- advertentie -

Eerste teaser voor tv-serie ‘The Terror’


De mannen aan boord van HMS Terror hebben goede verwachting de Noordwestelijke Doorvaart te vinden. Wanneer de leider van de expeditie, Sir John Franklin, een vreselijke dood tegemoet gaat, neemt kapitein Francis Crozier het commando over en leidt hij zijn overlevende bemanningsleden op een laatste, wanhopige poging om over het ijs naar het zuiden te vluchten.

Maar als de winter nadert, als scheurbuik en honger meer verschrikkelijk worden, en als de verschrikking op het ijs hen naar het zuiden achtervolgt, beginnen Crozier en zijn mannen te vrezen dat er geen ontsnapping mogelijk is.

Eind 2016 kondigde AMC de serie aan en de opnames begonnen in Boedepast, inmiddels is de postproductie vol op bezig en zal de serie in maart 2018 overal op AMC te zien zijn.

Het boek en de serie zijn gebaseerd op de expeditie om de zogenoemde Noordwestelijke Doorvaart te vinden, een route die de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan bovenlangs Canada voor de scheepvaart zou verbinden. Het oorlogsschip Terror is vorig jaar gevonden, 168 jaar nadat het verdween en ruim 100 bemanningsleden omkwamen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Zral zegt

    Gebaseerd op het boek van Simmons?

    1. Frank Mulder zegt

Recente berichten

Recensie: ‘The Order’ (Netflix, 2019)

De nieuwe Netflix-serie The Order is vooral een experimentele serie is. Het is een mix van spanning, liefde en…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…