarom gingen we dit jaar naar Disney Orlando!
Lees meer...

Ben jij klaar voor het Halloweenfeest?

De videoclip Social Mediasochist - Common Shiner biedt inspiratie voor een Halloweenkostuum en brengt je alvast in de feeststemming!
Lees meer...

Halloween: Creëer je eigen enge gerechten

Gerechten die gemaakt worden met Halloween kunnen er mooi, maar juist ook walgelijk uitzien. De kunst daarvan is puur, om het maar zo eng mogelijk te maken.
Lees meer...

Halloween: Pompoenen voor Fashionista’s

Horror-liefhebbende, Halloweenvierende fashionista's kunnen dit jaar in stijl voor de dag komen met pompoenen voorzien van de logo's van luxemerken.
Lees meer...

Kort verhaal: Allerheiligen – Wim Dekens

Het was kwart over tien toen de jonge man naar de ingang van het kleine kerkhof liep. Kort verhaal Allerheiligen van Wim Dekens.
Lees meer...

Top 5: griezelsnoep voor Halloween

Deze week een top 5 met heerlijk griezelige snoepjes!
Lees meer...

Interview met scare actor Shelby Keizer

Overdag normale mensen, 's avonds wezens van de nacht. Wij interviewden één van de scare actors van Haunted Hall: Shelby Keizer.
Lees meer...

Tover je woning om in een spookhuis

Op zoek naar originele Halloween-decoraties? Met de ‘digital decorations’ van AtmosFX verander je je woning met een druk op de knop in een spookhuis. AtmosFX levert animaties en films die kunnen worden afgespeeld op je televisie en computer, maar die je ook kunt projecteren. AtmosFX levert desgewenst speciale schermen waarop je de…
Lees meer...

Maak je Halloweenkostuum compleet met deze maskers

Met een Halloween-masker maak je jouw kostuum echt af. Wij geven je 5 ideeēn om er fantastisch uit te zien op het Halloweenfeest! En 15% korting!
Lees meer...

Halloween-filmtips

Top 5 filmtips om met Halloween te kijken

Afgelopen tijd hebben De Nachtvlinders hevig gediscussieerd over welke vijf horrorfilms je met Halloween moet kijken, dit is onze tip 5:
Lees meer...

Halloween Horror Top 25 van de jaren ’10 – Deel 1

Wat zijn de 25 beste horrorfilms van dit decennium? Midnight Movie Reviewer Dennis Alink bespreekt nummers 25 t/m 21 van deze Halloweenlijst.
Lees meer...

Top 5 sfeervolle Halloweenfilms

Vandaag, 31 oktober is het dan Halloween en daarom een Top 5 met, in mijn ogen, de meest sfeervolle Halloweenfilms.
Lees meer...

Korte Halloweenfilms

Halloween parodie van Backstreet Boys “I’ll Kill You That Way”

Slashstreet Boys maken hilarische parodie van "I Want It That Way" speciaal voor Halloween.
Lees meer...

Don’t Do It & Pumpkin Night – 2 korte Halloweenfilms

Yes, het is Halloween! Twee korte horrorfilms die ons laten zien dat je niet moet spotten met pompoenen. Happy Halloween!
Lees meer...

Downloading And You – Korte Halloweenfilm

Een knappe prestatie op zich, al voor de 13e keer maken Adam Green en Will Barratt een korte film voor Halloween: Downloading And You
Lees meer...

Korte Halloweenfilm: The Trick or Treater (Eric England)

Het is weer bijna Halloween, een stevige en vooral hongerige pompoen speelt de hoofdrol in deze korte horrorfilm The Trick or Treater.
Lees meer...

Korte Halloween-film: Witches Brew

Het lijkt zo’n onschuldig kinderspelletje ‘Witches Brew’, kinderen geven geblindeerd heksenspullen door en ze moeten raden wat het echt is.
Lees meer...

The Killer Choir: Kill the world

Een parodie op het liedje: Michael Jackson- Heal the world
Lees meer...

Monster Problems – korte Halloween-film

Drie monsters zitten achter een jongetje aan in zijn slaapkamer, maar helaas is het jongetje ze telkens te slim af.
Lees meer...

The Green Ruby Pumpkin – korte Halloween film

Wat gebeurt er als je twee special effect meesters een Halloweenfilmpje laat maken? De korte film The Green Ruby Pumpkin is het resultaat van een samenwerking van Miguel Ortega (Thor, 300, Silent Hill) en Tran Ma (Thor, Alice in Wonderland, Transformoers: Dark of the Moon). http://vimeo.com/51358765 De twee hebben veel aandacht gehad voor…
Lees meer...

Korte film: Halloween Hugs (Adam Green, 2013)

Al jaren maakt filmregisseur Adam Green ( Hatchet, Frozen, Holliston) iedere Halloween een korte film met Halloween als thema.
Lees meer...

Happy Tree Friends vieren Halloween: Remains To Be Seen

Wie kent ze niet, de superblije Happy Tree Friends. En natuurlijk vieren ook de Happy Tree Friends Halloween, hoewel vieren misschien niet het juiste woord is...
Lees meer...

The Life and Death of a Pumpkin

Deze korte horrorfilm van Aaron Yonda over het leven van een Halloweenpompoen uit 2006 met de voiceover van Matt Sloan is zowel dramatisch als vermakelijk.
Lees meer...

Korte Halloween-film “The Jester”

The Jester is geregisseerd door Colin Krawchuk en vertelt over een man die op Halloween-avond een goochelaar tegenkomt die wel erg enge trucjes heeft...
Lees meer...

Trick or Treat: Just take one – Halloween Short

Het dilemma voor trick-or-treat met Halloween, wat te doen met een onbeheerde bak met snoep voor een deur met een briefje JUST TAKE ONE... korte film
Lees meer...