- advertentie -

Trailer: ‘The Girl With All The Gifts’ vertelt een mooi verhaal

Een film die al in veel landen te zien is geweest, maar onopvallend aan de Benelux voor bij lijkt te gaan. De trailer van ‘The Girl With All The Gifts’ is wat mij betreft fantastisch! Hoe kan het toch dat dit soort films niet in Nederland worden uitgebracht. Het boek was er al wel, lees hier onze recensie.
The Girls with all the Gifts
De nabije toekomst; de mensheid is er geweest, vernietigd door een gemuteerde schimmelziekte. Slachtoffers raken hun vrije wil kwijt en worden vleesetende “hungries”. Slechts een kleine groep kinderen lijkt immuun voor de gevolgen ervan.

Op een legerbasis op het platteland van Engeland wordt deze groep unieke kinderen bestudeerd en onderworpen aan wrede experimenten van bioloog Dr. Caldwell. Ondanks het feit dat ze besmet zijn met de zombieziekteverwekker, behouden deze kinderen normale gedachten en emoties. Wel hebben ze een groot verlangen naar menselijk vlees, het tweede stadium van de ziekte waar ook de “hungries” last van hebben. Juist het gegeven dat ze bij bewustzijn blijven, maakt hun tot de vitale bron in het onderzoek naar een behandeling.

De kinderen gaan dagelijks naar school, bewaakt door de immer waakzame Sergeant Parks. Maar een klein meisje, Melanie, onderscheidt zich van de rest. Melanie is bijzonder. Ze blinkt uit in de klas, is nieuwsgierig, fantasierijk en houdt van haar favoriete leraar Miss Justineau.
Wanneer de basis valt, ontsnapt Melanie samen met Miss Justineau, Sergeant Parken en Dr. Caldwell. Tegen de achtergrond van een verwoest Groot-Brittannië, moet Melanie ontdekken wat ze is en uiteindelijkkeuzes maken voor haar eigen toekomst en die van het menselijk ras.

De film heeft al diverse prijzen gewonnen; Sitges: Best Actress – Sennia Nanua, British Independent Film Award: Breakthrough Producer – Camille Gatin. Daarnaast maakt de film op 12 februari kans op een BAFTA Film Award voor Outstanding Debut by a British Writer, Director or Producer – Mike Carey & Camille Gatin.
Misschien helpt een BAFTA om de film toch in de Benelux een release te geven, ik ben in elk geval onzettend nieuwsgierig. ‘The Girl with all the Gifts’ is een boekverfilming van M. R. Carey.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Recensie: ‘The Order’ (Netflix, 2019)

De nieuwe Netflix-serie The Order is vooral een experimentele serie is. Het is een mix van spanning, liefde en…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…