- advertentie -

Eerste trailer Westworld belooft een duister drama

Op het eerste oog zul je Westworld (de film uit 1973 of de komende serie) niet snel inschatten als horror, maar als je verder kijkt zie je in deze dystopische setting al snel een Frankenstein-complex doorschemeren in de opstand van de robots. En het eindigt niet alleen daar, de chaos die aangericht wordt is dodelijk. In hoeverre de film en de serie elkaar gaan overlappen is een grote vraag. De eerste teaser trailer van deze sf/horror/westernserie Westworld ziet er in elk geval goed uit:

Een duister, episch verhaal over kunstmatig bewustzijn en de evolutie van de zonde. Op de rand van de nabije toekomst en het geprogrammeerde verleden, verkent de serie Westworld een wereld waarin iedereen aan zijn behoeften – ongeacht hoe nobel of verdorven – kan toegeven.

Westworld-Anthony-Hopkins
Anthony Hopkins als Dr. Robert Ford in Westworld.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige film van Michael Crichton uit 1973, bewerkt tot tv-serie door producenten/scriptschrijvers Jonathan Nolan (Interstellar, The Dark Knight, Person of Interest) en Lisa Joy (Pushing Daisies, Burn Notice). Ook neemt Jonathan Nolan de regie voor een paar afleveringen op zich.

Ook de cast van de HBO-serie is zeker niet de minste; Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandie Newton, Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Sidse Babett Knudsen, Jimmi Simpson, Rodrigo Santoro, Shannon Woodward, Ingrid Bolsø Berdal, Ben Barnes, Simon Quarterman, Angela Sarafyan, Clifton Collins Jr en Luke Hemsworth.
hbo-westworld
Westworld begint 3 oktober bij HBO in Nederland.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. BlackBiker zegt

    Ik ben altijd een fan geweest van de originele film met Yul Brynner uit 1973. Ook het vervolg “Futureworld” kon mij wel bekoren. Ik ben dus heel benieuwd wat ze er met de huidige mogelijkheden van kunnen maken. De cast lijst beloofd in elk geval veel goeds.

Recente berichten

Recensie: ‘The Order’ (Netflix, 2019)

De nieuwe Netflix-serie The Order is vooral een experimentele serie is. Het is een mix van spanning, liefde en…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…