Film & TV | Games | Boeken & Comics

Geen Night of Terror 2017, maar Fright Night tijdens Imagine

Het Imagine Film Festival heeft aangekondigd dat de jaarlijkse horrornacht, waar het Amsterdamse filmfestival uit is ontstaan, nooit meer door gaat. Het geschreeuw en gescheld, dat vorig jaar al bij het entree van de bioscoop begon, heeft geleid tot een aangifte. Ook meldt het Imagine dat geen enkele Amsterdamse bioscoop de nacht meer wil faciliteren.

De verklaring:

De Night of Terror is een nacht waarop we met zijn allen van horrorfilms genieten. Het schreeuwen van homo, hoer en racistische uitingen ondermijnt dat idee; niemand wil ons zo meer hosten en niet iedereen voelt zich welkom op het evenement. Dat moet anders. Tegelijk willen we jullie, het leukste nachtpubliek van de wereld, iets nieuws geven om de tanden in te zetten: met programmering binnen en buiten de zaal, een dikke quiz, de keuzeklassieker, de Scream Queen Contest en meer gaan we tot het gaatje. Zo winnen we allemaal! Daarom op 15 april van zaterdag op zondag goede horror, bloedvergieten, kabaal en slaapgebrek in een nieuw jasje: de Fright Night!
We begrijpen dat dit nieuws misschien onverwacht komt en dat het voor de doorgewinterde NoT-ganger even slikken is. Daarom zijn Chris en Absaline vanavond 19:00-20:00 online om al jullie vragen te beantwoorden.

In de Facebook-post gaven festivaldirecteur Chris Oosterom en Night of Terror/Fright Night host Absaline Hehakaya antwoorden op de vragen over de verandering. Hieruit blijkt dat de aangifte niet de enige reden was om het roer om te gooien, eigenlijk was het elk jaar wel raak en werden willekeurige mensen lastiggevallen. Hierdoor mocht de NoT al niet meer terugkeren in Tuschinski en na afgelopen jaar was het ook genoeg voor Pathé de Munt. Het hele jaar is er gezocht naar een nieuwe lokatie, maar uit de gesprekken bleek dat de reputatie van de Night of Terror overal bekend is en niemand trek heeft om de nacht in zijn theater te laten plaatsvinden.

Night of Terror leeft voort in Fright Night

Het Imagine Film Festival, dat ontstaan is uit het Weekend of Terror, kan natuurlijk niet zonder horrornacht en daarom is gezocht naar een oplossing. Het beste was een beetje te breken met het verleden en het nachtprogramma een nieuwe draai te geven. Het programma van Fright Night begint ook om middernacht en gaat door tot 9 uur ’s ochtends, heeft nog steeds vier films, een Scream Queen Contest. Nieuw is een filmquiz en de keuzefilm, binnenkort komt er een poll online waarin de bezoekers kunnen welke klassieker er wordt gedraaid. Ook mag er nog gewoon geschreeuwd worden, maar wat definitief voorbij moet zijn is schelden en racisme.

De horrorfilms

The Girl With All the Gifts

De beste Britse zombiefilm (sort of) sinds 28 Days Later geeft het ingedutte genre een welkome schop onder de kont.

Killing Ground

Op het Australische platteland gesitueerd bruut en meedogenloos verhaal dat qua geweld tot het uiterste gaat en daarmee de zinloosheid en willekeur ervan toont.

Red Christmas

Een ongewenst kind is uit op wraak in deze onbehaaglijke mix van serieuze kwesties en gore in een giallo op z’n Australisch.

een horror classic (de poll komt binnenkort online)

Het evenement Fright Night vindt plaats in Pathé de Munt en de kaartverkoop gaat binnenkort van start.

Wat vinden jullie van deze verandering?

Meld je aan op onze weekendnieuwsbrief
Krijg elk weekend een overzicht van het laatste horrornieuws!
Je kunt je elk moment afmelden