Film & TV | Games | Boeken & Comics

Dieren komen in opstand: TV-serie ‘Zoo’ 4 januari op SBS6

Update 18-1-2016: ZOO is verplaatst van SBS 6 naar SBS 9, zelfde tijd maandagavond. Tweet dit.

tv-serie ZOO (SBS6)Zoo is een boek geschreven door James Patterson in 2012 en het vertelt het verhaal van Jackson Oz die al jaren waarschuwt voor de toenemende agressie van (huis)dieren op mensen. Hij wordt volledig genegeerd door de meerderheid van de wetenschappers. Pas als hij een slachtpartij door een grote groep leeuwen in Botswana overleefd en het leven van ecologist École Polytechnique redt, krijgt hij eindelijk een luisterend oor.

De Amerikaanse zender CBS heeft een serie gemaakt van dit boek en is vanaf 4 januari 2016 te zien bij SBS6. De hoofdrollen zijn voor James Wolk (als Jackson Oz), Nora Arnezeder (Chloe Tousignant), Nonso Anozie (Abraham), Kristen Connolly (Jamie) en Billy Burke (Mitch).

Dierenrijk keert zich tegen mensheid in nieuwe hitserie Zoo

SBS6 start het nieuwe jaar met de best bekeken Amerikaanse zomerserie van 2015: Zoo. In deze bloedstollende serie komt het dierenrijk in opstand tegen de mensheid. Na eeuwen van onderdrukking zijn de dieren het zat om door mensen te worden opgesloten, getemd, gegeten of te worden gedood voor vermaak. Een team van experts gaat op zoek naar een manier om het geweld te stoppen voordat de mens het onderspit delft. Zoo is vanaf 4 januari 2016 te zien bij SBS6.

In Los Angeles worden twee mannen op straat aangevallen door leeuwen die op mysterieuze wijze zijn ontsnapt uit de dierentuin. Journalist Jamie Campbell (Kristen Connolly, van o.a. House of Cards) onderzoekt het incident en denkt dat er meer achter zit. Samen met patholoog Mitch Morgan zoekt ze de oorzaak voor het vreemde gedrag van de leeuwen. Tegelijkertijd overvalt in Botswana een groep wilde leeuwen een afgelegen restaurant. Zoöloog Jackson Oz (James Wolk, van o.a. Mad Man) en safarigids Abraham Kenyatta (Nonso Anozie, van o.a. Game of Thrones) gaan op zoek naar de beesten, maar dan worden ze zelf de prooi. Al snel blijkt dat er een grote opstand gaande is vanuit het dierenrijk, dat zich verenigt tegen de mensen. Het is nu de taak van het team van experts om uit te zoeken hoe dit geweld kan worden gestopt, voordat de mensheid het moet ontgelden.
[adsense_336]
Amerikaans succes
Zoo is gebaseerd op de bestseller van James Patterson en Michael Ledwidge. De serie is in Amerika de best bekeken serie van de zomer van 2015. Ook in Australië, Canada en het Verenigd Koninkrijk is Zoo lovend ontvangen en is het een van de meest bekeken series van het moment. Onlangs werd bekend dat de eerste reeks een vervolg krijgt. New York Times noemt Zoo “een kundig gemaakte serie die goed past bij de huidige fascinatie voor maatschappelijke doemscenario’s”

Vanaf 4 januari om 20.30 uur bij SBS6

Herhaling Zoo SBS 6 tv-serie

De serie wordt twee keer herhaald:
zaterdag 23:15 – SBS 6
zondag 20.30 – SBS 9