Recensie: Is Zavvi’s ZBOX een Killer?

ZBOXTegenwoordig kun je overal een abonnement op nemen; tijdschriften, scheermesjes, sokken of suikervrije snacks. Maar ook op gadgets! In 2014 bespraken we de subscription horrorbox van Nerd Block: Horror Block. En ook de Britse webwinkel Zavvi heeft nu een maandelijkse mystery box vol gadgets, iedere maand in een ander thema. Het thema van februari was KILLER.

“Kijk uit!” De Killer ZBOX komt er aan… We houden de inhoud momenteel nog even achter slot en grendel, maar bereid je voor op premiejagers, huurmoordenaars en psychopaten. Deze ZBOX zit vol met items die gewijd zijn aan de gevaarlijkste film, games, comics en TV ‘killers’, en is daarmee dodelijk goed.

Killer ZBOX Zavvi

In the Killer ZBOX

Vooraf is natuurlijk nooit duidelijk wat er in zo’n mysterybox zit, maar er waren hints naar richting American Psycho/Norman Bates, Child’s Play/Chucky, Deadpool, Star Wars/Boba Fett en Mars Attacks. De box is binnen en tijd om de waarde te bepalen.

 • Chucky! – Een knuffel van ongeveer 25 cm, de hoofdrolspeler van de Child’s Play-films. In 1988 zag Chucky het levenslicht, bedacht door Don Mancini en nog altijd moord hij er stevig op los, waarschijnlijk verschijnt er volgend jaar een nieuwe Child’s Play. Toch jammer dat het geen pop, maar een knuffel is.
 • Boba Fett – Een koffiemok met een print van de helm van de beruchte premiejager die we voor het eerst zagen in Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back. Terwijl het zal op jacht is naar Han Solo, wordt hij door Darth Vader ingehuurd om Luke Skywalker levend te vangen. Wel een Killer dude, maar hij maakt er zelf niet veel.
 • Patrick Bateman – Wie American Psycho heeft gezien weet hoe belangrijk visitekaartjes zijn, het is je statussymbool. Vanaf nu kun je je voordoen als Patrick Bateman. Tenminste, laten we jou dan wel adviseren zijn stapel aan moorden niet na te doen.
 • Mars Attacks! – Het is alweer 20 jaar geleden dat Tim Burton met een topcast Mars Attacks verfilmde. Deze patch is leuk om op je laptoptas te naaien.
 • Here’s Johnny – Schrijver Jack Torrance draait volledig door in het Overlook Hotel. In Stanley Kubricks verfilming The Shining draait Jack Nicholson dit t-shirt.
 • Deadpool Comics – De aanleiding van de ZBOX is overduidelijk de verfilming van Marvel’s antiheld Deadpool geweest.
  • De eerste comic is ‘True Believers: Deadpool #1‘; een soort heruitgave van New Mutant #98, de eerste comic waarin Deadpool verscheen.
  • Deadpool Kills the Marvel Universe bundelt de vier comics waarin Deadpool volledig los gaat op alle Marvel-helden, hij de dé killer!
 • ZBOX Magazine – Leuk extraatje, elke maand maakt Zavvi een magazine (20 pagina’s) met daarin filmtips, recepten, foto’s gemaakt door ontvangers van de vorige ZBOX, een quizje en de eerste hint naar de volgende ZBOX: Guardians. Je kunt deze ook online lezen.

Killer ZBOX
De ZBOX kost, los of in een maandelijks abonnement, €26,99 inclusief verzendkosten. Die prijs is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Horror Block, waar je wel voor de shipping uit VS betaald.
Met 8 items is de box goed gevuld, de koffiemok gaat hier veel gebruik worden en Chucky krijgt zeker een leuke plek. Maar het visitekaartje van Patrick Bateman is echt wel een beetje een knullig item. de Killer ZBox is wat mij betreft niet dé killer, de vorige boxen lijken ook een net iets betere inhoud te hebben. Toch hier een dikke voldoende!

Waardering: 3.5 / 5 sterren      

ZBOX heeft niet altijd een horrorthema, iedere maand wisselen ze. Zo is het komende maand dus ‘Guardians’. Maar zodra het ‘mystery’ er af is en de ZBOXen zijn verzonden, kun je de box nog gewoon nabestellen. Je kunt dus altijd wachten tot de inhoud van de Zbox bekend is, voordat je hem koopt. Ook deze Killer ZBox is dus nog gewoon te bestellen.
zbox guardians

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
 1. Arie de Haas zegt

  Wil elke keer zo’n zavvi box bestellen. Maar zit telkens te twijfelen, of ik daar geen spijt van ga krijgen. Toch maar een keer nadenken 🙂

 2. Sjors zegt

  Chill dat je ze los kunt bestellen. Ik vind die boxen cool, maar er zijn maanden dat ik het geld liever ergens anders aan besteed. Zo’n abonnement zie ik dus ook niet echt zitten (op dit moment).

