Fear The Walking Dead: interview met Kim Dickens

In de nacht van zondag op maandag 5 juni start het derde seizoen van Fear The Walking Dead. Met het oog op de première mocht De Nachtvlinders hoofdrolspeelster Kim Dickens (Deadwood, Sons of Anarchy & House of Cards) enkele vragen stellen over dit nieuwe seizoen.

Het tweede seizoen eindigde met de nodige cliffhangers. Nick en Luciana ontkomen aan de gewelddadige bende en leiden de inwoners van de Colinia naar een mogelijk militair kamp net over de grens. Net voor de grensovergang wordt de groep echter beschoten en Nick en Luciana gevangen genomen. Travis heeft na de dood van zijn zoon zijn familie weer teruggevonden. Maar hij heeft ook een van de bewoners van het veilige hotel dood geslagen. Dankzij Victor Strand weten Madison (Kim Dickens), Travis en Alicia te ontsnappen aan de wraak van de andere bewoners. Het gezin vlucht richting diezelfde grensovergang.

In de finale van seizoen 2 vertel je Travis dat jij ‘al zo was’, bereid om alles te doen om je gezin te verdedigen. En dat Travis nu pas zo was geworden. Nu is de tagline voor seizoen 3 “Fear What You Become”. Wat betekent dit voor Madison?

Kim Dickens: Het karakter van Madison wordt een stuk donkerder. Het wordt haar nog meer duidelijk wat er nodig is om te overleven. Er is geen zwakheid meer voor haar, geen kwetsbaarheid. Ze omarmt haar kracht en realiseert zich wat nodig is om te overleven. Haar grootste motivatie is het samen en veilig houden van haar gezin. Door die motivatie verliest ze haar angsten. Er is dan geen ruimte meer voor compassie en zwakheid. Madison is een snelle leerling.

En Travis, denk je dat hij echt geleerd heeft om te doen wat er nodig is om te overleven?

Ja, ik denk het wel. Wanneer je ziet wat hij heeft meegemaakt, dan weet je dat hij een compleet ander persoon is geworden. Hij heeft de verantwoordelijken voor de dood van zijn zoon vermoord. Hij is nu veel meer aangepast aan de wereld om hem heen en wat daarin nodig is om te overleven. Deze evolutie maakt Travis veel sterker.

Hoe zal dit de relatie tussen Madison en Travis beïnvloeden?

Ik denk dat Madison en Travis slim genoeg zijn om te beseffen dat alles wat er gebeurd is terwijl ze uit elkaar waren, hen veranderd heeft als mens. Ze erkennen allebei dat ze zijn teruggekomen als andere mensen. Het is niet mogelijk om terug te komen als hetzelfde romantische stel dat ze bij aanvang waren, toen de wereld eindigde. Ze realiseren zich dat wat nu naar de oppervlakte komt voor een sterke band zorgt. Ze delen immers nu een kracht en een verantwoordelijkheid.

Kun je ons iets vertellen over wat we kunnen verwachten van Victor Strand in seizoen 3, nadat hij Madison heeft helpen ontsnappen uit het hotel?

Victor kiest ervoor om niet met ons mee te gaan, iets wat vervelend is voor Madison omdat ze een heel sterk team zijn geworden. Maar Victor trekt zijn eigen plan. Hij denkt dat vertrekken niet het beste idee is, dus laat hij hen gaan. Hij heeft zijn partner verloren en heeft nog tijd nodig om te herstellen. Maar waarschijnlijk zien we daarna ook weer de oplichter in hem terug. Ik denk dat we er naar uit kunnen kijken om daar meer van te zien.

In de trailer is duidelijk dat de hoofdrolspelers weer bij elkaar komen in/rond het kamp van een militie bij de grens. Worden Nick en Luciana onderdeel van de groep?

In het begin van het seizoen zie je iedereen naar hetzelfde punt (het kamp) trekken, en vindt iedereen elkaar ook weer. Er is kracht in het samenzijn, en het is ook goed voor het hart. Ik denk dat het goed is voor het verhaal dat de verschillende gezinsleden weer samen zijn. Het is mooi om te zien en het is herstellend, vooral voor Madison.

Wat kun je ons meer vertellen over het kamp bij de grens waar seizoen 3 gaat beginnen?

Ze (Madison, Travis & Alicia) komen aan bij de grens en worden meteen gevangen genomen door de militie die een brandstofopslag bewaakt. Dat is een shock. Maar Madison heeft snel door dat het niet handig om (nu) terug te vechten. De mannen en vrouwen worden van elkaar gescheiden en worden ondervraagd over hun ervaringen. Ze realiseren zich dan vrij snel dat ze zich in een gevaarlijke situatie bevinden.

Tot slot de laatste vraag, een klassieker. Veel fans van de show zouden graag een crossover zien met The Walking Dead. Zie je in de toekomst een dergelijke connectie gebeuren? En als die er zou zijn, bijvoorbeeld om de achtergrond van een karakter uit TWD duidelijk te maken, wie zou je dan graag zien?

