Recensie The Visit (M. Night Shyamalan, 2015)

Couponactie INT boeken - aug

The Visit (Ed Oxenbould)
The Visit: Becca en haar jongere broertje Tyler gaan een weekje logeren op de afgelegen boerderij van hun grootouders in Pennsylvania. Ze ontdekken echter al snel dat er iets mis is met hun familieleden. De kinderen ontdekken verontrustende zaken bij hun opa en oma en het veilig thuis komen lijkt steeds moeilijker te worden.

The Visit is een horrorfilm van regisseur M. Night Shyamalan. Na een paar knallers valt films (The Sixth Sense, Signs) vielen zijn nieuwe films regelmatig tegen. Het lukte hem recent week om met de serie Wayward Pines een goede productie neer te zetten. En ook The Visit is een titel om zeker te gaan kijken.

Het begint allemaal redelijk onschuldig, tijdens het weekje logeren bij opa en oma filmt Becca (gespeeld door Olivia DeJonge) alles. Hun moeder heeft d’r ouders al niet meer gezien sinds ze er met een (veel oudere) highschool-leraar vandoor ging. Becca wil een documentaire maken om de familie weer dichterbij elkaar te brengen, en gaat op zoek naar de vraag wat er nu precies op de dag van het vertrek is gebeurd. Dit blijkt echter niet zo makkelijk, en de grootouders blijken maar vreemde mensen… Waarom loopt oma ’s nachts rond, wat doet opa in dat schuurtje en waarom willen ze niet praten over vroeger?

The Visit ontwikkelt zich als een spannende tienerfilm, maar stopt daar niet. Het plot van Shyamalan ontwikkeld zich daarna verder en wordt behoorlijk creepy. Gelukkig is er niet voor gekozen om er een found footage-film van te maken. Becca en Tyler wordt prachtig neergezet door de jonge acteurs Olivia DeJonge en Ed Oxenbould, maar ook de ingewikkelde rollen van de grootouders zijn overtuigend gespeeld door Deanna Dunagan en Peter McRobbie.
The Visit (Olivia DeJonge)

Waardering: 4 / 5 sterren      
The Visit is sinds vandaag verkrijgbaar op blu-ray en dvd. De DVD bevat qua extra’s Deleted scenes en een Alternate ending. Koop je de blu-ray, dan krijg je er nog twee extra: The Making of The Visit en Becca’s Photos. Aardig, maar niet hele interessante stukken, in tegenstelling tot de film zelf.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer