Black Christmas in Q-Cinema

Bij Q-Cinema worden films vertoond op groot scherm waarin een uitzonderlijke rol is neergelegd voor muziek. Regisseur Dennis Alink maakt een selectie van enkele van zijn favoriete films en voorziet deze voor aanvang van een introductie. En in december kan deze horrorfilm natuurlijk niet ontbreken:

Black Christmas (1974)

Donderdag 6 december om 20u00 in de Q-Factory
Als de sfeer van kerstmis die is van gezellig samen binnen zitten terwijl het buiten koud en guur is dan is ‘Black Christmas’ de ultieme kerstfilm. Met een paar lijken, dat wel. Volgens horror-kenners startte de Canadese regisseur Bob Clark (A Christmas Story, Porky’s) met deze film het subgenre van de Slasher. Zo gaf John Carpenter aan dat hij zijn film ‘Halloween’ in eerste instantie als een vervolg op deze film zag. Het is bovendien een film die nog gemaakt is ver voordat een slasher wat dom slachtwerk van een groepje tieners was. ‘Black Christmas’ investeert meer in sfeer en psychologie dan in body-count en weet een bloedstollend verhaal neer te zetten.

Donderdag 6 december in de Q-Factory, Atlantisplein 1 in Amsterdam. Zaal om 20u open, film begint om 20u30.
Kaartjes kosten €5,75. Lees meer hier.
-prijsvraag afgelopen – winnaars hebben bericht ontvangen-

Win een Q-Cinema Jaarabonnement!

In samenwerking met Q-Cinema verloten we 3 jaarabonnementen. Beantwoord de volgende vraag:
Welk feitje over Black Christmas is niet waar?
Black Christmas was de favoriete film van Elvis Presley en hij keek hem ieder jaar met kerstmis.John Carpenter kwam op het idee van Halloween toen hij besloot dat Black Christmas een vervolg met halloween verdiende.De film is geïnspireerd door een reeks feitelijke moorden rondom Montreal.Black Christmas is de eerste film die de POV van de killer introduceerde.

Emailadres

Voornaam

Achternaam

[mc4wp_checkbox "Houd mij op de hoogte van prijsvragen en horrornieuws"]
Na verzending ontvangt u een bevestiging per email. Meedoen kan tot en met 4 december 2018. Persoonsgegevens worden gebruikt voor het verzenden van de prijzen.

En wat vind jij?

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.