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Halloween 2019: feesten, evenementen en horrormarathons

7 leuke Halloween-activiteiten 2019

Halloween begint echt in te burgeren in Nederland. Grote pretparken pakken uit, etalages van winkels worden versiert en alle tv-zenders zenden griezelige programma's uit. Er zijn inmiddels vele Halloween-activiteiten in Nederland, we lichten er 7 voor je uit.
Lees meer...

Vier Halloween 2019 in deze 8 pretparken

De populariteit van Halloween in pretparken blijft toenemen. Behalve de griezelige aankleding, spookhuizen en scarezones is het ook dé mogelijkheid om de achtbanen in het donker te beleven!
Lees meer...

Halloween steeds uitbundiger gevierd in Nederland

De meeste Nederlanders vieren Halloween. Dit blijkt ons onderzoek in samenwerking met Stadshart Zoetermeer – dé Halloweenstad van Nederland. Ruim 70% van de respondenten staat stil bij dit van oorsprong Keltische griezelfeest.
Lees meer...

Deze 5 Halloweenfeesten pakken flink uit!

Iedere kroeg of club organiseert wel een feestje met Halloween, maar welke pakken er echt uit? We gaan alleen voor de échte Halloweenfeesten.
Lees meer...

5 Spookhuizen en Escape Experiences voor echte thrillseekers (Halloween 2019)

Een avondje horrorfilms kijken is niet meer genoeg voor echte thrillseekers en ook dit jaar valt er weer genoeg te beleven voor, tijdens en ná Halloween.
Lees meer...

Maar wat is Halloween eigenlijk?

31 oktober is het Halloween of eigenlijk All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen. Halloween is een samensmelting van diverse gebruiken en geloven.
Lees meer...

Vijf ‘Last Minute’ Halloweenkostuums

Je kent het misschien wel,  je hebt kaartjes voor een Halloweenfeest en enorme zin om te gaan maar niet zoveel tijd en geld om aan een kostuum te besteden.
Lees meer...

Hoe maak je jouw eigen Halloween-pompoen?

Handleiding: Maak je eigen Halloween Pompoen! Heb jij al een pompoen versierd of wil je dat wel doen maar weet je niet zo goed hoe?
Lees meer...

Kort Verhaal: Happy Halloween door Hanneke Boon

Greg trok zijn vest naar beneden. Aandachtig keek hij naar zichzelf in de spiegel. ‘Dit kostuum is dom’ dacht hij bij zichzelf.
Lees meer...

Help! Hoe word ik een Zombie in 5 stappen?

Zombies zijn hip, verkleed je als zombie voor Halloween of een zombiewalk. Hoe wordt je een zombie? Tutorial met Zombie-kleding en make-up
Lees meer...

Halloween: kostuums om je te inspireren

Halloween; dat wordt weer griezelen! De ideale gelegenheid om je te verkleden als monster, spook, zombie, vampier of als je beestachtige zelf?
Lees meer...

Dia de los Muertos – de dag van de doden

Dia de los Muertos is een eeuwenoude traditie met rituelen van de inheemse Mexicaanse bevolking die schedels als trofee bewaarde.
Lees meer...

Zo vier je Halloween in Walt Disney World, Orlando!

Halloween ofwel All Hallows' Eve wordt natuurlijk het grootst gevierd in Amerika. Daarom gingen we dit jaar naar Disney Orlando!
Lees meer...

Ben jij klaar voor het Halloweenfeest?

De videoclip Social Mediasochist - Common Shiner biedt inspiratie voor een Halloweenkostuum en brengt je alvast in de feeststemming!
Lees meer...

Halloween: Creëer je eigen enge gerechten

Gerechten die gemaakt worden met Halloween kunnen er mooi, maar juist ook walgelijk uitzien. De kunst daarvan is puur, om het maar zo eng mogelijk te maken.
Lees meer...

Halloween: Pompoenen voor Fashionista’s

Horror-liefhebbende, Halloweenvierende fashionista's kunnen dit jaar in stijl voor de dag komen met pompoenen voorzien van de logo's van luxemerken.
Lees meer...

Kort verhaal: Allerheiligen – Wim Dekens

Het was kwart over tien toen de jonge man naar de ingang van het kleine kerkhof liep. Kort verhaal Allerheiligen van Wim Dekens.
Lees meer...

Top 5: griezelsnoep voor Halloween

Deze week een top 5 met heerlijk griezelige snoepjes!
Lees meer...

