- advertentie -

Rotterdamned: jubileum De Johnsons met premiere Xangadix Lives

Rotterdamned, het kleine zusje van het filmfestival Amsterdamned, staat dit jaar volledig in het teken van de Nederlandse horrorfilm De Johnsons. Naast dat de gerestaureerde versie van de nederhorror uit 1992 vertoond zal worden, begint de filmavond met de premiere van de documentaire Xangadix Lives.

Xangadix Lives

Filmliefhebber Bram Roza was 8 jaar toen hij De Johnsons zag, zijn eerste horrorfilm en zeker niet zijn laatste.
Rond De Johnsons, de onstaansgeschiedenis en productie, gingen vele verhalen. Samen met Yfke van Berckelaer grijpt hij het jubileum van de Nederlandse horrorfilm aan om de geschiedenis van dit cultfenomeen vast te leggen in de documentaire Xangadix Lives!

Om de productie helemaal rond te krijgen vindt er een crowdfundingcampagne bij Cinecrowd. Inmiddels in 97% opgehaald! Heb je nog niet gedoneerd, dan heb je nog 5 dagen de tijd om Xangadix Lives aan de laatste 200 euro te helpen.

Rotterdamned: 4 november in Kino

Zaterdagavond 4 november zal, ter gelegenheid van zijn 25ste verjaardag, de digitaal gerestaureerde versie van Rudolf van den Bergs Nederhorrorklassieker DE JOHNSONS (1992) worden vertoond in aanwezigheid van cast en crew. Voorafgaand vindt de wereldpremière plaats van de documentaire XANGADIX LIVES! van Yfke van Berkelaer en Bram Roza, waarin de turbulente ontstaansgeschiedenis van DE JOHNSONS wordt belicht.

Zaterdag 4 november 2017: 19.30, Kino 1.
De kaartverkoop gaat binnenkort van start via www.kinorotterdam.nl (of steun de docu, check de rewards hier.)

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Recensie: ‘The Order’ (Netflix, 2019)

De nieuwe Netflix-serie The Order is vooral een experimentele serie is. Het is een mix van spanning, liefde en…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…