Dat zou fantastisch zijn, toch? Het zou een heel opwindend verhaal zijn, zo’n crossover. En ik denk dat het zeker mogelijk is. Het zou elk van de karakters kunnen zijn eigenlijk. Ik zou zelf heel graag Daryl Dixon langs zien komen. Maar iedereen zou fantastisch zijn.

Fear the Walking Dead verschijnt ook in Nederland op tv bij AMC (Ziggo kanaal 131, KPN 302 en diverse andere aanbieders). Seizoen 3 zal vanaf de nacht van zondag op maandag 5 juni om 3.00u, tegelijk met de première in de VS, te zien zijn en wordt maandagavond herhaalt om 22.00u. De eerste 8 afleveringen van seizoen 3 worden verspreid over 6 weken uitgezonden, met een twee uur durende première en een twee uur durende mid-season finale halverwege het seizoen die op 10 juli wordt uitgezonden.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Halloween 2019: feesten, evenementen en horrormarathons

7 leuke Halloween-activiteiten 2019

Halloween begint echt in te burgeren in Nederland. Grote pretparken pakken uit, etalages van winkels worden versiert en alle tv-zenders zenden griezelige programma's uit. Er zijn inmiddels vele Halloween-activiteiten in Nederland, we lichten er 7 voor je uit.
Lees meer...

Vier Halloween 2019 in deze 8 pretparken

De populariteit van Halloween in pretparken blijft toenemen. Behalve de griezelige aankleding, spookhuizen en scarezones is het ook dé mogelijkheid om de achtbanen in het donker te beleven!
Lees meer...

Halloween steeds uitbundiger gevierd in Nederland

De meeste Nederlanders vieren Halloween. Dit blijkt ons onderzoek in samenwerking met Stadshart Zoetermeer – dé Halloweenstad van Nederland. Ruim 70% van de respondenten staat stil bij dit van oorsprong Keltische griezelfeest.
Lees meer...

Deze 5 Halloweenfeesten pakken flink uit!

Iedere kroeg of club organiseert wel een feestje met Halloween, maar welke pakken er echt uit? We gaan alleen voor de échte Halloweenfeesten.
Lees meer...

5 Spookhuizen en Escape Experiences voor echte thrillseekers (Halloween 2019)

Een avondje horrorfilms kijken is niet meer genoeg voor echte thrillseekers en ook dit jaar valt er weer genoeg te beleven voor, tijdens en ná Halloween.
Lees meer...

Maar wat is Halloween eigenlijk?

31 oktober is het Halloween of eigenlijk All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen. Halloween is een samensmelting van diverse gebruiken en geloven.
Lees meer...

Vijf ‘Last Minute’ Halloweenkostuums

Je kent het misschien wel,  je hebt kaartjes voor een Halloweenfeest en enorme zin om te gaan maar niet zoveel tijd en geld om aan een kostuum te besteden.
Lees meer...

Hoe maak je jouw eigen Halloween-pompoen?

Handleiding: Maak je eigen Halloween Pompoen! Heb jij al een pompoen versierd of wil je dat wel doen maar weet je niet zo goed hoe?
Lees meer...

Kort Verhaal: Happy Halloween door Hanneke Boon

Greg trok zijn vest naar beneden. Aandachtig keek hij naar zichzelf in de spiegel. ‘Dit kostuum is dom’ dacht hij bij zichzelf.
Lees meer...

Help! Hoe word ik een Zombie in 5 stappen?

Zombies zijn hip, verkleed je als zombie voor Halloween of een zombiewalk. Hoe wordt je een zombie? Tutorial met Zombie-kleding en make-up
Lees meer...

Halloween: kostuums om je te inspireren

Halloween; dat wordt weer griezelen! De ideale gelegenheid om je te verkleden als monster, spook, zombie, vampier of als je beestachtige zelf?
Lees meer...

Dia de los Muertos – de dag van de doden

Dia de los Muertos is een eeuwenoude traditie met rituelen van de inheemse Mexicaanse bevolking die schedels als trofee bewaarde.
Lees meer...

Zo vier je Halloween in Walt Disney World, Orlando!

Halloween ofwel All Hallows' Eve wordt natuurlijk het grootst gevierd in Amerika. Daarom gingen we dit jaar naar Disney Orlando!
Lees meer...

Ben jij klaar voor het Halloweenfeest?

De videoclip Social Mediasochist - Common Shiner biedt inspiratie voor een Halloweenkostuum en brengt je alvast in de feeststemming!
Lees meer...

Halloween: Creëer je eigen enge gerechten

Gerechten die gemaakt worden met Halloween kunnen er mooi, maar juist ook walgelijk uitzien. De kunst daarvan is puur, om het maar zo eng mogelijk te maken.
Lees meer...

Halloween: Pompoenen voor Fashionista’s

Horror-liefhebbende, Halloweenvierende fashionista's kunnen dit jaar in stijl voor de dag komen met pompoenen voorzien van de logo's van luxemerken.
Lees meer...