Interview met scare actor Shelby Keizer

Overdag normale mensen, 's avonds wezens van de nacht. Wij interviewden één van de scare actors van Haunted Hall: Shelby Keizer.
Lees meer...

Tover je woning om in een spookhuis

Op zoek naar originele Halloween-decoraties? Met de ‘digital decorations’ van AtmosFX verander je je woning met een druk op de knop in een spookhuis. AtmosFX levert animaties en films die kunnen worden afgespeeld op je televisie en computer, maar die je ook kunt projecteren. AtmosFX levert desgewenst speciale schermen waarop je de…
Lees meer...

Maak je Halloweenkostuum compleet met deze maskers

Met een Halloween-masker maak je jouw kostuum echt af. Wij geven je 5 ideeēn om er fantastisch uit te zien op het Halloweenfeest! En 15% korting!
Lees meer...

Halloween-filmtips

Top 5 filmtips om met Halloween te kijken

Afgelopen tijd hebben De Nachtvlinders hevig gediscussieerd over welke vijf horrorfilms je met Halloween moet kijken, dit is onze tip 5:
Lees meer...

Halloween Horror Top 25 van de jaren ’10 – Deel 1

Wat zijn de 25 beste horrorfilms van dit decennium? Midnight Movie Reviewer Dennis Alink bespreekt nummers 25 t/m 21 van deze Halloweenlijst.
Lees meer...

Top 5 sfeervolle Halloweenfilms

Vandaag, 31 oktober is het dan Halloween en daarom een Top 5 met, in mijn ogen, de meest sfeervolle Halloweenfilms.
Lees meer...

Korte Halloweenfilms

Halloween parodie van Backstreet Boys “I’ll Kill You That Way”

Slashstreet Boys maken hilarische parodie van "I Want It That Way" speciaal voor Halloween.
Lees meer...

Don’t Do It & Pumpkin Night – 2 korte Halloweenfilms

Yes, het is Halloween! Twee korte horrorfilms die ons laten zien dat je niet moet spotten met pompoenen. Happy Halloween!
Lees meer...

Downloading And You – Korte Halloweenfilm

Een knappe prestatie op zich, al voor de 13e keer maken Adam Green en Will Barratt een korte film voor Halloween: Downloading And You
Lees meer...

Korte Halloweenfilm: The Trick or Treater (Eric England)

Het is weer bijna Halloween, een stevige en vooral hongerige pompoen speelt de hoofdrol in deze korte horrorfilm The Trick or Treater.
Lees meer...

Korte Halloween-film: Witches Brew

Het lijkt zo’n onschuldig kinderspelletje ‘Witches Brew’, kinderen geven geblindeerd heksenspullen door en ze moeten raden wat het echt is.
Lees meer...

The Killer Choir: Kill the world

Een parodie op het liedje: Michael Jackson- Heal the world
Lees meer...

Monster Problems – korte Halloween-film

Drie monsters zitten achter een jongetje aan in zijn slaapkamer, maar helaas is het jongetje ze telkens te slim af.
Lees meer...

The Green Ruby Pumpkin – korte Halloween film

Wat gebeurt er als je twee special effect meesters een Halloweenfilmpje laat maken? De korte film The Green Ruby Pumpkin is het resultaat van een samenwerking van Miguel Ortega (Thor, 300, Silent Hill) en Tran Ma (Thor, Alice in Wonderland, Transformoers: Dark of the Moon). http://vimeo.com/51358765 De twee hebben veel aandacht gehad voor…
Lees meer...

Korte film: Halloween Hugs (Adam Green, 2013)

Al jaren maakt filmregisseur Adam Green ( Hatchet, Frozen, Holliston) iedere Halloween een korte film met Halloween als thema.
Lees meer...

Happy Tree Friends vieren Halloween: Remains To Be Seen

Wie kent ze niet, de superblije Happy Tree Friends. En natuurlijk vieren ook de Happy Tree Friends Halloween, hoewel vieren misschien niet het juiste woord is...
Lees meer...

The Life and Death of a Pumpkin

Deze korte horrorfilm van Aaron Yonda over het leven van een Halloweenpompoen uit 2006 met de voiceover van Matt Sloan is zowel dramatisch als vermakelijk.
Lees meer...

Korte Halloween-film “The Jester”

The Jester is geregisseerd door Colin Krawchuk en vertelt over een man die op Halloween-avond een goochelaar tegenkomt die wel erg enge trucjes heeft...
Lees meer...

Trick or Treat: Just take one – Halloween Short

Het dilemma voor trick-or-treat met Halloween, wat te doen met een onbeheerde bak met snoep voor een deur met een briefje JUST TAKE ONE... korte film
Lees meer...