Wanneer Jessie en Mark hun nieuw pleegkindje Cody in huis nemen, ontdekken ze al snel dat het jongetje een wel heel speciale gave bezit. Cody’s dromen hebben de kracht om realiteit te worden. De nieuwsgierige ouders gaan op onderzoek, maar wanneer blijkt dat zijn nachtmerries wel eens dodelijk kunnen zijn, moeten Jessie en Mark dringend ingrijpen.

Regisseur Mike Flanagan is een druk mannetje, in de afgelopen maanden kwamen Hush, Ouija: Origin of Evil en nu dus Before I Wake uit. Later dit jaar volgt nog de Stephen King-verfilming Gerald’s Game. En niet alleen tekende hij bij deze titels voor de regie, ook het script komt van Flanagan en een groot deel van de editting neemt hij zelf in handen.

Geen kat-en-muis-spel

Veel van zijn films hebben een rustige emotionele opbouw, maar komen uiteindelijk in een soort van kat-en-muis-spel terecht. De film zet heel erg in op de dramatische gebeurtenis van het overlijden het het eerste kind van Jessie en Mark. Het pleegkind lijkt grotendeels bijzaak. De dromen en nachtmerries van Cody brengen een vleugje horror in de film, maar trekt alleen Jessie richting meer drama. De film wordt niet spannend, wel visueel een klein stukje enger. Het concept van het verhaal rondom Cody en zijn dromen is wel heel erg sterk, de maar de uitwerking te eenvoudig en incompleet.

De sterke cast van Thomas Jane, Kate Bosworth en Jacob Tremblay acteert goed, maar kan de film niet redden. Waar ik een sterke horrorfilm met invloeden van diverse klassiekers verwachtte, zag ik eerder een familiedrama.

Before I Wake is sinds afgelopen week te koop op blu-ray en dvd.

RECENSIEOVERZICHT
Before I Wake
DELEN
Vorig artikelNieuwe trailer & poster voor The Mummy, 8 juni in de bios
Volgend artikelTrailer: Kidnap – Halle Barry in een keiharde thriller
Mede-oprichter en hoofdredacteur van De Nachtvlinders, zorgt daarnaast ook dat iedereen een mooie nieuwsbrief krijgt en de website kan bezoeken. Heeft naast horror ook de rare hobby's als scouting, bordspellen en whisky.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here