Kort verhaal: Allerheiligen – Wim Dekens

Het was kwart over tien toen de jonge man naar de ingang van het kleine kerkhof liep. Kort verhaal Allerheiligen van Wim Dekens.
Lees meer...

Top 5: griezelsnoep voor Halloween

Deze week een top 5 met heerlijk griezelige snoepjes!
Lees meer...

Interview met scare actor Shelby Keizer

Overdag normale mensen, 's avonds wezens van de nacht. Wij interviewden één van de scare actors van Haunted Hall: Shelby Keizer.
Lees meer...

Tover je woning om in een spookhuis

Op zoek naar originele Halloween-decoraties? Met de ‘digital decorations’ van AtmosFX verander je je woning met een druk op de knop in een spookhuis. AtmosFX levert animaties en films die kunnen worden afgespeeld op je televisie en computer, maar die je ook kunt projecteren. AtmosFX levert desgewenst speciale schermen waarop je de…
Lees meer...

Maak je Halloweenkostuum compleet met deze maskers

Met een Halloween-masker maak je jouw kostuum echt af. Wij geven je 5 ideeēn om er fantastisch uit te zien op het Halloweenfeest! En 15% korting!
Lees meer...

Halloween-filmtips

Top 5 filmtips om met Halloween te kijken

Afgelopen tijd hebben De Nachtvlinders hevig gediscussieerd over welke vijf horrorfilms je met Halloween moet kijken, dit is onze tip 5:
Lees meer...

Halloween Horror Top 25 van de jaren ’10 – Deel 1

Wat zijn de 25 beste horrorfilms van dit decennium? Midnight Movie Reviewer Dennis Alink bespreekt nummers 25 t/m 21 van deze Halloweenlijst.
Lees meer...

Top 5 sfeervolle Halloweenfilms

Vandaag, 31 oktober is het dan Halloween en daarom een Top 5 met, in mijn ogen, de meest sfeervolle Halloweenfilms.
Lees meer...

Korte Halloweenfilms

Halloween parodie van Backstreet Boys “I’ll Kill You That Way”

Slashstreet Boys maken hilarische parodie van "I Want It That Way" speciaal voor Halloween.
Lees meer...

Don’t Do It & Pumpkin Night – 2 korte Halloweenfilms

Yes, het is Halloween! Twee korte horrorfilms die ons laten zien dat je niet moet spotten met pompoenen. Happy Halloween!
Lees meer...

Downloading And You – Korte Halloweenfilm

Een knappe prestatie op zich, al voor de 13e keer maken Adam Green en Will Barratt een korte film voor Halloween: Downloading And You
Lees meer...

Korte Halloweenfilm: The Trick or Treater (Eric England)

Het is weer bijna Halloween, een stevige en vooral hongerige pompoen speelt de hoofdrol in deze korte horrorfilm The Trick or Treater.
Lees meer...

Korte Halloween-film: Witches Brew

Het lijkt zo’n onschuldig kinderspelletje ‘Witches Brew’, kinderen geven geblindeerd heksenspullen door en ze moeten raden wat het echt is.
Lees meer...

The Killer Choir: Kill the world

Een parodie op het liedje: Michael Jackson- Heal the world
Lees meer...

Monster Problems – korte Halloween-film

Drie monsters zitten achter een jongetje aan in zijn slaapkamer, maar helaas is het jongetje ze telkens te slim af.
Lees meer...

The Green Ruby Pumpkin – korte Halloween film

Wat gebeurt er als je twee special effect meesters een Halloweenfilmpje laat maken? De korte film The Green Ruby Pumpkin is het resultaat van een samenwerking van Miguel Ortega (Thor, 300, Silent Hill) en Tran Ma (Thor, Alice in Wonderland, Transformoers: Dark of the Moon). http://vimeo.com/51358765 De twee hebben veel aandacht gehad voor…
Lees meer...

Korte film: Halloween Hugs (Adam Green, 2013)

Al jaren maakt filmregisseur Adam Green ( Hatchet, Frozen, Holliston) iedere Halloween een korte film met Halloween als thema.
Lees meer...

Happy Tree Friends vieren Halloween: Remains To Be Seen

Wie kent ze niet, de superblije Happy Tree Friends. En natuurlijk vieren ook de Happy Tree Friends Halloween, hoewel vieren misschien niet het juiste woord is...
Lees meer...

The Life and Death of a Pumpkin

Deze korte horrorfilm van Aaron Yonda over het leven van een Halloweenpompoen uit 2006 met de voiceover van Matt Sloan is zowel dramatisch als vermakelijk.
Lees meer...

Korte Halloween-film “The Jester”

The Jester is geregisseerd door Colin Krawchuk en vertelt over een man die op Halloween-avond een goochelaar tegenkomt die wel erg enge trucjes heeft...
Lees meer...

Trick or Treat: Just take one – Halloween Short

Het dilemma voor trick-or-treat met Halloween, wat te doen met een onbeheerde bak met snoep voor een deur met een briefje JUST TAKE ONE... korte film
Lees meer...