- advertentie -

Recensie: 2:22 (Paul Currie, 2017)

Michiel Huisman speelt in deze spannende thriller de rol van luchtverkeersleider Dylan. Zijn leven ontspoort wanneer hij gevangen raakt in een patroon van gebeurtenissen die elke dag op exact dezelfde manier lijken plaats te vinden en steeds eindigen op hetzelfde tijdstip; ’s middags om 2:22. Om het leven van zijn grote liefde (Teresa Palmer) te redden, zal Dylan het lot moeten tarten en de tijd onder controle moeten krijgen.

Er zijn mensen die blind elke video met Michiel Huisman zouden kijken. Ik ben er niet één van, maar het plot trok mij genoeg om de film te kijken. Er klonk iets bovennatuurlijks in het verhaal. En dat zit er zeker in, maar niet veel.

Michiel Huisman en Terasa Palmer spelen fantastisch in deze romantische thriller, die misschien evenzo doordraait als luchtverkeersleider Dylan. Op punten gaat de film misschien iets te diep, iets te gezocht. Het leidt wel tot een einde wat mooi rond overkomt.

Waardering: 4 / 5 sterren      
2:22 is een thriller die uiteindelijk om het liefdesverhaal draait, mooi maar geen horror. Wel te koop op BD en DVD.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Rob zegt

    Het was wel een dingetje dit jaar, films met als thema een time loop. Bijvoorbeeld Happy Death Day, Before I Fall en deze 2:22.
    En als ik dan eerlijk ben, dan was dit zeker niet de beste. Ik was hem zelfs al weer bijna vergeten en ben bang dat deze niet op mij DVD schap terecht zal komen.

Recente berichten

Recensie: ‘The Order’ (Netflix, 2019)

De nieuwe Netflix-serie The Order is vooral een experimentele serie is. Het is een mix van spanning, liefde en…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…